Logo

ΑΕΛ Καλλονής - Κέρκυρα 1-0 [βίντεο]



 
 

kallonh 19-10-2014H Καλλονή επικράτησε χάρη στο γκολ του Αντέτζο με 1-0 επί της Κέρκυρας, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα μετά την αποβολή του...

Καλτσά, και έφτασε το απόλυτο νικών της (4Χ4) στο νησί, που φιλοδοξεί να αποτελέσει το απόρθητο φρούριό της.

Μετά τον Εργοτέλη, τον Παναθηναϊκό, τον Πανθρακικό και η Κέρκυρα γνώρισε την ήττα από την Καλλονή στη Μυτιλήνη.

Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο νησιωτικών ομάδων, ξεχείλιζε από πάθος - σε ορισμένες στιγμές υπέρμετρο- με την αποβολή του Καλτσά να είναι αποδεικνύεται κομβική.

Μπορεί οι αριθμητικές ισορροπίες να μεταβλήθηκαν, αλλά το ίδιο παρατηρήθηκε και στις αγωνιστικές. Προς διαφορετική κατεύθυνση. Η Καλλονή έμεινε με παίκτη λιγότερο, αλλά κέρδισε τον περισσότερο, από το πάθος που έβγαζαν οι ποδοσφαιριστές της.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης

Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης

Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Ιωάννης Σκίπας

ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Χογκ, Αντέγιο, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς, Λεοζίνιο (82' Πιπίνης), Ναβάρο (87' Τσαμπούρης), Μανούσος (81' Μπαρέρα), Χουάνμα.

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Μαραγκός, Μπεν Σαμπάτ (79' Ανδρεόπουλος), Κόντος (67' Ομπράντοβιτς), Βενέτης, Καρδόσο (70' Ρόχας), Καϊκούτ, Γκόμες, Χαβίτο, Ζορμπάς, Ντιόγκο

Γκολ: 66' Αντέτζο

Κίτρινες κάρτες: 38' Καλτσάς, 72' Χουάνμα /42' Καρδόσο, 91' Γκόμες

Κόκκινες κάρτες: 52' Καλτσάς

(Αλληλο)εξουδετέρωση και... νεύρα

Η Καλλονή ήξερε πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση ότι θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί την έδρα της, την οποία αποτελεί και να καταστήσει ως το πιο δυνατό της όπλο, όσον αφορά το φετινό πρωτάθλημα.

Με την τριάδα Κεϊτά, Καλτσά και Λεοζίνιο να παίζει σε διπλό... ταμπλό, αναλαμβάνοντας οι δύο πρώτοι το ανασταλτικό και ο Βραζιλιάνος το δημιουργικό κομμάτι, οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ματζουράκη, προσπάθησαν απειλήσουν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε εννιά λεπτά μετά την εκκίνησή της, όταν το Χουάνμα υποδέχτηκε την μπάλα και χωρίς να περάσουν δεύτερες σκέψεις από το μυαλό του, δοκίμασε το δεξί του πόδι, αναγκάζοντας τον Σέτκους να ανησυχήσει.

Στο 17' οι σαρδέλες θα απειλήσουν εκ νέου με τρόπο πιο εμφατικό από τον πρότερο, όταν ο Καλτσάς θα σερβίρει στον Τσίμο Ναβάρο, με τον Ισπανό να πιάνει καλό σουτ από τη δεξιά πλευρά της επίθεσης, ωστόσο την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική μεριά των διχτύων της Κέρκυρας.

Το πλάνο της Κέρκυρας από την εκκίνηση της αναμέτρησης ήταν ξεκάθαρο, με ανάπτυξη από τα άκρα, περιλαμβάνοντας προώθηση των μπακ, όταν οι προϋποθέσεις το επέτρεπαν.

Με τον Γιορέντε από την αριστερή αμυντική πλευρά των γηπεδούχων να είναι καλός, οι "Φαίακες" επιχειρούσαν να επιτεθούν από τα δεξιά, όπου ο Αντέτζο, δεν ήταν ιδιαίτερα επιμελής στα καθήκοντά του.

Μετά από μισή ώρα, μέτριου έως κακού θεάματος τα νεύρα έδωσαν τη θέση τους στην μπάλα, τα άτσαλα μαρκαρίσματα εκατέρωθεν κέρδισαν έδαφος, ωστόσο με την παρέμβαση του διαιτητή, η κατάσταση παρέμεινε εντός ελέγχου.

Η πρώτη προσπάθεια που η Κέρκυρα προσπάθησε να απειλήσει με καλές προϋποθέσεις ήταν στο 34', αλλά η σκέψη του Καρντόσο δε συνοδεύτηκε από καλή εκτέλεση.

Οι "αρρυθμίες" στην 'άμυνα των γηπεδούχων συνεχίστηκαν με τον Χαβίτο να αργεί ένα λεπτό αργότερα και τον Αναστασιάδη να απομακρύνει με ένα ριψοκίνδυνο αλλά και καθαρό τάκλιν.

Στο 42' η Καλλονή θα φτάσει στη μεγαλύτερη ευκαιρία της με τον Λεοζίνιο, ο οποίος μετά το φάουλ που εκτέλεσε θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σέτκους.

Ο Χαβίτο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου θα προσπαθήσει να πιάσει στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά ο Ισπανός μάλλον υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του στην τελική προσπάθεια.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο έβδομο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Καλτσάς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, με τα παράπονα γηπεδούχων να είναι έντονα.

Αυτή η απόφαση του διαιτητή άναψε τα αίματα, κυρίως των γηπεδούχων, που έμπαιναν πέραν του δέοντος δυνατά στις φάσεις, με τον Χουάνμα να αδυνατεί να συγκρατήσει τα νεύρα του.

Από μηχανής... Αντέτζο

Ο Αντέτζο στο 66' και κόντρα στη ροή της αναμέτρησης θα ανοίξει το σκορ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο, και αφού έπιασε στον ύπνο την άμυνα των "Φαιάκων"

Η Καλλονή απέδειξε ότι το δεύτερο μέρος των παιχνιδιών της είναι το πιο δυνατό, καθώς τα πέντε από τα επτά γκολ της έχουν επιτευχθεί σε αυτό, αλλά και τον πλουραλισμό της στο σκοράρισμα με τον Αφρικανό να γίνεται ο έβδομος διαφορετικός σκόρερ της σε ισάριθμα γκολ.

Χουάνμα και Ναβάρο έκαναν κατάχρηση των ευκαιριών που είχαν και λίγο έλειψαν να το πληρώσουν αυτό οι "σαρδέλες" εάν ο Χαβίτο της Κέρκυρας, ήταν πιο προσεκτικός στο 84'.

Η φάση του αγώνα

Η αποβολή του Καλτσά. Όχι μόνο ήταν σε ένα σημείο κρίσιμο, καθώς το δεύτερο ημίχρονο βρισκόταν στα πρώτα λεπτά του, όχι μόνο άφησε με αριθμητικό μειονέκτημα την ομάδα του, αλλά φόρτωσε με νεύρα τους συμπαίκτες του. Τελικά όχι μόνο δεν το πλήρωσαν οι συμπαίκτες, αλλά μπορεί να τους ξύπνησε.

Ο διαιτητής

Ο Μαντάκης ανέλαβε δράση όταν τα άτσαλα μαρκαρίσματα και τα νεύρα εμφανίζονταν με μεγαλύτερη συχνότητα από τις φάσεις, με παρεμβατικές συστάσεις, ηρέμησε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Στη φάση της αποβολής του Καλτσά μπορεί οι γηπεδούχοι να τη θεωρούν αυστηρή, αλλά ίσως να μην είχε και άλλη επιλογή δεδομένης της χρονικής απόστασης μεταξύ πρώτης και δεύτερης κίτρινης κάρτας αλλά και των ενδιάμεσων παρατηρήσεων.

Ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης

Αν και είναι λίγο άδικο προς τον Λεοζίνιο, από τα πόδια τους οποίου περνούσε κάθε ωραία προσπάθεια της Καλλονής και του γηπέδου, εν γένει, πάντα ο σκόρερ "κλέβει" τη δόξα. Ο Αντέτζο με το πάθος του, αλλά και τη σωστή εκτίμηση της φάσης άνοιξε το σκορ, όταν η ροή της αναμέτρησης δεν ήταν υπέρ της ομάδας του.

Μας άρεσε

Το πάθος των γηπεδούχων μετά την αποβολή του Καλτσά. Μπορεί ορισμένες φορές να ξεχείλιζε, όπως στην περίπτωση του Χουάνμα, αλλά είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να πάρεις του τρεις βαθμούς από τέτοια παιχνίδια που είναι κλειστά και εντελώς ρευστά, ως προς την εξέλιξή. Η δύναμη με την οποία έμπαιναν οι ποδοσφαιριστές της Καλλονής στις διεκδικίσημες μπαλιές, αληθινή απόδειξη πάθους, ήταν αυτή που έφερε άλλους τρεις βαθμούς στη συγκομιδή.

Δεν μας άρεσε

Η καταφυγή των δύο ομάδων στο σκληρό, ενίοτε και αντιαθλητικό παιχνίδι, μπροστά στη φανερή αδυναμία τους, να παράξουν δημιουργικό ποδόσφαιρο. Έβαλαν δύσκολα στο διαιτητή, στους θεατές, στο ποδόσφαιρο το ίδιο, εν τέλει.

Δείτε τις φάσεις και το γκολ εδώ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-10-2014 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις