Logo

Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές Αγίου Στεφάνου [φωτο]



 
 

narkwtika0-20-3-2017Σωφρονιστικός υπάλληλος διακινούσε ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα στις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, με τη συνεργασία κρατουμένων. Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Κυριακή ο 48χρονος υπάλληλος, 7 αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 29 έως 42 ετών και 2 άτομα...

ηλικίας 31 και 25 ετών, όλοι έγκλειστοι των φυλακών και επιπλέον 2 άτομα, (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 21 και 50 ετών, οι οποίοι είχαν συγγενική σχέση με τους κρατούμενους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις του Νόμου για τα ναρκωτικά και δωροδοκία υπαλλήλου.

Η οργάνωση σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, εισήγαγε και διακινούσε στις φυλακές κάνναβη, ηρωίνη, κοκαΐνη και κινητά τηλέφωνα, λαμβάνοντας ανάλογα, πολύ υψηλά χρηματικά αντίτιμα, ενώ τα μέλη της είχαν συγκεκριμένους και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους και δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του έτους 2016.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, οι συλληφθέντες, έγκλειστοι των φυλακών, λάμβαναν παραγγελίες από συγκρατούμενούς τους, που αφορούσαν κυρίως ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα και μέσω του 48χρονου σωφρονιστικού, ενημερώνονταν οι συγγενείς τους, εκτός φυλακής.

Ακολούθως, οι συγγενείς των φυλακισμένων προμήθευαν τον 48χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο με τις παραγγελίες, τις οποίες στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, εισήγαγε στις φυλακές.

Χθες (19 Μαρτίου 2017) το μεσημέρι, στην Πάτρα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ακινητοποίησαν το όχημα του 48χρονου και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 1.131 γραμμαρίων, αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία κοκαΐνης, βάρους 41,5 γραμμαρίων και (3) κινητά τηλέφωνα.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο δράστης κατευθυνόταν στις φυλακές, ενώ λίγη ώρα πριν, σε προκαθορισμένο ραντεβού στην περιοχή του Ρίου είχε παραλάβει ναρκωτικές ουσίες από άγνωστο δράστη, κατόπιν παραγγελίας από έγκλειστο των φυλακών.

Παράλληλα, σε έρευνα που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στην οικία του 21χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 1.314 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και (3) κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε κελιά του σωφρονιστικού καταστήματος και στην οικία της 50χρονης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα (7) κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητα κάνναβης.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο 48χρονος σωφρονιστικός από τη δράση του, τους τελευταίους έξι μήνες, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 26.000 ευρώ.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν και (2) αυτοκίνητα ως μέσα διευκόλυνσης για τη διακίνηση και τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

 

narkwtika-20-3-2017

narkwtika1-20-3-2017

narkwtika2-20-3-2017

narkwtika3-20-3-2017

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά