Logo

Σε απάτη με διαδικτυακά στοιχήματα εμπλέκονται 19χρονος και 31χρονη



 
 

paranoma-stoiximata-diadiktuoΈνας 19χρονος και μία 31χρονη εμπλέκονται σε υπόθεση εξαπάτησης πολιτών, μέσω υποτιθέμενων διαδικτυακών στοιχηματισμών που εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αρχικά, αστυνομικοί της ΔΗΕ εντόπισαν χρήστη...

γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος είχε δημιουργήσει «προφίλ» και προσέγγιζε άλλους χρήστες, υποσχόμενος ότι δήθεν διαθέτει και προσφέρει, έναντι χρηματικής αμοιβής, προγνωστικά κυρίως, με στημένους αγώνες ποδοσφαίρου. Τις πληροφορίες ισχυριζόταν ότι τις είχε από αθλητικούς παράγοντες ή στοιχηματικές εταιρείες.

Για την καταβολή της χρηματικής αμοιβής ο δράστης ζητούσε από τους ενδιαφερόμενους τους κωδικούς προπληρωμένων καρτών τους, ενώ στη συνέχεια τις χρησιμοποιούσε για να πραγματοποιεί διαδικτυακούς στοιχηματισμούς.

Στη συνέχεια βρέθηκε ο γεωγραφικός χώρος της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου και ακολούθησε έρευνα σε κατοικία σε περιοχή της Ηπείρου, όπου ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 19χρονου στις παράνομες πράξεις, ενώ διαπιστώθηκε ότι τις επίμαχες προπληρωμένες κάρτες τις χρησιμοποιούσε σε λογαριασμό διαδικτυακού στοιχηματισμού, με τα στοιχεία της 31χρονης.

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης, της παράβασης της νομοθεσίας για τα παίγνια και της νομοθεσίας που αφορά στη ρύθμιση θεμάτων ΟΠΑΠ, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά