Logo

Κέρκυρα: Τρεις νεαροί κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση



 
 

Στην ανακρίτρια Κέρκυρας αναμένεται να απολογηθούν μεθαύριο Τρίτη για την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση τρεις Ρομά ηλικίας 25 ετών, 30 ετών και 32 ετών αντίστοιχα. 

Οι τρεις νεαροί που συνελήφθησαν με την αυτόφωρο διαδικασία, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κέρκυρας και προσήχθησαν στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατηγορούνται σύμφωνα με τις δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμη Γεωργακόπουλου, για το χθεσινό εμπρησμό σε αγροτική περιοχή στο λιβάδι Ρόπα. Η φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν, περίπου, δέκα στρέμματα αγροτικής έκτασης και ελαιοδέντρων και να κινδυνεύσουν άμεσα δύο εξοχικές κατοικίες και μία αποθήκη με τις φλόγες να φτάνουν στον προαύλιο χώρο των οικημάτων.

Οι τρεις Ρομά, το απόγευμα της Κυριακής προσήχθησαν από άνδρες του πυροσβεστικού τμήματος Κέρκυρας, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας, όπου ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση και τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια από την οποία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

«Οι συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψαν τη φωτιά να τυλίξει στις φλόγες τις κατοικίες, ενώ το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οδηγήθηκε άμεσα στους υπόπτους για εμπρησμό» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων.

Σημειώνεται, ότι οι  τρεις νεαροί Ρομά κρατούνται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας μέχρι να οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-8-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά