Logo

Πόλο: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η εθνική ομάδα νέων γυναικών



 
 

Polo 14-9-2014Περθ, Κωνσταντινούπολη, Ρώμη. Οι "χρυσοί" σταθμοί της ελληνικής υδατοσφαίρισης από το 2012 μέχρι σήμερα...

Η εθνική ομάδα νέων γυναικών (σ.σ. αθλήτριες κάτω των 19 ετών) αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Ρώμη (Όστια).

Αρκετές από τις παίκτριες συμμετείχαν και στους τρεις θριάμβους των μικρών εθνικών στη γυναικεία υδατοσφαίριση με προπονητή τον Γιώργο Μορφέση. Είχε προηγηθεί η 4η θέση στο παγκόσμιο νεανίδων στη Μαδρίτη πριν από δύο εβδομάδες.

Στο μεγάλο τελικό η ομάδα του Γιώργου Μορφέση επικράτησε με 7-6 της οικοδέσποινας Ιταλίας. Η Ελλάδα είχε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τελευταίο λεπτό, όταν η Ιταλία πέτυχε δύο γρήγορα γκολ για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Η νικητήρια βουτιά

Με το γκολ της Στεφανίας Χαραλαμπίδη τρία λεπτά και 28 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος η εθνική ομάδα αγκάλιασε το χρυσό μετάλλιο, όταν προηγήθηκε με 7-4.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο πρώτο οκτάλεπτο (2-2). Στο γκολ της Γκρανιολάτι (3-2) η Ελλάδα απάντησε με δύο τέρματα της πρώτης σκόρερ, Ιωάννας Χαραλαμπίδη και την όμορφη λόμπα της Ιωάννας Χυδηριώτη (5-3) ένα λεπτό πριν από την εκπνοή του τρίτου οκταλέπτου.

Πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου και καλύτερη τερματοφύλακας ήταν η Χρυσή Διαμαντοπούλου. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανία που νίκησε με 7-6 την Ουγγαρία στο "μικρό" τελικό.

Οι εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης έχουν πλέον φέρει στην Ελλάδα 39 μετάλλια, 21 στις γυναίκες. Η Ελλάδα έχει κατακτήσει τρία μετάλλια στις Νέες Γυναίκες, το χρυσό στη Ρώμη και στο Λουλ το 2002 και το αργυρό στο Μπάρι το 2004.

Tα οκτάλεπτα: 2-2, 1-3, 1-1, 2-1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιταλία (Π.Ζίτσα): Σπαράνο, Τσίτινο, Πικότσι, Αβέγκνο, Μορβίλιο, Φίσκο, Γκαλάρντι 2, Καρέγκα 2, Γκρανιολάτι 1, Μαρλέτα, Σεντανίνι, Ιωάννου 1, Ρίσο.

Ελλάδα (Γ.Μορφέσης): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Ι.Χαραλαμπίδη 3, Χυδηριώτη 2, Β.Πλευρίτου, Ξενάκη, Καλογεράκου, Ελευθεριάδου, Σώρα, Σ.Χαραλαμπίδη 1, Ντάσιου, Νιαρχάκου 1, Τερεφού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-9-2014 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις