Logo

Πωλούσαν στο διαδίκτυο πληροφορίες για… στημένους αγώνες



 
 

paranomo-stoixima-internet2-15-2-2017Δικογραφία για παράνομο στηχοιματισμό μέσω του διαδικτύου σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος δυο ανδρών για υπόθεση ηλικίας 22 και 24 ετών και μιας 44χρονης. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστος...

χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, μέσω συγκεκριμένου προφίλ, διέθετε προγνωστικά για δήθεν στημένους αγώνες έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ειδικότερα, ο δράστης από το προφίλ του είτε διαφήμιζε, είτε προσέγγιζε άλλους χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, υποσχόμενος ψευδώς ότι διαθέτει και προσφέρει έναντι χρηματικής αμοιβής, προγνωστικά σχετικά με την έκβαση κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου.

Επισημαίνεται ότι για τη καταβολή της χρηματικής αμοιβής ζητούσε από τους ενδιαφερόμενους, κωδικούς προπληρωμένων καρτών και στη συνέχεια τις χρησιμοποιούσε για να πραγματοποιεί διαδικτυακούς στοιχηματισμούς μέσω γνωστής εταιρείας.

Επιπλέον, για την επίτευξη του σκοπού του, επικαλούνταν συχνά ότι διαθέτει πληροφορίες για την έκβαση των αγώνων, είτε μέσω ποδοσφαιρικών «παραγόντων», είτε μέσω στοιχηματικών εταιρειών, πολλές εξ αυτών δήθεν προερχόμενες από την αλλοδαπή.

Από την αστυνομική έρευνα που επακολούθησε προέκυψε ότι κάτοχος της επίμαχης διαδικτυακής σύνδεσης ήταν ο 24χρονος ημεδαπός, ενώ ο λογαριασμός στην εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού είχε δημιουργηθεί με τα στοιχεία της 44χρονης.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία των παραπάνω σε περιοχή της Θεσσαλίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο κινητά τηλέφωνα.

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα εξειδικευμένων Αξιωματικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι διαχειριστής του επίμαχου προφίλ ήταν ο 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος χρησιμοποιώντας τις προπληρωμένες κάρτες, που αποσπούσε από τους εξαπατηθέντες χρήστες, προέβαινε σε διαδικτυακούς στοιχηματισμούς, μέσω λογαριασμού που είχε δημιουργήσει με τα στοιχεία της 44χρονης.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά