Logo

Champions League: Μπάγερν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1 [βίντεο]



 
 

Bayern 9-4-2014H Μπάγερν νίκησε με 3-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάνοντας ανατροπή μετά την γκολάρα του Πατρίς Εβρά και προκρίθηκε στα...

ημιτελικά του Champions League για 3η συνεχόμενη χρονιά και 16η φορά στην ιστορία της.

Ο αποκλεισμός των "κόκκινων διαβόλων" σημαίνει πως δεν θα παίξουν τη νέα σεζόν στο Champions League, έπειτα από 18 συνεχόμενες χρονιές παρουσίας!

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες ήταν εξαιρετική αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικά δεν επέτρεψε στην πρωταθλήτρια Ευρώπης να δημιουργήσει μεγάλη ευκαιρία.

Στο 57' ο Πατρίς Εβρά πέτυχε ένα φοβερό γκολ, αλλά αυτό "ξύπνησε" την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, που είχε την τύχη να απαντήσει δύο λεπτά αργότερα με τον Μάντζουκιτς, ενώ ο Τόμας Μίλερ ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 68' και ο Άριεν Ρόμπεν διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 76'.

Εκτός από 3η σερί παρουσία της Μπάγερν στα ημιτελικά είναι και 4η στα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ και στις 3 προηγούμενες είχε περάσει στον τελικό!

Ο Γουέιν Ρούνεϊ παρά τον πόσο στο δάχτυλο ξεκίνησε στην 11άδα και στο 8ο λεπτό είχε την πρώτη καλή ευκαιρία, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά άρχισε να σουτάρει, όταν το έκανε η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και μετά την κεφαλιά του εν συνεχεία μπλόκαρε ο Νόερ.

Σπουδαία φάση το πρώτο ημίχρονο δεν είχε και σημειώνονται μόνο 4 άστοχα σουτ των Βαυαρών με τους Άριεν Ρόμπεν (14' και 16'), Φρανκ Ριμπερί και Τόνι Κρόος (38').

Το πρώτο σοβαρό σουτ των Άγγλων ήρθε στο 55' με τον Σίνζι Καγκάουα και τον Νόιερ να μπλοκάρει, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της εθνικής Γερμανίας δεν γινόταν να αποτρέψει το 0-1.

Ο Αντόνιο Βαλένσια έκανε την προσπάθεια από δεξιά και την σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Εβρά που έπιασε αριστερό σουτ-κεραυνό λίγο έξω από την περιοχή και την έστειλε απέναντι "γάμα" του Νόιερ, ανοίγοντας το σκορ στο 57'.

Λιγότερο από δύο λεπτά αργότερα, αλλά τυπικά στο 59', η Μπάγερν απάντησε, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με την κοντινή κεφαλιά του Μάριο Μάντζουκιτς, έπειτα από την προσπάθεια του Μάριο Γκέτσε από αριστερά και την σέντρα του Φρανκ Ριμπερί.

Ο Γάλλος ήταν άστοχος από κοντά στο 61', ενώ στο 62' από πάσα του Γουέλμπεκ ο Ρούνεϊ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει καλά το σουτ ("τσαφ").

Οι Βαυαροί ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 68' με τον Τόμας Μίλερ να κάνει το 2-1 με κοντινό πλασέ, έπειτα από πάσα του Ρόμπεν που "υπνώτισε" τους Άγγλους από δεξιά.

Στο 76' ήταν η σειρά του Ολλανδού να χριστεί σκόρερ, καθώς έκανε το 3-1 με μία από τις κλασικές του προσπάθειες και σουτ με το αριστερό, αλλά και με αρκετή τύχη, καθώς η μπάλα κόντρα στον Βίντιτς και κατέληξε στα δίχτυα του Ντε Χέα.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Κρόος, Γκέτσε, Τόμας Μίλερ, Ρόμπεν, Ριμπερί, Μάντζουκιτς.

MANUTD: Ντε Χέα, Φιλ Τζόουνς, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Φλέτσερ, Βαλένσια, Καγκάουα, Γουέλμπεκ, Ρούνεϊ.

Σκόρερς: 59' Μάντζουκιτς, 68' Τόμας Μίλερ, 76' Ρόμπεν / 57' Εβρά

Γήπεδο: "Fußball Arena München", Μόναχο

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Tα αποτελέσματα των ρεβάνς των προημιτελικών:
 
Τρίτη
Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-0 [0-3]
Τσέλσι - Παρί Σεν-Ζερμέν 2-0 [1-3]
 
Τετάρτη
Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα 1-0 [1-1]
Μπάγερν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1 [1-1]
 
Ο πίνακας των σκόρερς
 
14 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
 
10 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)
 
8 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
 
7 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
 
6 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
 
5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)
Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)
Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
 
4 γκολ
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Ρόμπιν φαν Πέρσι (ManUtd)
Ραούλ Γκαρθία (Ατλέτικο)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Χουλκ (Ζενίτ)
 
*ΑΣΙΣΤΣ: 8 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Φαν ντερ Βιλ (Παρί), Οσκάρ (Τσέλσι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ), Γκάμπι (Ατλέτικο) και Τιάγκο Μότα (Παρί).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-4-2014 από directNEWS.gr πηγή: sport24

σχετικά θέματα:

Champions League: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν 1-1 [βίντεο]

 


Τελευταίες Ειδήσεις