Logo

Europa League: Αστέρας Τρίπολης - Μπεσίκτας 2-2 [βίντεο]



 
 

asteras 27-11-2014Mια εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία, λαμβάνει τέλος για τον Αστέρα Τρίπολης. Το εντός έδρας 2-2, έβαλε "ταφόπλακα" στις όποιες ελπίδες υπήρχαν για...

συνέχεια στην φετινή περιπλάνηση των Αρκάδων, η οποία πάντως κρίνεται πέρα για πέρα θετική.

Τρεις προκρίσεις στα προκριματικά, πρώτη παρουσία σε φάση ομίλων του Europa League και αξιοπρεπής παρουσία στα περισσότερα ματς, αν μη τι άλλο αποτελεί παρακαταθήκη για τα μελλούμενα, τα οποία μπορεί να είναι πολύ καλύτερα για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη.

Οι γηπεδούχοι, ήθελαν μόνο νίκη για να ελπίζουν, αλλά τα γκολ του Μπα (15') και Τερέ (62', πεν.) έκαναν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Εντούτοις, δε "μάσησαν" και δεν τα παράτησαν, κυνηγώντας μέχρι το τέλος την ανατροπή.

Ο Μπαράλες με κεφαλιά στο 72', μείωσε για τον Αστέρα, σκοράροντας σε τρίτο σερί ευρωπαϊκό αγώνα, ενώ ο Πάρα με τυχερό γκολ στο 83' έκανε το 2-2 και μετέτρεψε σε θρίλερ τα τελευταία λεπτά. Δυστυχώς, δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Η Μπεσίκτας με εννέα βαθμούς εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση και πλέον κοιτάζει την πρωτιά, ενώ ο Αστέρας έφτασε τους πέντε, έχοντας μια νίκη και δυο ισοπαλίες. Πλέον, στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν θα παίξει για το πρεστίζ και την ιστορία του, ώστε να κλείσει θετικά την διοργάνωση.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Μανουέλ Ντε Σόουζα

Βοηθοί: Ρουί Ταβάρες, Άλβαρο Μεσκίτα

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης (62' Ουσέρο), Μάσα, Φερνάντες (77' Μπακασέτας), Γιαννιώτας (46' Μπαράλες), Πάρα.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Μπίλιτς): Γκιυνέν, Κουρτουλούς, Μότα, Γκιουλούμ, Φράνκο, Κάβλακ, Χάτσχινσον, Τερέ (86' Ουισάλ), Σόσα, Σαχάν (64΄Κογιουνλού), Ντε Μπα.

Γκολ: 72' Μπαράλες, 82' Πάρα / 15' Μπα, 62' (πεν.) Τερέ

Κάρτες: 20' Μότα, 38' Χάτσινσον, 57' Παντελιάδης, 61' Γκοϊάν, 67' Γκιουλούμ, 77' Σανκαρέ, 86' Γκιονέν / Κόκκινη: 72' Χάτσινσον

Ανασκόπηση αγώνα

Με διάθεση να επιβάλουν τους "κανόνες" τους, μπήκαν στο ματς οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη. Οι Αρκάδες είχαν επιθετική διάθεση, όρεξη και πίεσαν τους Τούρκους, αλλά δεν το... εξαργύρωσαν με κάποιο γκολ, που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ. Η τύχη μάλιστα τούς γύρισε την πλάτη στην φάση του 5ου λεπτού, όταν ο Φερνάντες είχε σουτ στο δοκάρι του Γκιυνέν.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, δέκα λεπτά μετά ήταν η Μπεσίκτας εκείνη που βρήκε δίχτυα με τον Μπα, ο οποίος με υπέροχο μονοκόμματο δεξί σουτ έπειτα από ωραία μπαλιά του Τερέ, νίκησε τον Κοσίτσκι, κάνοντας το 0-1. Το μομέντουμ είχε αλλάξει "στρατόπεδο". Ο Αστέρας έπρεπε να συνέλθει, να ανασυνταχθεί και να κυνηγήσει την ισοφάριση. Άλλωστε, κανένα άλλο αποτέλεσμα δεν έκανε, πλην της νίκης.

Παραλίγο μάλιστα να γίνουν δυο τα τέρματα της διαφοράς, αλλά ευτυχώς ο Μπα αστόχησε στο ανεπανάληπτο τετ-α-τετ που είχε στο 23'. Όχι βέβαια ότι άλλαξε η εικόνα των γηπεδούχων προς το καλύτερο ή τους αφύπνισε η ευκαιρία του Σενεγαλέζου, καθώς δεν υπήρξε άλλη αξιοσημείωτη φάση μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα ημίχρονο για να φέρουν τούμπα το ματς και να μείνουν ζωντανοί.

Ο Στάικος Βεργέτης έβαλε τον Μπαράλες με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα. Στο 61', σε μια αντεπίθεση της Μπεσίκτας ο Γκοϊάν ανέτρεψε τον Σαχάν, ο διαιτητής σωστά έδειξε το σημείο το πέναλτι και ο Τερέ από την άσπρη βούλα έκανε το 0-2, μετατρέποντας σε "Γολγοθά" το υπόλοιπο του αγώνα για τον Αστέρα.

Η αλλαγή των γηπεδούχων, ο Μπαράλες, με κεφαλιά από κοντά έπειτα από γύρισμα του Σανκαρέ μείωσε σε 1-2, σκοράροντας σε τρίτο σερί ματς στο Europa League, δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς. Μάλιστα, αποβλήθηκε για διαμαρτυρία ο Χάτσινσον και η Μπεσίκτας έπαιζε με δέκα παίκτες. Ιδανικές συνθήκες για την ελληνική ομάδα, ώστε να κυνηγήσει την ανατροπή.

Στο 83', η τύχη... έκλεισε το μάτι στον Αστέρα, όταν ο Πάρα καταλάθος έστειλε με το αριστερό την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από σουτ του Μπακασέτα και πλέον το ματς είχε μετατραπεί σε θρίλερ. Οι γηπεδούχοι ήθελαν ένα γκολ για να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης. Πίεσαν, προσπάθησαν, αλλά δυστυχώς το πολυπόθητο τέρμα δεν ήρθε και το τελικό 2-2 έφερε τους Τούρκους στην επόμενη φάση και τους παίκτες του Αστέρα να χειροκροτούνται από τους φίλους τους για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν.

Η φάση του αγώνα

Αναμφίβολα το δεύτερο γκολ του Αστέρα Τρίπολης στο 83'. Ο Μπακασέτας έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό πόδι του Πάρα πάνω στο βηματισμό του, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Γκιονέν.

Ο διαιτητής

Μια χαρά τα πήγε ο ρέφερι, ήταν κοντά στις φάσεις και προσπάθησε να μοιράσει το καρπούζι στη μέση. Σωστό το πέναλτι που έδειξε στον Γκοϊάν, ο οποίος του έδωσε και το χέρι, σωστές και οι δυο κίτρινες στον Χάτσινσον. Δεν επηρέασαν τα σφυρίγματά του την εξέλιξη του αγώνα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ουσέρο άλλαξε την εικόνα του αγώνα για τον Αστέρα Τρίπολης. Έκανε εκπληκτική εμφάνιση και ήταν άλλη ομάδα με τον ίδιο στον αγωνιστικό χώρο. Ένας παίκτης με πολύ μεγάλη ποιότητα, βαρόμετρο για τους Αρκάδες. Μπήκε στο 62' και είδαμε άλλη ομάδα στο χορτάρι.

Μας άρεσε

Η αντίδραση του Αστέρα στο τελευταίο μισάωρο. Δε "μάσησε" από το γεγονός πως βρέθηκε με δυο γκολ πίσω, πάλεψε στο υπόλοιπο διάστημα, έδωσε ό,τι μπορούσε και τουλάχιστον δεν ηττήθηκε, ισοφαρίζοντας σε 2-2. "Έπεσε" όρθιος στην διοργάνωση, όπως του άξιζε.

Δεν μας άρεσε

Δεν ήταν καλές οι καιρικές συνθήκες, ήταν και λίγες οι ελπίδες για τον Αστέρα, αλλά θα θέλαμε να δούμε κατάμεστο το γήπεδο. Με αντίπαλο την Μπεσίκτας, υπήρχε πολλαπλό κίνητρο για να μην υπάρχουν πολλά κενά καθίσματα, ενώ πιθανότατα θα ήταν το τελευταίο φετινό ευρωπαϊκό ματς. Φέτος, στήριξε ο κόσμος στην Ευρώπη, θα μπορούσε να γεμίσει το γήπεδο και στο παιχνίδι αυτό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-11-2014 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις