Logo

Ιστοσελίδες που διακινούσαν επικίνδυνα φάρμακα εντόπισε η Αστυνομία



 
 

Δεκαέξι σάιτ με διεθνή παρουσία διακινούσαν παράνομα μέσω του διαδικτύου ύποπτα φαρμακευτικά σκευάσματα αλλά και διάφορα ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο της διεθνούς επιχείρησης « Pangea X », σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος των διαχειριστών 16 ιστοσελίδων, που ήταν κατοχυρωμένες, μέσω ελληνικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου-φιλοξενίας.

Από την ψηφιακή έρευνα που επακολούθησε, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τριών αλλοδαπών υπηκόων (Ηνωμένου Βασιλείου, Πολωνίας και Ουκρανίας) στη διαχείριση των (16) επίμαχων ιστοσελίδων διεθνούς παρουσίας.

Εξάλλου, η αστυνομία ενημέρωσε τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος έκρινε ότι τα προς πώληση φάρμακα και σκευάσματα ήταν στο σύνολό τους εν δυνάμει ψευδεπίγραφα, αγνώστου προέλευσης και αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας και ως εκ τούτου επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Για τις παράνομες δραστηριότητες των ιστοσελίδων ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Europol και της Interpol καθώς και οι αστυνομικές Αρχές των χωρών κατοικίας των αλλοδαπών διαχειριστών, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-1-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά