Logo

Έκλεβαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό από νοσοκομεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα



 
 

Δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ αστυνόμος Β΄ Ιωάννα Ροτζιώκου από την έρευνα της υπόθεσης προέκυψε ότι οι δύο 24χρονοι ημεδαποί που συνελήφθησαν, εισέρχονταν μεταμεσονύκτιες ώρες σε εταιρείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και νοσοκομεία και αφαιρούσαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας (όπως για παράδειγμα, προσωπικούς ή φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους, οθόνες, κεντρικές μονάδες, κ.ο.κ.). Στη συνέχεια διέθεταν αυτόν, για πώληση είτε μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο, είτε σε αλλοδαπούς κλεπταποδόχους ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο κέντρο της Αθήνας.

Μεταξύ των κλεπταποδόχων συγκαταλέγεται και ένας 43χρονος υπήκοος Πακιστάν, που επίσης συνελήφθη καθώς και συνεργός ομοεθνής του, ο οποίος αναζητείται.

Σημειώνεται, ότι δράστες για να πετύχουν το σκοπό τους, μετέρχονταν εξελιγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ενώ για την αποφυγή των ελέγχων από τις διωκτικές αρχές, χρησιμοποιούσαν ταξί, ελαχιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο την πιθανότητα επισήμανσης και εντοπισμού τους.

Επιπρόσθετα, ο ένας 24χρονος ενέχεται σε περιπτώσεις κλοπών ιδιωτικής χρήσης επιβατηγών αυτοκινήτων, από ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης στην περιοχή των Αμπελοκήπων, τα οποία διέθετε σε άγνωστους μέχρι στιγμής κλεπταποδόχους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν (15) περιπτώσεις κλοπών σε εταιρείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και νοσοκομεία, καθώς επίσης (1) απόπειρα και (9) τετελεσμένες κλοπές αυτοκινήτων από τους χώρους στάθμευσης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και σε κατάστημα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων (όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, περιφερειακά εξαρτήματα, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές), τα περισσότερα εκ των οποίων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή για να απολογηθούν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά