Logo

Πλατανιάς - Ξάνθη 1-0 [βίντεο]



 
 

platanias 19-10-2014Tην πρώτη του φετινή εντός έδρας νίκη πανηγύρισε ο Πλατανιάς, στην 7η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα του Χριστόπουλου με ήρωα τον...

Ναζλίδη επικράτησε με σκορ 1-0, παίρνοντας το δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Ο Έλληνας επιθετικός πέρασε στο ματς στο 68ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι έπειτα από έξοχη ατομική προσπάθεια και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση από τα 11 βήματα. Με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους που έμεινε έως το τέλος.

Η Ξάνθη ήταν πιο ήρεμη και καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο, όταν και είχε 4-5 καλές στιγμές να σκοράρει, με κορυφαία αυτή του 25ου λεπτού στο χαμένο τετ - α - τετ του Σολτάνι. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έριξαν ρυθμούς, βρέθηκαν πίσω στο σκορ και από το 81' έως την λήξη απέτυχαν να σκοράρουν στις φάσεις που δημιούργησαν. Μοιραία έφυγαν ηττημένοι από τα "Περιβόλια".

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Περιβόλια"

Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (ΕΠΣ Ηπείρου)

Βοηθοί: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (ΕΠΣ Δωδ/σου), Ιωάννης Κοντιζάς (ΕΠΣ Πειραιά)

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολίμπα, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Αγκιλέρα, Δημήτρης, Μαχαμάτ, Τετέ (68' Ναζλίδης), Μενδρινός, Γκόμες, Μιλούνοβιτς (63' Τσουράκης), Τόρες (83' Ιτούα).

Skoda Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Ουάλας, Λουσέρο (74' Ρενάν), Ομπόντο (79' Παπαστεριανός), Βασιλακάκης, Κλέιτον, Καπετάνος (62' Ράνος), Σολτάνι.

Γκολ: 71' πεν. Ναζλίδης / -

Κάρτες: 19' Τετέ, 35' Δημήτρης, 72' Ράνος, 90+4' Ουάλας / 14' Μπαξεβανίδης, 27' Λισγάρας, 71' Ναζλίδης, 87' Τσουράκης

Ένας... Ναζλίδης μπορεί να φέρει την "άνοιξη"

Παιχνίδι λαθών, χωρίς καλό ρυθμό και ιδιαίτερα σκληρό σε κάποιες φάσεις, ήταν αυτό ανάμεσα σε Πλατανιά και Ξάνθη, στο πρώτο ημίχρονο στα "Περιβόλια". Η ομάδα του Χριστόπουλου έδειχνε εκνευρισμό σε αρκετά σημεία της αναμέτρησης, αντίθετα με τους παίκτες των φιλοξενούμενων που έμοιαζαν να αγωνίζονται με αυτοπεποίθηση στο ντεμπούτο του Λουτσέσκου στον πάγκο.

Ο Πλατανιάς δυσκολευόταν στην ανάπτυξη και την δημιουργία ευκαιριών. Οι γηπεδούχοι συνήθως προσπαθούσαν να βγάλουν σε θέση βολής τον Τόρες, με τον Ισπανό να είναι κινητικός αλλά όχι και με σωστό τάιμινγκ στις φάσεις.

Η Ξάνθη είχε πιο ορθολογική επιθετική συμπεριφορά, έφτιαξε επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Ολίμπα αλλά έλειπε η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια. Ο Σολτάνι αστόχησε από καλή θέση στο 21' και σε τετ - α - τετ τέσσερα λεπτά αργότερα, ενώ ίδια τύχη είχαν οι προσπάθειες των Καπετάνου (32', 41') και Κλέιτον (36').

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 0-0 και αξιοσημείωτο στατιστικό τις 4 κίτρινες κάρτες, όλες σωστές, που είχαν βγει από το τσεπάκι του Μήτσιου.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Πλατανιάς είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, αλλά ο Μπαξεβανίδης απομάκρυνε επί της γραμμής την προβολή του Κουλιμπαλί μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 49'. Η εικόνα των γηπεδούχων ήταν βελτιωμένη στην επανάληψη, ιδιαίτερα στην μεσαία γραμμή.

