Logo

Ξάνθη - Λεβαδειακός 2-0 [βίντεο]



 
 

skoda 20-9-2014Με νίκη συνδυάστηκε η αλλαγή προπονητή στην Ξάνθη. Στο πρώτο παιχνίδι στη μετά-Τσιώλη εποχή οι Ακρίτες νίκησαν με 2-0 τον...

Λεβαδειακό για την τέταρτη αγωνιστική της Super League ΟΠΑΠ.

Σκόρερ οι Παντελής Καπετάνος στο 37’ και Σίλβα Κλέιτον στο 90 λεπτό. Ο πρώτος σκόραρε στο ελληνικό πρωτάθλημα, ύστερα από περίπου επτά χρόνια, ενώ έλειπε από την χώρα μας από το 2008, όταν και έφυγε από την ΑΕΚ για την Στεάουα Βουκουρεστίου.

Αυτήν ήταν η πρώτη νίκη της Ξάνθης (που είχε υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο τον Νίκο Νεντίδη) στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς μετρούσε δύο ισοπαλίες και μια ήττα. Στους δύο πόντους παρέμειναν οι Βοιωτοί.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε λίγες ευκαιρίες στο παιχνίδι, αλλά από το 78’ και μετά, που συνέχισε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ζίτο, που δέχθηκε δεύτερη κίτρινη, πήρε τα πάνω της, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, αλλά έφυγε με… άδεια χέρια από τον αγωνιστικό χώρο.

Το ματς

Η Ξάνθη είχε από την αρχή της αναμέτρησης τον έλεγχο, όπως και την κατοχή της μπάλας και σε ένα χρονικό διάστημα έφθασε να είναι 72% υπέρ της. Ωστόσο, δυσκολευόταν να μπει στην αντίπαλη περιοχή και γενικότερα οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο ήταν ελάχιστες. Πάντως, η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους και έγινε στο 25’, όταν ύστερα από φάση διαρκείας οι Μάντζιος, Κονέ δεν κατάφεραν να σκοράρουν μέσα από την περιοχή. Λίγα λεπτά νωρίτερα (20’) οι γηπεδούχοι είχαν ζητήσει πέναλτι για τράβηγμα στον Καπετάνο, αλλά ο 31χρονος φορ υποδείχθηκε σε θέση off-side.

inner

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 37’, όταν ο δεξιός μπακ της Ξάνθης, Δημοσθένης Μπαξεβανίδης συνέκλινε και έβγαλε κάθετη μπαλιά προς τον Καπετάνο, που έκανε καλή κίνηση και ξέφυγε από την αντίπαλη άμυνα και ολοκλήρωσε εξαιρετικά την φάση.

inner

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο επιθετικοί και αύξησαν κατακόρυφα τα ποσοστά κατοχής της μπάλας. Ωστόσο και πάλι οι φάσεις που έκαναν ήταν με το... σταγονόμετρο και η Ξάνθη είχε περισσότερες κλασσικές ευκαιρίες. Αυτές ήταν στο 58’ με τον Λουσέρο, του Καρυπίδη στο 64ο λεπτό. Ο Λεβαδειακός από την άλλη είχε φάουλ του Κονέ στο 48’ και σουτ του ίδιου παίκτη είκοσι λεπτά αργότερα. Όλα φάνηκε να κρίνονται στο 78’, όταν και οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα, λόγω της δεύτερης κίτρινης που δέχθηκε ο Ζίτο. Ωστόσο, δεν εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα, καθώς ο Λεβαδειακός είχε στο τελευταίο δεκάλεπτο όσες ευκαιρίες δεν έκανε σε όλο το ημίχρονο. Πάντως, δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ και στο φινάλε δέχθηκε και δεύτερο.

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ξάνθη (Νεντίδης): Κυριακίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Κομεσίδης, Ρούντι (63’ Βασιλακάκης) Φλίσκας, Λουσέρο, Ολιβέιρα (50’ Κλέιτον), Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Καπετάνος (80' Ράνος).

Στον πάγκο οι Ζαρόπουλος, Παπαστεριανός, Μπέρτος, Γούτας.

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Στρατηλάτης, Κώτσιος, Τόμας (82' Πρόγιτς), Πίντερ (46’ Παππάς), Ρούμπεν Γκόμεζ, Γεωργιάδης, Βούκσεβιτς, Κονέ, Ζίτο, Μάντζιος, Μιλοσάβλιεβ (60’ Μπορνταγκαράι).

Στον πάγκο οι: Πρζιροβσκι, Σκέμπης, Νικολακάκης, Γιακουμάκης.

Γήπεδο: Skoda Ξάνθη Arena

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης, βοηθοί οι Χρήστος Μαγιάννης, Ιορδάνης Δημητριάδης
4ος Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-9-2014 από directNEWS.gr πηγή: sport-fm


Τελευταίες Ειδήσεις