Logo

Champions League: Σταντάρ Λιέγης - Παναθηναϊκός 0-0 [βίντεο]



 
 

pao 30-7-2014Mε ένα θετικό αποτέλεσμα αυτό της "λευκής" ισοπαλίας γυρνάει από το Βέλγιο και το ματς με την Σταντάρ Λιέγης ο Παναθηναϊκός και η πρόκριση στην...

επόμενη φάση του Champions League θα κριθεί στο ματς της Τρίτης (5/8) στην Λεωφόρο.

Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έχει την Σταντάρ, κάτι που έδειξε και στο ματς του Βελγίου. Καθώς αν μια ομάδα με βάση την εικόνα της δικαιούταν ένα γκολ αυτή είναι το τριφύλλι καθώς έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς αφού είχε δοκάρι με τον Γκόρντον Σίλεντενφελντ στο 64'.

Οι πράσινοι είχαν δυο πρόσωπα στην αναμέτρηση με τους Βέλγους. Ένα στο πρώτο μέρος όπου είχαν κάποια αμυντικά κενά και έδωσαν χώρο στον αντίπαλο τους αλλά δεν το πλήρωσαν και ένα στο δεύτερο ημίχρονο. Όταν έκλεισαν τους χώρους στην άμυνα και διεκδίκησαν με μεγαλύτερες αξιώσεις το γκολ και τη νίκη και είναι χαρακτηριστικό ότι απειλήθηκαν μόλις μια φορά.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του με την ενδεκάδα που όλοι περίμεναν και έχοντας στο ίδιο σχήμα τους Πέτριτς και Μπεργκ αλλά στην διάρκεια του αγώνα έψαξε και άλλες λύσεις καθώς έριξε στην μάχη και τους Πράνιτς, Καρέλη, Κλωναρίδη αλλάζοντας δυο φορές το σύστημα των πράσινων προσπαθώντας να βρει λύσει.

Το σίγουρο είναι πως αν ο Παναθηναϊκός έχει την απόδοση του δεύτερου ημιχρόνου και αγωνιζόμενος μπροστά στο κοινό του δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει την πρόκριση.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Μορίς Ντουφράνς "

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: Καβασίμα, Τεσέιρα, Σιμάν (61' Μποκού), Σταμ (87' Μίλετς), Ντε Καμάργκο, Καρσελά, Αρσλανάγκιτς, Βαν Νταμ, Εζεκιέλ, Μαρκέ, Μπιά (82' Εμπομπό).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:  Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες (70' Καρέλης), Ζέκα, Λαγός, Ατζαγκούν (85' Κλωναρίδης), Πέτριτς (64' Πράνιτς), Μπεργκ.

Γκολ:

Κάρτες: 28' Μπιά, 41' Βαν Νταμ, 50' Σιμάν, 74' Τεσέιρα, 82' Κανσελά/31' Μέντες, 79' Λαγός, 80' Μπεργκ

Ανέβηκε στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός

Η πρώτη καλή στιγμή για την Σταντάρ ήρθε στο 16'. Διπλή ευκαιρία με τον Τριανταφυλλόπουλο να προλαβαίνει αρχικά και εν συνεχεία το σουτ του Μπιά να κοντράρει στον Σίλντενφελντ. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 21' με τον Μπεργκ αλλά το πλασέ του Σουηδού από καλή θέση έφυγε άουτ. Στο 26' ο Κοτστόλης πρόλαβε προ του Εζεκιέλ.

Οι πράσινοι είχαν και αυτοί με την σειρά τους μια διπλή ευκαιρία στο 30' όταν ο Νάνο από μακριά έπιασε ένα δυνατό σουτ με τον Καβασίμα να διώχνει αρχικά και εν συνεχεία το σουτ του Ζέκα κόντραρε στον Βαν Νταμ και έφυγε κόρνερ. Το ημίχρονο έκλεισε με μια ευκαιρία της Σταντάρ όταν σε ωραία αντεπίθεση ο Ντε Καμάργκο από πλάγια αριστερά με μονοκόμματο σουτ ανάγκασε τον Κοτσόλη να πέσει στην αριστερή του γωνία και να διώξει.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά ενώ έκλεισε τους διαδρόμους προς την περιοχή του. Στο 52' ο Ζέκα από πλάγια δεξιά είδε εκτός εστίας τον Καβασίμα έκανε την σέντρα σουτ αλλά ο γκολκίπερ της Σταντάρ έδιωξε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ωραίο ένα-δυο Λαγού, Ατζαγκούν, Πέτριτς με τον Κροάτη να μην σουτάρει από πλεονεκτική θέση αλλά να προσπαθεί να πασάρει και να χάνει την ευκαιρία.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού άνηκε στον Παναθηναϊκό και ήταν στο 64' όταν σε μια εκτέλεση φάουλ και αδράνεια της άμυνας της Σταντάρ να απομακρύνει η μπάλα έφτασε στον Σίλντενφελντ με τον Κροάτη να γυρνάει όμορφα και να πιάνει έναν κεραυνό που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καβασίμα. Στο επόμενο λεπτό οι πράσινοι αναπτύχθηκαν όμορφα από τα αριστερά με τον Ατζαγκούν τελικό αποδέκτη της μπάλας αλλά ο άσος από την Νιγηρία δεν πλάσαρε σωστά.

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος έκλεισε τα κενά στην άμυνα και είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις σε μια στιγμή. Ήταν το 72' όταν σε γύρισμα από τα δεξιά ο Ντε Καμάργκο έπιασε ένα γυριστό άουτ αλλά ο Κοτσόλης έδιωξε σε κόρνερ. Οι πράσινοι είχαν δυο καλές ευκαιρίες ακόμα στο 85' και στο 89' με διαδοχικά σουτ του Κλωναρίδη που έφυγαν έξω. Η τελευταία φάση της αναμέτρησης άνηκε στους γηπεδούχους με τον Εζεκίελ να βγαίνει τετ α τετ αλλά ο Κουτρουμπής με καταπληκτικό σπριντ και τάκλιν έσωσε την μπάλα.

Η φάση του αγώνα

Πολλοί θα σταθούν στο δοκάρι του Σίλντενφελντ αλλά η μεγαλύτερη φάση του αγώνα γίνεται στο 90' όταν ο Εζεκίελ από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ φεύγει τετ α τετ με τον Κοτσόλη και ο Κουτρουμπής που τον κυνηγάει όχι μόνο καταφέρνει και τον φτάνει αλλά του κάνει και ένα τάκλιν μέσα στην περιοχή με το οποίο του παίρνει το "πορτοφόλι". Σε εκείνο το σημείο θα μπορούσε να γίνει το 1-0 και τα πράγματα να ήταν δυσκολότερα στην ρεβάνς της Λεωφόρου.

Ο διαιτητής

Ο Κάρλος Κλος Γκόμες από την Ισπανία ήταν αρκετά καλός. Δεν είχε κάποια μεγάλη φάση για την οποία να πρέπει να πάρει απόφαση αλλά ήταν σωστός σε όλα του τα σφυρίγματα αλλά και στις κάρτες που έδειξε και δεν επηρεάστηκε από την έδρα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού καθώς στην άμυνα δεν έχασε καμία σχεδόν μάχη από τους αντίπαλους επιθετικούς ενώ λίγο έλειψε να είναι και ο χρυσός σκόρερ των πράσινων με το σουτ που είχε στο δοκάρι στο 64' της αναμέτρησης.

Μας άρεσε

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος. Οι πράσινοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και ήταν καλύτεροι σε άμυνα και επίθεση. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος το τριφύλλι δείχνει σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες που βρίσκει απέναντι του ότι ανεβάζει την απόδοση του όσο περνάει ο χρόνος.

Δεν μας άρεσε

Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου ο οποίος θύμισε κάτι από γήπεδα Football League και όχι Champions League. Παρά το γεγονός ότι το ματς διεξήχθη σε πολύ καλές συνθήκες, χωρίς βροχή, χωρίς αέρα ο αγωνιστικός χώρος θύμιζε χωράφι από τα πρώτα λεπτά. Όσο περνούσε η ώρα μάλιστα και με την φυσιολογική επιβάρυνση άρχιζαν και έφευγαν κομμάτια από το χόρτο. Ο κακός αγωνιστικός χώρος έπαιξε τον ρόλο του για πολλά λάθη και των δυο ομάδων και σίγουρα δεν βοήθησε ούτε τους Βέλγους ούτε και το τριφύλλι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-7-2014 από directNEWS.gr πηγή: sport24


Τελευταίες Ειδήσεις