Logo

Συνελήφθη 32χρονος Νιγηριανός που λήστευε ηλικιωμένους στο κέντρο της Αθήνας



 
 

syllhpsh2-3-3-2017Συνελήφθη στην Κυψέλη ένας 32χρονος υπήκοος Νιγηρίας που κατηγορείται για ληστείες κατ' εξακολούθηση, από τις οποίες επήλθε βαρύτατος τραυματισμός προσώπου, από ιδιαίτερα επικίνδυνο δράστη που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, βαριά σωματική βλάβη και αντίσταση...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ο συλληφθείς κατά το τελευταίο δίμηνο, στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών, διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων από τους οποίους, με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσε τιμαλφή και χρηματικά ποσά. Δρούσε κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα, αναζητούσε υποψήφια θύματα (κυρίως γυναίκες), σε διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών, που πραγματοποιούσαν συναλλαγές.

Στη συνέχεια τα ακολουθούσε διακριτικά και τη στιγμή που εισέρχονταν στις πολυκατοικίες που διαμένουν, τα αιφνιδίαζε και ασκώντας υπέρμετρη σωματική βία, μη διστάζοντας μερικές φορές να τα τραυματίσει, τους αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα που φορούσαν, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει δεκατέσσερις (14) ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, εκ των οποίων :

• εννέα στην περιοχή της Κυψέλης

• δύο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα

• μία στην περιοχή των Αμπελοκήπων

• μία στην περιοχή της Ομόνοιας

• μία στην περιοχή του Κολωνακίου.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή για να απολογηθεί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά