Logo

Europa League: ΠΑΟΚ - Ζίμπρου 4-0 [βίντεο]



 
 

paok 28-8-2014Δεν είχε όρεξη για αστεία απόψε ο ΠΑΟΚ και μπροστά σε περίπου 18.000 οπαδούς του πήρε επιβλητική νίκη-πρόκριση απέναντι στην αδύναμη Ζίμπρου...

Το παιχνίδι δεν χωρά σε σοβαρή κριτική, καθώς οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα επέβαλλαν το ρυθμό τους, έπαιζαν στο μισό γήπεδο την μολδαβική ομάδα, πέτυχαν νωρίς το πρώτο, κρίσιμο σ' αυτές τις περιπτώσεις, γκολ και στη συνέχεια δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πετύχουν άλλα τρία στην πορεία του αγώνα.

Βοηθήθηκαν και από την τραγική-για τον τρόπο που την προκάλεσε ο Αφρικανός παίκτης της Ζίμπρου-αποβολή του Αμανί πιάνοντας τον διαιτητή Βόικο από το χέρι ενώ το παιχνίδι παιζόταν και πρόσφεραν μία βραδιά χωρίς ιδιαίτερο άγχος στους οπαδούς τους οι οποίοι, πάντως, προς το φινάλε του αγώνα έστειλαν και το μήνυμα στον Σαββίδη και τους συνεργάτες του τραγουδώντας "κάντε καμιά μεταγραφή".

Πλέον, ο "Δικέφαλος", πέρα από τις μεταγραφές της τελευταίας στιγμής περιμένει και την σημερινή κλήρωση στο Μονακό.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Ρατς, Τζιόλης, Περέιρα, Μαντούρο (52' Κάτσε), Μακ (83' Πόζογλου), Σαλπιγγίδης (62' Μάρτενς), Αθανασιάδης

Ζίμπρου (Όλεγκ Κουμπάρεφ): Ρούσου, Γιάρνταν (80' Σπατάρου), Μπούργκιου, Πάβλιουτσεκ, Ερχάν, Βρεμέα, Κλίμοβιτς, Τσεπτίνε (46' Βισνιακόφς), Ντέντοβ, Αμανί, Γκρόσου (46' Αλεξέεφ)

Γκολ: Περέιρα 10', Αθανασιάδης 45', Μακ 79', Μάρτενς 84'

Κάρτες: Αμανί 22 και 42'', Γιαρντάν 37', Σκόνδρας 43', 77' Μπουργκίου, 87' Βρεμέα, 90'+3' Ρατς

Αποβολές: Αμανί 42'

Τα έχασαν οι Μολδαβοί!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγώνα όπως θα έπρεπε. Δυνατά και αποφασιστικά προσπάθησε από το πρώτο λεπτό να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο. Η επιθετική τετράδα πίεζε ψηλά και με την βοήθεια του κόσμου που δεν σταμάτησε να φωνάζει, οι Μολδαβοί έκαναν πολλά λάθη στην άμυνά τους. Στο 6΄ο Περέιρα έστειλε μήνυμα στη Ζίμπρου, αλλά αυτή δεν το έλαβε. Ο Αργεντίνος δεν έκανε καλό κοντρόλ και έχασε την πρώτη ευκαιρία για να απειλήσει. Στο 10΄, όμως, τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους. Ο Ρατς σέντραρε, ο Αθανασιάδης κοντρόλαρε, έκανε ψαλιδάκι και ο Φακούντο Περέιρα με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 βάζοντας φωτιά στην Τούμπα!

Έλλειψη συγκέντρωσης και δημιουργικότητας

Μετά το γκολ ο ρυθμός του αγώνα, όπως ήταν λογικό, έπεσε. Η Ζίμπρου... βγήκε από το καβούκι της και ο ΠΑΟΚ δεν είχε υπομονή όταν είχε την μπάλα στα πόδια του. Στο 20', οι Μολδαβοί απείλησαν την εστία του Γλύκου, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα μετά από κεφαλιά του Μπουργκίου. Ο Άγγελος Αναστασιάδης βλέποντας ότι ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ... έκατσε, έδωσε εντολή για εσωτερικές αλλαγές. Ο Μακ άλλαξε πλευρά με τον Σαλπιγγίδη και ο Περέιρα βγήκε από την περιοχή για να παίρνει την μπάλα από τα χαφ. Ο "Δικέφαλος", όμως, δεν ανέβασε ο΄τε με αυτόν τον τρόπο την απόδοσή του. Προσπαθούσε να απειλήσει τους Μολδαβούς με ψηλές μπαλιές, τη στιγμή που το αμυντικό δίδυμο των αντιπάλων θα μπορούσε να σταθεί σε... γήπεδο μπάσκετ!

Δώρο... Αμανί!

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το πρώτο μέρος θα λήξει με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 1-0 ο Ζαν-Μαρί φρόντισε να "ταράξει" το ήρεμο ματς που παρακολουθούσαμε. Στο 42' ο επιθετικός της Ζίμπρου πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα, επειδή τράβηξε τον διαιτητή για μία φάση στο κέντρο του γηπέδου! Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε άμεσα το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Πρώτα με μία κεφαλιά του Περέιρα που μετά από σέντρα του Ρατς, έστειλε την μπάλα άουτ από πολύ κοντά και ύστερα με τον Αθανασιάδη. Στο 45' ο Κλάους έβαλε σε θέση πρόκρισης τον ΠΑΟΚ! Ο Περέιρα, που ήταν για ακόμη ένα ματς ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, βρήκε άψογα τον Ρατς μέσα στην περιοχή, ο Ρουμάνος σέντραρε με τη μία και ο Έλληνας επιθετικός με σουτ από τη μικρή περιοχή έκανε το 2-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Νωθρό ξεκίνημα

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε καλά. Αν και έπαιζε με παίκτη παραπάνω δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία της Ζίμπρου και της έδινε το δικαίωμα να ελπίζει ότι μπορεί να κάνει το γκολ. Το θετικό είναι ότι δεν απειλήθηκε από τους Μολδαβούς. Ο Αναστασιάδης θέλοντας να φρεσκάρει το κέντρο της ομάδας του πέρασε τον Κάτσε στη θέση του Μαντούρο, ο οποίος έδειχνε κουρασμένος και στη συνέχεια έβγαλε τον Σαλπιγγίδη και έβαλε τον Μάρτενς, για να βοηθήσει στο κομμάτι της ανάπτυξης. Όλα αυτά μέχρι το 67'.  Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε και άρχισε και πάλι να κάνει αισθητή την επιθετική του παρουσία. Πρώτα ο Τζαβέλλας στο 68' απείλησε με γυριστό σουτ από το πέναλτι, αλλά ήταν άτυχος και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Αθανασιάδη να απειλήσει με τακουνάκι την εστία της Ζίμπρου, αλλά ο τερματοφύλακας των Μολδαβών έδιωξε σε κόρνερ. Στο 70΄ ο Περέιρα λίγο έλειψε να... ζευγαρώσει τα γκολ του, αλλά ο Γιαρντάν έδιωξε την τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή.

"Καθάρισε" ο Μακ- ΓΚΟΛΑΡΑ ο Μάρτενς

Αυτό που κυνήγησε ο ΠΑΟΚ το πέτυχε ο Ρόμπερτ Μακ στο 79'. Ο Σλοβάκος μετά από κεφαλιά-πάσα του Περέιρα πέτυχε το πρώτο του γκολ σε επίσημο αγώνα του ΠΑΟΚ και έκανε το 3-0 με πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση.Κι αν ο Μακ το... καθάρισε, ο Μάαρτεν Μάρτενς έκανε το παιχνίδι... γιορτή! Ο Βέλγος με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ σουτ στο 84' ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 και έδωσε χαρακτήρα θριάμβου στην πρόκριση του ΠΑΟΚ.

Η φάση του αγώνα

Στον... διαγωνισμό των ωραίων γκολ νικητής ήταν ο Στέφανος Αθανασιάδης στο 2-0. Όχι τόσο για το τελείωμα, αλλά για τον συνδυασμό. Ο Αθανασιάδης ουσιαστικά ήταν αυτός που τέλειωσε τους Μολδαβούς. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η φάση του αγώνα ήταν η αποβολή του Αμανί, αλλά ήταν τόσο αδύναμη η Ζίμπρου, που ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να την κερδίσει ακόμη και με 11 παίκτες.

Ο διαιτητής

Ο Σεργκέι Μπόικο δεν έκανε λάθη. Απέβαλλε σωστά τον Αμανί στο 42', ενώ δεν έκανε λάθη στον πειθαρχικό τομέα. Γενικότερα, η παρουσία του πέρασε απαρατήρητη.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Αναμφισβήτητα ο Φακούντο Περέιρα. Ο Αργεντινός έδωσε δύο ασίστ και πέτυχε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Για ακόμη ένα ματς έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα του φέτος.

Μας άρεσε

Η σοβαρότητα με την οποία ομάδα και κόσμος αντιμετώπισαν το ματς. Οι μεν παίκτες δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Ζίμπρου, ενώ ο κόσμος με την υποδειγματική συμπεριφορά του δεν έδωσε κανένα "πάτημα" στην ΟΥΕΦΑ για τιμωρία.

Δεν μας άρεσε

Τα κενά διαστήματα που είχε ο ΠΑΟΚ στα μέσα του πρώτου μέρους και στα μισά του δεύτερου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-8-2014 από directNEWS.gr πηγή: sport24


Τελευταίες Ειδήσεις