Οι φάσεις έβγαιναν ξανά με το... τσιγκέλι αλλά τουλάχιστον την ίδια στιγμή έλεγχαν καλύτερα τους μέσους της Ξάνθης. Οι ακρίτες δεν είχαν την ίδια φρεσκάδα με αυτή του πρώτου μέρους και το ματς ήταν ισορροπημένο.

Η κίνηση του Χριστόπουλου να περάσει στο παιχνίδι τον Ναζλίδη είχε άμεσα αποτελέσματα. Στο 68' μπήκε στο ματς ο Έλληνας επιθετικός και δύο λεπτά αργότερα πρόλαβε να "αδειάσει" δύο αντιπάλους, πριν περάσει και τον Καρυπίδη που τον γκρέμισε εντός περιοχής. Ο παθών ανέλαβε και την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, ανοίγοντας το σκορ στο 71'.

Η Ξάνθη στην συνέχεια έψαξε την ισοφάριση και είχε μια καλή στιγμή με τον Παπαστεριανό στο 81' (πλασέ μόλις άουτ), οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά του Ράνου στο 89', μια ακόμη άστοχη προσπάθεια του Σολτάνι από θέση μέσα δεξιά στο 90' και την κεφαλιά του Λισγάρα στο 90+2', που έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Ολίμπα!

Το τελικό σφύριγμα του Μήτσιου βρήκε νικητή τον Πλατανιά και τον Θωμά Ναζλίδη να είναι το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης, καθώς ήρθε από τον πάγκο και ήταν αυτός που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα στα "Περιβόλια".

Η φάση του αγώνα

Στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη είχε την υπεροχή στο ματς και έφτιαξε καλές ευκαιρίες, δίχως όμως να σκοράρει. Ειδικά αυτή του 25ου λεπτού θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Σολτάνι βγήκε απέναντι στον Ολίμπα αλλά το πλασέ του ήταν... τσαπατσούλικο και μοιραία δεν βρήκε στόχο.

Ο διαιτητής

Καμία ομάδα δεν θα πρέπει να έχει παράπονο από την διαιτησία του Μήτσιου. Μοίρασε τα -πολύ λίγα- λάθη του και είχε ίδια φιλοσοφία στα σφυρίγματα του ανεξαρτήτως χρώματος φανέλας. Σωστές οι κάρτες, σωστό και το πέναλτι. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι βοηθοί του, Φραγκιαδάκης και Κοντιζάς.

 
Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Δεν θα μπορούσε να είσαι άλλος από τον Ναζλίδη. Μπήκε στο 68', κέρδισε παλικαρίσια το πέναλτι στο 70' και το μετουσίωσε σε γκολ ένα λεπτό αργότερα. Μια δική του, εξαιρετική ενέργεια, στάθηκε αρκετή για να δώσει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στον Πλατανιά.

Μας άρεσε

Ο γκολκίπερ του Πλατανιά, Ολίμπα. Σταθερός στις εξόδους του, καλός κάτω από τα δοκάρια και με σωστές αποφάσεις στον αγωνιστικό χώρο. Στις καθυστερήσεις έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ την κεφαλιά του Λισγάρα και κράτησε ένα πολύτιμο τρίποντο για λογαριασμό της ομάδας του.

Δεν μας άρεσε

Ο Σολτάνι είχε διάθεση και πήρε πρωτοβουλίες αλλά εντέλει ήταν ο μοιραίος της ομάδας του. Είχε συνολικά τρεις ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε σε καμία. Με αποκορύφωμα την φάση του 25' που θα μπορούσε να δώσει στην Ξάνθη το προβάδισμα στο σκορ.

Δείτε τις φάσεις και το γκολ εδώ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-10-2014 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις