Logo

Διέπρατταν ληστείες και κλοπές στα νότια προάστια της Αττικής



 
 

astynomia2-21-2-2017Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί - ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 25χρονος υπήκοος Ρουμανίας - οι οποίοι, μαζί με έναν ακόμη καταζητούμενο συνεργό τους, διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες, πρακτορεία τυχερών παιγνίων και καταστήματα σε διάφορες περιοχές...

των νοτίων προαστίων.

Ειδικότερα, οι δράστες εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης να κινούνται με αυτοκίνητο στην Γλυφάδα και αποφασίσθηκε ο έλεγχός τους. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν τέσσερις τηλεοράσεις, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο ζευγάρια γάντια, ένα σπρέι αφρού που χρησιμοποείται για την εξουδετέρωση των συναγερμών καθώς και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν διαρρήξει δύο πρακτορεία τυχερών παιγνίων στην Αργυρούπολη και στην Γλυφάδα.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την προανάκριση οι δράστες από τετραμήνου και πλέον, μαζί με έναν συνεργό τους που αναζητείται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών– διαρρήξεων από καταστήματα και οικίες στα Νότια Προάστια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ εντόπιζαν καταστήματα και οικίες και εισέρχονταν στο εσωτερικό τους είτε μετά από θραύση των υαλοπινάκων είτε μετά από παραβίαση των θυρών, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τηλεοράσεις και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές τις οποίες ακολούθως διέθεταν προς πώληση. Στις περιπτώσεις που εντός της οικίας βρίσκονταν οι ένοικοι, τους ακινητοποιούσαν απειλώντας τους με χρήση βίας ή αιχμηρού αντικειμένου.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί συνολικά δεκαέξι περιπτώσεις, εκ των οποίων δώδεκα κλοπές από καταστήματα και πρακτορεία τυχερών παιγνίων, δύο κλοπές από οικίες και δύο ληστείες.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες κατά το παρελθόν είχαν κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα και είχαν εκτίσει ποινή φυλάκισης, ενώ μετά την αποφυλάκιση τους παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αθήνας ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή για να απολογηθούν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά