Logo

ΑΕΛ Καλλονής - Παναθηναϊκός 1-0 [βίντεο]



 
 

pao 14-9-2014Με γκολ του Λεοζίνιο στο 35’ (είχε και δοκάρι ο ίδιος στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου) η Καλλονή νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό. «Χλωμοί» ξανά για...

ένα ημίχρονο και με αρκετές απουσίες οι «πράσινοι» πίεσαν στο δεύτερο ημίχρονο αλλά πλήρωσαν την αστοχία του Πράνιτς, τις ικανότητες του Χογκ αλλά και το γεγονός πως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έμεινε στο ματς παρά το χτύπημα στον Κλωναρίδη στο 9’ στο οποίο ο Τριτσώνης δεν έδωσε καν φάουλ.

Το ματς

Για περίπου 20-25 λεπτά ο Αναστασίου μάλλον θα ένιωθε δικαιωμένος για την απόφασή του να δώσει «ανάσες» σε κάποιους παίκτες, αφού στο βάθος του μυαλού του (όσο κι αν σχεδόν εθιμοτυπικά όλοι πάντα λένε πως σκέφτονται μόνο το επόμενο παιχνίδι) είχε και το ματς της Πέμπτης για το Europa League. Όχι ότι οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι σε αυτό το διάστημα, είχαν όμως τον έλεγχο του αγώνα, έφταναν με μεγαλύτερη συνέπεια στην αντίπαλη εστία κι έδειχναν πως βρίσκονταν πιο κοντά σε ένα γκολ.

Από την άλλη ο Μαντζουράκης δεν έκανε τα περσινά λάθη (βλέπε τριάδα κεντρικών αμυντικών) αλλά παρέταξε «κανονική» τετράδα που όταν η Καλλονή… στριμωχνόταν πίσω, γινόταν εξάδα με τους Μανούσο και Ναβάρο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επελάσεις από Νάνο και Μπούρμπο.

Υποτίθεται πως το σχέδιο των γηπεδούχων θα ήταν το να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, όμως κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε αφού σταδιακά οι νησιώτες πήραν το πάνω χέρι στον αγώνα και κυνήγησαν μεθοδικά το γκολ. Αυτό ήρθε στο 32’ με πολύ ωραίο σουτ του Λεοζίνιο, που λίγο έλειψε να την… ξανακάνει και στις καθυστερήσεις, με το δοκάρι να σώζει Παναθηναϊκό και Κοτσόλη από δεύτερη παραβίαση. Κι αν στη φάση του γκολ ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» μπορεί να δικαιολογηθεί για τη… μη επέμβασή του αφού είχε μπροστά του σώματα, η αντίστοιχη μη αντίδραση στο φάουλ του Λεοζίνιο σίγουρα θα δώσει τροφή για νέες συζητήσεις σχετικά με τη θέση του πορτιέρο στο «τριφύλλι».

inner
Αντίστοιχη τροφή -και ακόμη περισσότερη- για κουβέντες θα δώσει φυσικά και η απόφαση του Τριτσώνη να μη δείξει καν φάουλ σε φάση μόλις στο 9’, όταν ο Χογκ εκτός περιοχής γκρεμίζει τον Κλωναρίδη που βγήκε στην πλάτη της άμυνας. Οι «πράσινοι» ζήτησαν φάουλ και αποβολή του γκολκίπερ της Καλλονής, ο διαιτητής μάλλον ήταν ο μόνος που τα είδε όλα νόμιμα και τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Κάπως έτσι το «τριφύλλι» βρέθηκε σε μια θέση που μοιάζει επικίνδυνα επαναλαμβανόμενη φέτος. Έχοντας χάσει δηλαδή ουσιαστικά ένα ημίχρονο και ευρισκόμενοι πίσω στο σκορ οι παίκτες του Παναθηναϊκού αυτήν τη φορά δεν διέθεταν ούτε τις δυνάμεις, ούτε την τύχη για να επαναλάβουν αυτό που έκαναν με τον Πανιώνιο. Έτσι, παρά την επιστράτευση των Λαγού, Μπαϊράμι και Καρέλη, οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε ακόμη μία ανατροπή για τρεις λόγους: εξ αιτίας της αδυναμίας τους να παίξουν σε άλλο ένα ματς από τον άξονα, την πολύ καλή μέρα στην οποία βρέθηκε ο Χογκ και την αστοχία του Πέτριτς που δεν μετουσίωσε σε γκολ τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο όταν οι γηπεδούχοι περιορίστηκαν σε καθαρά παθητικό ρόλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Αναστασιάδης, Βάλιος, Αντέγιο, Γιορέντε (69’ Πιπίνης), Καλτσάς, Κεϊτά (68’ Μπαρέρα), Λεοζίνιο (89’ Χωριανόπουλος), Μανούσος, Ναβάρο, Χουάνμα.

Στον πάγκο: Δαύκος, Μίνγκας, Καμαρά, Κύπρου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μπούρμπος, Κουτρουμπής (46’ Μπαϊράμι), Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν (70’ Καρέλης), Μπούι (46’ Λαγός), Κλωναρίδης, Πέτριτς.

Στον πάγκο: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης, Ντίνας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-9-2014 από directNEWS.gr πηγή: sport-fm


Τελευταίες Ειδήσεις