Logo

Champions League: Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 1-0 [βίντεο]



 
 

koke 9-4-2014H Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε με 1-0 την Μπαρτσελόνα στο "Βιθέντε Καλντερόν" και σε συνδυασμό με 1-1 στην Βαρκελώνη πριν...

8 βράδια προκρίθηκε στους "4" της Ευρώπης μετά από 40 ολόκληρα χρόνια.

Η ομάδα του Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε άνοιξε το σκορ με τον Κόκε στο 5ο λεπτό, όντας εντυπωσιακά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ενώ άντεξε στην πίεση της Μπαρτσελόνα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι "μπλαουγκράνα" μένουν εκτός εκτός της ημιτελικής φάσης μετά από 6 συνεχόμενες παρουσίες, ενώ η Ατλέτικο θα παίξει στα ημιτελικά για 4η φορά στην ιστορία της.

Την τελευταία, το 1974, είχε καταφέρει να περάσει στα μοναδικό τελικό της ιστορία της, στον οποίο είχε χάσει με 0-4 από την Μπάγερν Μονάχου.

Οι "ροχιμπλάνκος" εκτός του γκολ είχαν και τρία δοκάρια μέχρι στο 19ο λεπτό, το πρώτο βέβαια από τον Αντριάν στην φάση του γκολ του Κόκε, ενώ τα άλλα δύο ήταν του Νταβίντ Βίγια, ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει σκοράρει στο Champions League με την Ατλέτικο.

Στα τέσσερα προηγούμενα ματς φέτος των Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο, δύο φορές με 0-0 και δύο με 1-1, με τους "μπλαουγκράνα" να μην καταφέρνουν να προηγηθούν σε καμία από τις πέντε!

Μόλις στο 5ο λεπτό η Ατλέτικο είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς, αλλά κατάφερε στην συνέχεια της φάσης να ανοίξει το σκορ με τον Κόκε να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στο Champions League.

Ο αντικαταστάτης του Ντιέγκο Κόστα στην 11άδα, ο Αντριάν Λόπεθ, έπιασε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πίντο, ο Βίγια όμως εν συνεχεία "μάζεψε" την μπάλα και έκανε την σέντρα, ο Αντριάν πήρε την κεφαλιά βγάζοντας ασίστ στον Κόκε, από οποίος από κοντά πλάσαρε και έκανε το 1-0.

Στο 8' Πίντο ξάφνιασε τους πάντως αλλά κατάφερε να ντριπλάρει τον Αντριάν, ενώ στο 11' ήρθε και δεύτερο δοκάρι, αυτήν την φορά με τον Βίγια να σουτάρει από αριστερά μέσα στην περιοχή και την μπάλα να χτυπά ψηλά στο δεξί δοκάρι.

Η φάση ξεκίνησε από λάθος της άμυνας των "μπλαουγκράνα" που προκάλεσε η πίεση του Γκάμπι, ενώ ο Κόκε έκανε την εξαιρετική τελική πάσα στον Βίγια.

Δύο λεπτά αργότερα ο Λιονέλ Μέσι έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Μπαρτσελόνα, με τον Αργεντινό να πιάνει καρφωτή κεφαλιά από σέντρα του Ντάνι Άλβες, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κουρτουά που απλά την παρακολουθούσε.

Το τρίτο δοκάρι για την Ατλέτικο και δεύτερο για τον Νταβίντ Βίγια ήρθε στο 19ο λεπτό, με τον πρώην άσο της "Μπάρτσα" να πιάνει φοβερό σουτ από πλάγια δεξιά, έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Ραούλ Γκαρθία, αλλά χτύπησε στο οριζόντιο του Πίντο.

Ο Νεϊμάρ στο 24' έκανε τρομερή προσπάθεια από αριστερά, πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Τιάγκο Μέντες και έβγαλε τον Μέσι μόνο λίγο έξω από την μικρή περιοχή, όμως ο Αργεντινός αστόχησε, κάνοντας πλασέ που δεν συνηθίζει.

Απίστευτη διπλή ευκαιρία έχασε η Μπαρτσελόνα στο 48', με τον Τσάβι να βγάζει εξαιρετική πάσα στον Νειμάρ, ο οποίος προσπάθησε να περάσει τον Κουρτουά, αλλά ο Βέλγος βρήκε την μπάλα με το χέρι έσωσε την ομάδα του, όμως εν συνεχεία μετά από σέντρα του Ντάνι Άλβες ο Βέλγος πορτιέρε γλίστρησε, αλλά οι αμυντικοί πρόλαβαν και έδιωξαν πριν πλασάρει ο Μέσι.

Η κεφαλιά του Τσάβι από την σέντρα του Ντάνι Άλβες ήταν άστοχη, ενώ στο 70' η Ατλέτικο έφτασε κοντά σε 2η γκολ, με τον Γκάμπι, αλλά το πλασέ του ήταν κακό στο τετ-α-τετ με τον Πίντο, ο οποίος απέκρουσε με το πόδι, αν και είχε πέσει πριν πλασάρει ο Ισπανός.

Νέα τεράστια ευκαιρία με κεφαλιά έχασε η Μπαρτσελόνα στο 78', αυτήν την φορά με Νεϊμάρ από σέντρα του Πέδρο και την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ από την ρίζα του δεξιού δοκαριού του Κουρτουά.

Ο Κριστιάν Ροντρίγκες στο 90' είχε την ευκαιρία να "τελειώσει" την πρόκριση, αλλά ο Πίντο απέκρουσε το σουτ στο τετ-α-τετ με τον Ουρουγουανό.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Τιάγκο Μέντες, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία, Αντριάν Λοπεθ, Βίγια.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Ντάνι Άλβες, Μπάρτρα, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Φάμπρεγκας.

Σκόρερ: 5' Κόκε

Γήπεδο: "Βιθέντε Καλντερόν", Μαδρίτη

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Tα αποτελέσματα των ρεβάνς των προημιτελικών:
 
Τρίτη
Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-0 [0-3]
Τσέλσι - Παρί Σεν-Ζερμέν 2-0 [1-3]
 
Τετάρτη
Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα 1-0 [1-1]
Μπάγερν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1 [1-1]
 
Ο πίνακας των σκόρερς
 
14 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
 
10 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)
 
8 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
 
7 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
 
6 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
 
5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)
Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)
Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
 
4 γκολ
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Ρόμπιν φαν Πέρσι (ManUtd)
Ραούλ Γκαρθία (Ατλέτικο)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Χουλκ (Ζενίτ)
 
*ΑΣΙΣΤΣ: 8 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Φαν ντερ Βιλ (Παρί), Οσκάρ (Τσέλσι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ), Γκάμπι (Ατλέτικο) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-4-2014 από directNEWS.gr πηγή: sport24

σχετικά θέματα:

Champions League: Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 [βίντεο]


Τελευταίες Ειδήσεις