Logo

Europa League: Παναθηναϊκός - Μίντιλαντ 4-1 [βίντεο]



 
 

pao 21-8-2014O Γιάννης Αναστασίου επέστρεψε στην επιτυχημένη περσινή συνταγή με ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν τρεξίματα και αντοχές και ο Παναθηναϊκός επανήλθε στις...

καλές εμφανίσεις, επικρατώντας 4-1 της Μίντιλαντ! Με τον Μπεργκ να εκτελεί τέσσερις φορές και τον Καρέλη να αποδεικνύει ότι δικαιούται τη θέση δίπλα του, ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά εξασφάλισε την παρουσία του στους ομίλους του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτε το εξωπραγματικό το βράδυ της Πέμπτης και η Μίντιλαντ δεν ήταν ανάλογης δυναμικής. Ωστόσο, έκανε τα αυτονόητα αλλά τα έκανε με πειστικό τρόπο και ως επιστέγασμα πήρε το σκορ πρόκρισης.

Ο ρόμβος στη μεσαία γραμμή δούλεψε πολύ καλά, οι Μπεργκ και Καρέλης συνεργάστηκαν άψογα ενώ με λίγες εξαιρέσεις η άμυνα περιόρισε τους κινδύνους. Ο Κοτσόλης είχε το λάθος στην αρχή, αλλά στη συνέχεια ανέβασε και αυτός την απόδοση του.

Από εκεί και πέρα, δεν έλειψαν τα νεκρά διαστήματα και προκειμένου να διακριθεί στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να διορθώσει πολλά πράγματα.

Κυρίως, να μην δέχεται γκολ από φάσεις που μπορεί να αποφύγει, όπως το πρώτο γκολ και οι νεαροί ποδοσφαιριστές του να αποφεύγουν τα σκληρά και αχρείαστα μαρκαρίσματα.

Η ρεβάνς της Δανίας αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα και με τη δέουσα συγκέντρωση και προσοχή, θα είναι ένα παιχνίδι που θα επισφραγίσει το εισιτήριο. Παράλληλα, η νίκη βελτίωσε την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών, αφού ο αποκλεισμός από τη Σταντάρ είχε αφήσει σημάδια…

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός (77’ λ.τ. Μπούι), Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας (66’ Ατζαγκούν), Καρέλης (77’ Πέτριτς), Μπεργκ.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Χόγκαρντ, Πούλσεν, Ράσμουσεν (23’ λ.τ. Ονουάτσου, 84’ Γιάνσεν), Λαούριντσεν, Σβιατσένκο, Ντίκα, Μπάνγκααρντ, Σίστο, Χασάν (59’ Λάρσεν), Ουζουτσούκου, Ιγκμπούν.

Γκολ: 20’ (πεν.)-23’-45’ Μπεργκ, 89’ (αυτ.) Λαούριντσεν / 13’ Λαούριντσεν

Κίτρινες κάρτες: 70’ Λαγός, 77’ Τριανταφυλλόπουλος / 19’ Ουζουτσούκου, 20’ Σβιατσένκο, 35’ Ντίκα

Κόκκινες κάρτες: 81’ Τριανταφυλλόπουλος (2 κιτ.) / 58’ Σβιατσένσκο (2 κιτ.)

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η έκπληξη με Ντίνα

Ο Αναστασίου έκανε την έκπληξη στην ενδεκάδα και παρέταξε τον Ντίνα στην κορυφή του ρόμβου της μεσαίας γραμμής αντί του Ατζαγκούν. Οι άλλοι δέκα ήταν οι προβλεπόμενοι, δηλαδή οι Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ, Καρέλης.

Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στη Μίντιλαντ, όταν στο 2’ ο Χασάν σέντραρε από αριστερά και στο δεύτερο δοκάρι ο Ράσμουσεν έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν απείλησε.

Αυτή η ευκαιρία αφύπνισε τους πράσινους και στο 5’ ο Καρέλης πίεσε τον Σβιατσένκο, έκλεψε και βγήκε τετ α τετ, αλλά καθυστέρησε να εκτελέσει και υπό την πίεση του αμυντικού, έχασε το κοντρόλ και την ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ένα λεπτό αργότερα, ο Τριανταφυλλόπουλος βρήκε τον Μπεργκ στην περιοχή, αλλά αυτός έχασε το βηματισμό του.

Στο 10’ ο Ζέκα από πλάγια θέση πάσαρε με φάλτσο στον Μπεργκ αλλά αυτός ήταν ένα κλικ πίσω. Όμως η Μίντιλαντ προηγήθηκε ανέλπιστα στο 13’, όταν από πλάγια θέση ο Λαούριντσεν εκτέλεσε το φάουλ, ο Κοτσόλης έκανε κακή έξοδο και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του.

Ονειρεμένη αντίδραση

Το γκολ της Μίντιλαντ δεν απογοήτευσε τον Παναθηναϊκό και η αντίδραση ήρθε άμεσα. Στο 19’ ο Μπεργκ έκανε την κεφαλιά στην περιοχή, ο Καρέλης για δεύτερη φορά πήρε τη μπάλα από τον Σβιατσένκο, αυτός τον ανέτρεψε και υπέπεσε σε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σουηδός και με δυνατό σουτ ισοφάρισε το σκορ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ντίνας από αριστερά άνοιξε στον Καρέλη, αυτός πάσαρε στο ύψος της μικρής περιοχής στον επερχόμενο Μπεργκ και αυτός με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 2-1!

Στο 27’ ο Μπεργκ αξιοποίησε νέα κερδισμένη κόντρα στη μεσαία γραμμή, πάσαρε δεξιά στον Καρέλη, αλλά αυτός βιάστηκε να γυρίσει παράλληλα στον επερχόμενο Πράνιτς. Ένα λεπτό αργότερα ο Καρέλης έχασε νέα ευκαιρία με ανάποδο ψαλίδι.

Ο ρυθμός έπεσε κάπως χρειάστηκαν 10 λεπτά για να απειλήσει ξανά ο Παναθηναϊκός, με ένα δυνατό σουτ του Λαγού από το ημικύκλιο. Στο 40’ ο Νάνο έκανε τη συρτή πάσα στο πέναλτι, όμως ο επερχόμενος Μπεργκ σούταρε πάνω από το δοκάρι. Στο 45’ ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε εξαιρετική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Μπεργκ με σουτ στην κίνηση πέτυχε χατ-τρικ!

Βγήκε φουριόζος!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μεγάλη ευκαιρία του Καρέλη, όταν βγήκε τετ α τετ αλλά τη διπλή προσπάθεια του απέκρουσε ο Χάουγκαρντ. Στη συνέχεια του κόρνερ, ο Πράνιτς πήγε να πιάσει το σουτ στο πέναλτι, αλλά το βρήκε καλά. Στο 49’ ο Ονουάτσου γύρισε τη μπάλα προς το τέρμα απρόσεκτα, ο Μπεργκ την πήρε και βγήκε μόνος του αλλά έκανε τραγική εκτέλεση…

Η Μίντιλαντ φάνηκε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 54’, όταν ο Κοτσόλης μπλόκαρε ένα μακρινό συρτό σουτ του Σίστο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ιγκμπουν βρέθηκε αμαρκάριστος στο πέναλτι, αλλά σούταρε αρκετά μέτρα άουτ. Ωστόσο, στο 58’ ο Σβιατσένσκο μάρκαρε αντιαθλητικά τον Καρέλη, ο Βαντ τον απέβαλλε και η φόρα της Μίντιλαντ ανακόπηκε.

Το αριθμητικό μειονέκτημα εφησύχασε τον Παναθηναϊκό, αφού για μερικά λεπτά η Μίντιλαντ βγήκε στην επίθεση και έχασε μία καλή ευκαιρία με σουτ του Λάρσεν στο 62’. Στο 67’ ο Καρέλης σούταρε στην κίνηση μετά από σέντρα του Μπεργκ, αλλά δεν σημάδεψε σωστά.

