Logo

Κύκλωμα με "μαϊμού" ρούχα και παπούτσια εξαπάτησε 22.000 πελάτες!



 
 

Κύκλωμα που διακινούσε μέσω του διαδικτύου, κυρίως αθλητικά ρούχα και παπούτσια – δήθεν επώνυμων εταιρειών – εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ στην Αθήνα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα δύο και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, τα μέλη του κυκλώματος είχαν στήσει ιστοσελίδες μέσω των οποίων γίνονταν οι παραγγελίες, ενώ εταιρίες ταχυμεταφορών διένειμαν τα "μαϊμού" προϊόντα σε 22.000 πελάτες.

Τα μοναδικά στοιχεία επικοινωνίας των συγκεκριμένων ιστοσελίδων παρέπεμπαν σε “πακιστανικά” κινητά τηλέφωνα και οι δύο εταιρείες που προωθούσαν πολύ φθηνά τα δήθεν επώνυμα ρούχα και αθλητικά παπούτσια φέρεται να είχαν έδρα τη Βουλγαρία. Η διεύθυνση και οργάνωση όλων των παράνομων εμπορικών δραστηριοτήτων γινόταν στην Αθήνα.

Κατά την επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλη ποσότητα απομιμητικών εμπορευμάτων, που ήταν έτοιμα για παράδοση στους πελάτες καταναλωτές, ενώ στους 11 μήνες που δρούσε η σπείρα εκτιμάται ότι ο τζίρος ανήλθε στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-9-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά