Logo

Παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού σε δημοπρασία κεφαλής Ερμή από τον οίκο Bonhams



 
 

Bonham1 1-10-2014Μαρμάρινη κεφαλή Ερμή των ρωμαϊκών χρόνων, που πιθανολογείται ότι προέρχεται από παράνομη πώληση, εντοπίστηκε σε κατάλογο...

δημοπρασίας αρχαιοτήτων του βρετανικού οίκου Bonhams.

Η κεφαλή επρόκειτο να δημοπρατηθεί αύριο, 2 Οκτωβρίου, στο Λονδίνο, ωστόσο, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στον ηλεκτρονικό κατάλογο της δημοπρασίας, διαπιστώθηκε ότι η κεφαλή περιέχεται σε κατασχεθέν φωτογραφικό υλικό, από το οποίο προκύπτει η πιθανή προέλευση και παράνομη εξαγωγή της από την Ελλάδα.

Η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών προχώρησε την ίδια μέρα σε επικοινωνία με τον Οίκο Δημοπρασιών Bonhams ζητώντας περισσότερα στοιχεία για την προέλευση του αντικειμένου και στη συνέχεια ζήτησε την άμεση απόσυρση του αντικειμένου με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος του Ελληνικού Δημοσίου.

Τελικά, ο Οίκος Bonham's απέσυρε την κεφαλή από τη δημοπρασία και για πρώτη φορά παρέπεμψε τον φερόμενο ως κάτοχο σε απευθείας επικοινωνία με το Ελληνικό Δημόσιο.

Bonham 1-10-2014

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις