Logo

Πάτρα: Συνελήφθη 16χρονος για ληστεία στα Καμίνια



 
 

Συνελήφθη, το βράδυ της Κυριακής, στη Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 16χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοκατοχή.

Για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ως συνεργός του ένας ημεδαπός ηλικίας 21 ετών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στις 16 Ιουνίου 2017 αργά το βράδυ ο 16χρονος μαζί με τον 21χρονο, μετέβησαν σε υπό κατασκευή επιχείρηση στα Καμίνια Αχαΐας, όπου με την άσκηση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν 56χρονο υπάλληλο και του αφαίρεσαν τη βέρα του, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

Στη συνέχεια, οι δράστες ερεύνησαν τους χώρους της επιχείρησης, αφαιρώντας ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα και μια ηλεκτρογεννήτρια, αξίας 1.300 ευρώ και αφού έδεσαν τον υπάλληλο, διέφυγαν με το όχημα του.

Επίσης, προέκυψε ότι ο 16χρονος, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχε διαπράξει τρεις ακόμα κλοπές στην Πάτρα. Αναλυτικότερα :

Πριν πέντε μήνες περίπου πλησίασε ηλικιωμένη ημεδαπή και της αφαίρεσε από το λαιμό της δυο χρυσές αλυσίδες.

Πριν δεκαπέντε ημέρες περίπου παραβίασε παράθυρο οικίας, αλλά έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.

Την ίδια ημέρα, εισήλθε σε οικία ημεδαπού και με τη μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσε από το τραπέζι, το πορτοφόλι του.

Το αυτοκίνητο που οι δράστες χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους, από το χώρο της ληστείας, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών συνεχίζονται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-6-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά