Logo

Κύπελλο: Παναχαϊκή - Ολυμπιακός 0-1 [βίντεο]



 
 

osfp 23-9-2014Zόρια συνάντησε ο Ολυμπιακός απέναντι σε μια πολύ καλή Παναχαϊκή, στην αναμέτρηση που φιλοξένησε το Παμπελοποννησιακό Στάδιο για την...

πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Πειραιώτες με πολλές αλλαγές στην σύνθεση τους είχαν διάθεση αλλά όχι ρυθμό και ομοιογένεια, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται πολύ στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στους γηπεδούχους που στάθηκαν εξαιρετικά στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Η Παναχαϊκή σε δύο περιπτώσεις (50', 60') μπορούσε να προηγηθεί αλλά οι προσπάθειες των Στεργίδη και Ντα Κόστα σταμάτησαν στα δοκάρια του Μέγκιερι. Ο Άλμπι αποβλήθηκε με 2η κίτρινη στο 61' και το παιχνίδι κρίθηκε με μια ακόμη άτυχη στιγμή για τους Πατρινούς, αυτή την φορά με τον στόπερ Κάργα να πετυχαίνει αυτογκόλ στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα στο πλασέ του Μπενίτες.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο Αλέξης Κούγιας θέλησε να βραβεύσει τον Μίτσελ για την έως τώρα προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, απονέμοντας τιμητική πλακέτα στον Ισπανό τεχνικό. "Όταν μία τόσο μεγάλη προσωπικότητα του ποδοσφαίρου, όπως ο κ. Μίτσελ, έρχεται στο γήπεδό μας και την Πάτρα, δεν γίνεται να μην τον τιμήσουμε", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Παναχαϊκής.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (ΕΠΣ Χίου)

Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (ΕΠΣ Κορινθίας), Δημήτριος Γκάγκας (ΕΠΣ Λάρισας)

Παναχαϊκή (Σπανός): Μπαλασάκης, Ασίγκμπα, Κάργας, Αναστασόπουλος, Άλμπι, Στεργίδης, Μαρουκάκης (72' Χούσα), Ντα Κόστα (68' Πλέγας), Φάμπιο (λ.γ. 27' Γκαντιάγκα), Ζλατκόφσκι, Χαρτσιάς.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγκιερι, Βούρος, Αυλωνίτης, Σιόβας, Γιαννούλης, Εντινγκά, Μπουχαλάκης (63' Φουστέρ), Φορτούνης, Γκαζαριάν (46' Ντουρμάζ), Μπενίτες, Διαμαντάκος (73' Βέργος).

Γκολ: - / 74' αυτ. Κάργας

Κίτρινες κάρτες: 33' Άλμπι, 43' Αναστασόπουλος / 45+2' Μπουχαλάκης, 86' Φορτούνης

Κόκκινες κάρτες: 61' Άλμπι (2η κίτρινη)

Σημάδεψε τα αντίπαλα δοκάρια και την... εστία της

Παιχνίδι χωρίς πολλές διακοπές, σκοπιμότητες και ικανοποιητικό ρυθμό ήταν αυτό του πρώτου ημιχρόνου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Ολυμπιακό. Ωστόσο οι δύο ομάδες, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τον κακό αγωνιστικό χώρο, απέτυχαν να μετουσιώσουν σε ευκαιρίες -και πολύ περισσότερο σε γκολ- την διάθεση τους να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.

Γιατί διάθεση υπήρχε. Τόσο από την Παναχαϊκή κόντρα σε έναν αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός, τόσο και από τους Πειραιώτες που είχαν πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα τους με ποδοσφαιριστές που προφανώς και θα ήθελαν να δείξουν στον Μίτσελ πως αξίζουν ευκαιρίες στο μέλλον.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν κανέναν σκοπό να παίξουν... ταμπούρι, αντιθέτως ήθελαν και την μπάλα να κυκλοφορήσουν και να ψάξουν για ένα γκολ παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Ωστόσο στέρευαν από λύσεις μόλις έφταναν κοντά στην περιοχή του Μέγκιερι. Το ίδιο συνέβη και για τους φιλοξενούμενους, που με εξαίρεση 3-4 σουτ εκτός περιοχής, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ευθέως την εστία του Μπαλασάκη.

Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα (οι τελικές προσπάθειες ήταν 2-6 και η κατοχή μπάλας 42% - 58%), με καλύτερη στιγμή της Παναχαϊκής το άστοχο σουτ του Μαρουκάκη στο 5' και για τον Ολυμπιακό την προσπάθεια του Μπενίτες στο 14' που βρήκε τον Μπαλασάκη σε ετοιμότητα.

Οι φάσεις που έλειψαν από πρώτο ημίχρονο εμφανίστηκαν μαζεμένες στην έναρξη της επανάληψης. Αρχικά ο Μπαλασάκης είπε "όχι" στο σουτ του Διαμαντάκου στο 48', με την Παναχαϊκή να γίνεται επικίνδυνη δύο φορές σε διάστημα ενός λεπτού (50' - 51').

Ο Στεργίδης είδε την προσπάθεια του να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Μέγκιερι και αμέσως μετά ο Ντα Κόστα από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Πορτογάλος στάθηκε εξαιρετικά άτυχος στο 60', όταν από μακρινή απόσταση εκτέλεσε απευθείας φάουλ και η μπάλα σταμάτησε της "ερυθρόλευκης" εστίας!

Ένα λεπτό αργότερα ο Άλμπι είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον επελαύνοντα Μπενίτες, αφήνοντας με παίκτη λιγότερο την Παναχαϊκή. Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός έψαχνε για ένα γκολ, ωστόσο οι Διαμαντάκος - Μπενίτες δεν συνεργάζονταν στην επίθεση, ενώ ο Ντουρμάζ δεν έδινε κάτι παραπάνω από τον αρνητικό Γκαζαριάν του πρώτου ημιχρόνου.

Τελικά από την προσπάθεια του Μπενίτες στο 74', ο Κάργας θέλοντας να απομακρύνει την μπάλα το μόνο που κατάφερε ήταν να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του. Με το αυτογκόλ του στόπερ των γηπεδούχων άνοιξε το σκορ υπέρ των Πειραιωτών στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Ο διαιτητής

Κράτησε σωστά το παιχνίδι, δεν έκανε κατάχρηση της σφυρίχτρας του και οι περισσότερες αποφάσεις του ήταν σωστές. Η δυσκολότερη φάση ήταν αυτή της αποβολής του Άλμπι. Ο στόπερ της Παναχαϊκής κάνει προσπάθεια να φτάσει στην μπάλα αλλά ανατρέπει καθαρά τον Μπενίτες ένα βήμα πριν μπει στην περιοχή, με τον Γιάχο να του δείχνει την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ένα μάλλον εύκολο απόγευμα είχαν οι βοηθοί του Καρσιώτης και Γκάγκας.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Στεργίδης της Παναχαϊκής άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις κόντρα στον Ολυμπιακό. Παίκτες με πολλά τρεξίματα, σωστές μεταβιβάσεις και καλό χειρισμό τη μπάλας, έδειξε στοιχεία σύγχρονου κεντρικού μέσου. Στην άψογη ενέργεια του στο 50ο λεπτό, είχε την ατυχία να δει την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Μέγκιερι. Παίκτης που θα απασχολήσει ομάδες της Super League εφόσον συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς.

 

Μας άρεσε

Καλή εμφάνιση από τον Κώστα Φορτούνη στο επίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού. Δεν ήταν εύκολο να ξεχωρίσει σε μια εντεκάδα με παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί ξανά μαζί, ωστόσο έδειξε καλά στοιχεία σύγχρονου μέσου. Πήρε πρωτοβουλίες, επιχείρησε να απλώσει το παιχνίδι και κάλυψε σωστά τους χώρους σε άμυνα και επίθεση. Δεν απέφυγε κάποια λάθη, αλλά σε γενικές γραμμές έδειξε πως στο μέλλον μπορεί να δώσει λύσεις στην ομάδα του Μίτσελ.

Δεν μας άρεσε

Εκτός ρυθμού και κλίματος αγώνα ήταν ο Γκεβόργκ Γκαζαριάν, γεγονός που εν μέρει δικαιολογείται από την αγωνιστική απραξία του Γεωργιανού το τελευταίο διάστημα. Στον Ολυμπιακό πάντως οι ευκαιρίες είναι λίγες και αυτή σίγουρα την πέταξε ο 27χρονος κυνηγός. Σωστά αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα, με τον Μίτσελ να βάζει τον Ντουρμάζ στην θέση του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

1ος όμιλος
23/9: Παναχαϊκή - Ολυμπιακός 0-1
24/9: Πανιώνιος - Φωστήρας (19.00)
 
2ος όμιλος
25/9: ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα (16.30)
25/9: Απόλλων Καλαμαριάς - ΠΑΟΚ (19.00)
 
3ος όμιλος
24/9: Ξάνθη - Νίκη Βόλου (16.30)
24/9: Ζάκυνθος - ΟΦΗ (16.30)
 
4ος όμιλος
23/9: Ηρακλής - Λεβαδειακός  1-1
24/9: Πλατανιάς - Εθνικός Σερρών (16.30)
 
5ος όμιλος
23/9: Ηρακλής Ψαχνών - Ατρόμητος 0-1
24/9: Πανθρακικός - ΑΕΚ (16.30)
 
6ος όμιλος
24/9: Βέροια - Ερμιονίδα (16.30)
24/9: Απόλλων Σμύρνης - Εργοτέλης (16.30)
 
7ος όμιλος
24/9: Καλλονή - Τύρναβος (16.30)
24/9: Αιγινιακός - Αστέρας Τρίπολης (16.30)
 
8ος όμιλος
24/9: Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός (19.00)
25/9: Παναιτωλικός - Χανιά (16.30)

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-9-2014 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις