Logo

Τρομοδέματα: Παραλήπτες ο οίκος Fitch και o Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας



 
 

pyrotexnourgoi 21-3-2017Γραφεία του οίκου αξιολόγησης «Fitch» που έχει προχωρήσει σε αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αλλά και γραφεία ευρωπαϊκών υπηρεσιών σε χώρες όπως η Ιταλία και η Αγγλία, φέρεται να περιλαμβάνονται στους αποδέκτες των οκτώ τρομοδεμάτων...

της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» που εντοπίσθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, μετά από πολυήμερες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ανάμεσα στους παραλήπτες δέματος-βόμβας είναι και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ αλλά όχι του Ευρωπαίου Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, όπως είχε αναφερθεί αρχικά. Οσον αφορά τους «αποστολείς» φέρεται να είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης αλλά όχι ο Γιάνης Βαρουφάκης όπως επίσης έχει μνημονευθεί. Αποστολείς φέρονται κυρίως καθηγητές από την ΑΣΟΕ, το Πάντειο και άλλα ελληνικά πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα οκτώ δέματα-βόμβες που εντοπίστηκαν στο Κρυονέρι είχαν ποσότητα περίπου 20-40 γρ. πυρίτιδας που παραμένει αμφίβολο αν θα εντοπίζονταν στον έλεγχο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Φέρεται να εστάλησαν από διάφορα σημεία της Αθήνας, μετά την δημοσιοποίηση της αποστολής του πρώτου δέματος-βόμβα στο γραφείο του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις επιτελών της λεωφόρου Κατεχάκη «τα ασύλληπτα μέλη της "Συνωμοσίας" έστειλαν τα νέα δέματα κυρίως σε μεσαία στελέχη και υπαλλήλους των οίκων αξιολόγησης και των ευρωπαϊκών φορέων, πιθανόν μετά από αναζητήσεις πληροφοριών στο διαδίκτυο. Με παραλήπτες -με εξαίρεση τον προϊστάμενο του Eurogroup - σε γραφεία που πιθανόν να μην υπάρχει ακτινοσκοπικός έλεγχος δεμάτων. Tα νέα δέματα απεστάλησαν σε δεύτερη φάση προκειμένου να δοθεί η εικόνα ότι ο κύκλος των βομβιστικών επιθέσεων, με τα εκρηκτικά δέματα σε ΔΝΤ και Σόιμπλε ολοκληρώθηκε. Κι έτσι οι ανυποψίαστοι παραλήπτες τους να προσπαθούσαν να τα ανοίξουν...».

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν τις έρευνες για την εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης, ενώ θεωρούν «σχεδόν βέβαιο» ότι οι εντολές έχουν δοθεί από κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού. Παράλληλα αναμένεται νέο κείμενο της «Συνωμοσίας» για την ανάληψη συνολικής ευθύνης για τα δέκα τρομοδέματα. Ακόμη ερευνάται το ενδεχόμενο να συνεχίσει η ροή της ταχυδρόμησης των πακέτων με τις εκρηκτικές ύλες και να υπάρξει νέα φάση αποστολής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-3-2017 από directNEWS.gr πηγή: Το Βήμα


Τελευταία Αστυνομικά