Αλλαγή δεδομένων

Ο Νάνο στο 70’ έκανε μία ωραία σέντρα από αριστερά, ο Καρέλης επιχείρησε για δεύτερη φορά το «ψαλίδι» αλλά πάλι δεν βρήκε στόχο. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός διατήρησε τον έλεγχο του ματς και προσπάθησε να μπει στην περιοχή της Μίντιλαντ αλλά χωρίς την ίδια ορμή που του έκανε μέχρι τότε.

Οι αλλαγές προσώπων από τον Αναστασίου δεν άλλαξαν τη διάταξη ή την τακτική, ενώ ο Τάσος Λαγός έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω ενός χτυπήματος στη σύγκρουση με τον Ονουάτσου.

Το ματς πήρε «φωτιά» στο 81’, όταν ο Τριανταφυλλόπουλος σε μία εναέρια διεκδίκηση βρήκε με τον αγκώνα τον Ονουάτσου και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η αριθμητική ήρθε σε ισορροπία αλλά αυτό δεν μετέβαλλε την εικόνα του παιχνιδιού. Αντίθετα, το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 88’, όταν ο Νάνο γύρισε παράλληλα τη μπάλα και σε κενή εστία ο Μπεργκ σημείωσε το τέταρτο τέρμα του και σφράγισε την πρόκριση!

Οι φάσεις του αγώνα

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού λόγω έλλειψης εμπειρίας και υπέρμετρου ζήλου, κάνουν αχρείαστα δυνατά μαρκαρίσματα. Ο Λαγός στο 68’ και ο Τριανταφυλλόπουλος στο 81’ δέχτηκαν δύο κάρτες που μπορούσαν να τις είχαν αποφύγει, ειδικά ο δεύτερος γιατί του κόστισε την αποβολή και τη μη συμμετοχή στο δεύτερο ματς.

Ο διαιτητής

Πάρα πολύ καλή διαιτησία από τον Βαντ. Ανεξάρτητα από το ποσοστό σωστών ή λάθος αποφάσεων, ήταν συνεχώς κοντά στις φάσεις με άριστη φυσική κατάσταση και συγχρόνως, καταδείκνυε ξεκάθαρα ότι ίσχυε ο νόμος του και τίποτα άλλο, αφού σε καμία στιγμή δεν έδειξε δισταγμό ή αμφιβολία. Καλός σε γενικές γραμμές στον πειθαρχικό έλεγχο.

Ο πολυτιμότερος παίκτης

Αναμφίβολα ο killer Μπεργκ συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βλέμματα, όμως ο αφανής ήρωας της ανατροπής είναι ο Καρέλης. Ο νεαρός επιθετικός κέρδισε παλικαρίσια το πέναλτι της ισοφάρισης, είχε την ασίστ στο δεύτερο γκολ και τραβάει αμυντικούς πάνω στο τρίτο. Ξεχωριστά απ’ αυτό, πρέσαρε ασταμάτητα, έδωσε πολλές μάχες και το μοναδικό που του έλειψε ήταν ένα γκολ.

Μας άρεσε

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού όταν δέχτηκε το γκολ από τη Μίντιλαντ. Ναι μεν η αντίπαλος του δεν ήταν σπουδαία ομάδα, αλλά και αυτός ο Παναθηναϊκός δεν είναι «ψημένος» στις διοργανώσεις της UEFA. Η ψυχραιμία και η επιθετικότητα που έβγαλε μετά το 0-1 είναι τα μεγαλύτερα κέρδη.

Δεν μας άρεσε

Ο Παναθηναϊκός απώλεσε ξανά κλασικές ευκαιρίες, όπου οι επιθετικοί του είναι αμαρκάριστοι με τον τερματοφύλακα και έχουν τη χρονική ευχέρεια για ένα καλό τελείωμα. Υπήρξαν τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις που ένα βέβαιο γκολ χάθηκε. Σήμερα δεν κόστισε, άλλες φορές θα κοστίσει…

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-8-2014 από directNEWS.gr πηγή: sport24


Τελευταίες Ειδήσεις