Logo

Europa League: Παναθηναϊκός - Ντιναμό Μόσχας 1-2 [βίντεο]



 
 

pao 18-9-2014Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Europa League o Παναθηναϊκός καθώς γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Ντινάμο Μόσχας στην...

πρεμιέρα των ομίλων. Σε ένα ματς όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα καθώς πλην των δυο γκολ είχαν και δυο δοκάρια.

Από την πλευρά τους οι πράσινοι πάλεψαν στα ίσια το παιχνίδι παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πριν από την αναμέτρηση πως οι Ρώσοι διαθέτουν καλύτερη ομάδα, ανώτερη, με περισσότερους έμπειρους και ποιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.

Το τριφύλλι ουσιαστικά ανέβηκε μετά το 60' της αναμέτρησης και ενώ ήταν ήδη πίσω με δυο τέρματα αλλά στα 30 λεπτά που έπαιξε ως ίσο προς ίσο την Ντινάμο είχε τις ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε καθώς θα μπορούσαμε να πούμε ότι στάθηκε και άτυχος.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τους πράσινους με μια έκπληξη καθώς έβαλε τον Ντίνα στην κορυφή της επίθεσης και ως πλάγιους τους Κλωναρίδη, Καρέλη θέλοντας να χτυπήσει στην ταχύτητα και στα κλεψίματα τους αμυντικούς της Ντινάμο.

Δεν τα κατάφερε όμως παρά το γεγονός ότι ο Ντίνας ήταν πάρα πολύ καλός εκτός περιοχής όταν έμπαινε μέσα στην περιοχή έχανε τις μονομαχίες από τους στόπερ της ομάδας του Τσερτσέσοφ.

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι και παρά τις απουσίες που είχαν στο χώρο του κέντρου στο πρώτο μέρος έχοντας καλή κυκλοφορία και passing game έφταναν μέχρι την περιοχή του Παναθηναϊκού αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί. Από μια πολύ καλή συνεργασία όμως ήρθε το 0-1 στην πλάτη της άμυνας του τριφυλλιού.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι και πάλι με ένα απίστευτο τέρμα έκαναν το 0-2 και είχαν και ευκαιρία για το 0-3. Από το 60' και μετά όμως ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του και πίεσε την άμυνα της Ντινάμο για κάτι καλό. Έφτασε στην μείωση του σκορ με τον Ντίνα αλλά παρά τις ευκαιρίες που είχε κυρίως με τον Δώνη δεν έφτασε στην ισοφάριση.

Δέχτηκε γκολ στα χειρότερα σημεία

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι χωρίς να κλειστεί στην περιοχή του και θέλοντας να παίξει στα ίσια την Ντινάμο Μόσχας που είχε σαφώς μεγαλύτερη ποιότητα από τους πράσινους και φυσικά ποιο έμπειρους παίκτες.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το τριφύλλι να έχει κάποια κενά τα οποία εκμεταλλεύτηκαν σωστά οι Ρώσοι αλλά δυο-τρεις σέντρες προς το ύψος του πέναλτι πέρασαν ανεκμετάλλευτες καθώς τόσο ο Κουράνι όσο και ο Κοκόριν αστόχησαν σε αντίστοιχες κεφαλιές με καλές προϋποθέσεις.

Την πιο κλασική ευκαιρία στο πρώτο μέρος την έχασε ο Παναθηναϊκός όταν στο 21' ο Νάνο βγήκε ωραία από τα αριστερά έκοψε την μπάλα και την γύρισε στον επερχόμενο Πράνιτς. Αυτός από το ύψος του πέναλτι έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε σύριζα από το δεξί δοκάρι.

Η προειδοποίηση και το... γκολ

Στο 29' ήταν οι σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν όταν ο Τζούτζεκ από τα αριστερά έκανε ωραία ενέργεια και σουτ με το οποίο έστειλε την μπάλα στην συμβολή των δοκών του Κοτσόλη που δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα αν η μπάλα πήγαινε προς την εστία.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου όμως και συγκεκριμένα στο 41' οι Ρώσοι βγήκαν πολύ ωραία στην επίθεση ο Κουράνι με την μία έδωσε την πάσα στο κέντρο της άμυνας του τριφυλλιού στον Κοκόριν ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Κοτσόλη και πλάσαρε εύκολα καθώς και ο Λαγός που τον κυνήγησε δεν μπόρεσε να τον προλάβει. Ένα γκολ που ήρθε στο χειρότερο σημείο για το τριφύλλι καθώς αν οι δυο ομάδες πήγαιναν με 0-0 στο ημίχρονο ίσως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. 

Προβάδισμα δυο τερμάτων με το καλημέρα

Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε καλά-καλά να πατήσει το χορτάρι και βρέθηκε πίσω στο σκορ με δυο γκολ. Ήταν το 49' όταν σε μπάλα στο πίσω δοκάρι ο Ιόνοφ έγινε κάτοχος της μπάλας, την κατέβασε πανέμορφα και με μια ακόμα πιο ωραία τρίπλα απέφυγε και τον Κοτσόλη που είχε βγει και πλάσαρε για το 0-2.

Τον έσωσε το δοκάρι

Στο 53' οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Τριανταφυλλόπουλος παραχώρησε το φάουλ σε καλό σημείο. Ο Νομπόα ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κοτσόλη και το τριφύλλι γλίτωσε το τρίτο γκολ που θα τελείωνε το παιχνίδι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιάννης Αναστασίου έκανε μια αλλαγή που αρχικά μπορεί σε πολλούς να φάνηκε αλλόκοτη αλλά βοήθησε τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα βγήκε ο Κλωναρίδης και μπήκε ο Δώνης. Ένας μέσος αντί ενός επιθετικού την ώρα που οι πράσινοι χρειάζονταν γκολ.

Με την αλλαγή αυτή όμως είχαμε μετατόπιση θέσεων με τον Δώνη να παίζει δίπλα στον Λαγό και τον Ζέκα και τον Πράνιτς να πηγαίνει αριστερά. Το τριφύλλι έκλεισε έτσι τους χώρους και προσπάθησε να βγει με περισσότερους παίκτες στα χαφ στην επίθεση και όχι να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των άκρων του.

Μείωσε με Ντίνα στο 64'

Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να φτάσει στην μείωση του σκορ και να διατηρήσει τις ελπίδες του για ένα θετικό αποτέλεσμα στο 64'. Ο Νάνο εκτέλεσε ένα φάουλ που κέρδισαν οι πράσινοι από τα δεξιά το εκτέλεσε προς το ύψος του πέναλτι με τον Ντίνα να πετάγεται να παίρνει την γυριστή κεφαλιά και να την στέλνει στα δίχτυα για το 2-1.

Το γκολ αυτό όπως ήταν φυσικό έβαλε "φωτιά" στην Λεωφόρο και ανέβασε και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού που πήραν μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησαν για ένα ακόμη γκολ την ώρα που οι Ρώσοι περίμεναν το τριφύλλι και ήθελαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση χωρίς αποτέλεσμα.

Τρεις τελικές με τον Δώνη

Ένα λεπτό μετά το γκολ του ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Δώνης έξω από την περιοχή του πέρασε έναν αντίπαλο και επιχείρησε ένα δυνατό συρτό σουτ αναγκάζοντας τον Γκαμπούλοφ σε σωτήρια επέμβαση. Στο 72' και στο 73' και πάλι ο Δώνης από καλές θέσεις αρχικά μέσα στην περιοχή και εν συνεχεία εκτός έκανε δυο σουτ αλλά ο γκολκίπερ της Ντινάμο μπλόκαρε εύκολα.

Ο Γιάννης Αναστασίου στο 75' φόρτωσε και άλλο την επίθεση του Παναθηναϊκού με τον Πέτριτς αντί του Λαγού ενώ στο 80' έβγαλε τον κουρασμένο Πράνιτς για να βάλει τον Κουτρουμπή και πέρασε τον Μέντες στα χαφ. Οι πράσινοι πίεσαν, είχαν την πρωτοβουλία

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Νομπόα. Στο 53' ο Νομπόα εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ έξω από την περιοχή των πράσινων προς την γωνία που ήταν μάλιστα ο Κοτσόλης αλλά είδε την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του τριφυλλιού. Μια αριστοτεχνική εκτέλεση από τον μέσο των Ρώσων.

Ο διαιτητής

Ο Ιταλός Ντανιέλ Ορσάτο. Κανένα πρόβλημα για τον ρέφερι από την Ιταλία και τους βοηθούς του. Δεν είχε βέβαια να αντιμετωπίσει την μεγάλη φάση σε όλο το 90'. Ήταν κοντά όμως στις περισσότερες φάσεις ενώ και στο πειθαρχικό κομμάτι ήταν σωστός βγάζοντας όποτε χρειάστηκε τις κίτρινες κάρτες εις βάρος και των δυο ομάδων.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Αλεξέι Ιόνοφ. Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος της Ντινάμο ήταν πάρα πολύ καλός. Όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε αλλά εν γένει για τα προβλήματα που δημιούργησε στην άμυνα των πράσινων από την αριστερή πλευρά της άμυνας του τριφυλλιού.

Μας άρεσε

Το χειροκρότημα του Γιάννη Αναστασίου μετά το 0-1. Με το που δέχτηκε το γκολ του Κοκόριν ο Παναθηναϊκός ο τεχνικός των πράσινων θέλοντας να δώσει το έναυσμα στους παίκτες του να μην τα βάλουν κάτω τους χειροκρότησε και τους ζήτησε να συνεχίσουν την προσπάθεια τους.

Δεν μας άρεσε

Το γεγονός ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού παρά την δεδομένη διαφορά ανωτερότητας σεβάστηκαν παραπάνω από ότι έπρεπε την Ντινάμο και δεν έπαιξαν από το πρώτο λεπτό όπως αγωνίστηκαν από το 60' λαοι μετά.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Ντανιέλ Ορσάτο

Βοηθοί: Ντι Φιόρε, Γκιαλατίνι

Παναθηναϊκός:  Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα, Λαγός (75' Πέτριτς), Πράνιτς (80' Κουτρουμπής), Κλωναρίδης (57' Δώνης), Ντίνας, Καρέλης.

Ντινάμο Μόσχας: Γκαμπούλοφ, Μανόλεφ, Σάμπα, Ντούγκλας, Μπούτνερ (68' Γκρανάτ), Νομπόα, Γιουσούποφ, Ιόνοφ, Ντούτζακ, Κουράνι, Κοκόριν (88' Χουμποκτσάν).

Γκολ: 64' Ντίνας/41' Κοκόριν, 49' Ιόνοφ

Κίτρινες: 52' Τριανταφυλλόπουλος/66' Ιόνοφ, 80' Γιουσούποφ

Κόκκινες:

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-9-2014 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις