Logo

Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες που λήστευαν ηλικιωμένους



 
 

Δύο σπείρες που διέπρατταν ληστείες και κλοπές στην Αχαΐα, την Αττική και τη Ζάκυνθο, με θύματα κυρίως ηλικιωμένα ζευγάρια, εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 13 άτομα, έπειτα από έρευνες που έκαναν στην Πάτρα, την Αθήνα και τη Ζάκυνθο, ενώ αναζητούνται ακόμη επτά άτομα.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη σπείρα, συνελήφθησαν συνολικά εννέα άνδρες και μία γυναίκα, επτά Αλβανοί και τρεις Έλληνες, ενώ αναζητούνται ακόμη τρία άτομα. Μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγεται και ο αρχηγός της σπείρας, ένας 40χρονος από την Αλβανία, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν αυτός που επέλεγε τα θύματα, ενώ ένας εκ των συλληφθέντων είναι ήδη έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης της σπείρας, τα μέλη της συγκέντρωναν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση, κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, και στη συνέχεια σχεδίαζαν και διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος τους. Κατά την διάρκεια των ληστειών, οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, φορούσαν γάντια και αφού ακινητοποιούσαν τα θύματά τους, με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, στη συνέχεια τους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές. Κατόπιν διέθεταν, τις περισσότερες φορές αυθημερόν, τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους, προκειμένου να μην εντοπιστούν στην κατοχή τους από την αστυνομία.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει εξακριβωθεί ότι τα μέλη της σπείρας διέπραξαν, από τις 3 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, τρεις ληστείες στα Σαγαίϊκα Αχαΐας, το Μουζάκι και το Καλλιπάδο Ζακύνθου, καθώς και έξι διαρρήξεις στον Λαγανά, τις Βάρρες, το Αργάσι και το Μουζάκι Ζακύνθου.

Σχετικά με τη δεύτερη σπείρα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο Αλβανούς και μία Ελληνίδα, ενώ, σύμφωνα με την αστυνομία, αρχηγικό ρόλο είχε ένας 26χρονος Αλβανός, ο οποίος είναι κρατούμενος σε σωφρονιστικό κατάστημα. Επίσης, ως μέλη της σπείρας αναζητούνται ακόμη τέσσερα άτομα, εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του ενός.

Τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει από τον Οκτώβριο του 2015 έως και τον περασμένο Σεπτέμβριο πέντε ληστείες στην Πάτρα, το Παλαιό Φάληρο και το Γαλάτσι, καθώς και πέντε διαρρήξεις σπιτιών το Γαλάτσι και το Ψυχικό Αττικής.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών συνεχίζουν τις έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δράστες έχουν διαπράξει και άλλες ληστείες, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-11-2017 από directNEWS.gr πηγή:koutipandoras.gr


Τελευταία Αστυνομικά