Logo

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 3-0 [βίντεο]



 
 

paok 18-12-2014O ΠΑΟΚ πραγματοποίησε την χειρότερή του φετινή εμφάνιση κι έχασε δίκαια από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα με 3-0...

Οι παίκτες του "Δικέφαλου" παρουσιάστηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, κουρασμένοι όχι μόνο σωματικά, αλλά κυρίως πνευματικά και δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να δείξουν ότι μπορούν να φύγουν από τους "Ζωσιμάδες "με κάτι θετικό.

Από την άλλη, οι παίκτες του ΠΑΣ ήταν παθιασμένοι, ο Γιάννης Πετράκης μπλόκαρε τα ατού του Άγγελου Αναστασιάδη και με αμυντική προσήλωση και εξυπνάδα δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον ΠΑΟΚ, τον οποίο κράτησαν στο μηδέν για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα πρωταθλήματος.

Ο "Δικέφαλος" υπέστη την πιο βαριά φετινή του ήττα (δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας!) και βρίσκεται πλέον μόνο έναν βαθμό πάνω από τον Ολυμπιακό.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Ζωσιμάδων

Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα, Ναντάλες, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Τσουκαλάς, Χαρίσης, Τσάβες (87' Μανιάς), Κοροβέσης (84' Ντάσιος), Ίλιτς (62' Ακόστα)

ΠΑΟΚ: Γλύκος (31' Ιτάνζ), Κίτσιου (67' Παπαδόπουλος), Σκόνδρας, Βίτορ, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Τζανδάρης, Γκολάσα, Περέιρα (77' Κουλούρης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Γκολ: 26' Λίλα, 73' Κοροβέσης, 90'+3' Μανιάς

Κάρτες: 13' Bίτορ, 27' Λίλα, 45'+2' Αθανασιάδης, 74' Κοροβέσης, 76' Τζανδάρης , 90'+4' Μανιάς, 90+4' Μανιάς

Αποβολές: 90'+4' Μανιάς

Εκατέρωθεν ευκαιρίες

Ο ΠΑΟΚ θέλησε από την αρχή του αγώνα να κρατήσει τον ΠΑΣ στα καρέ του και να έχει αυτός τον πρώτο λόγο στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μην απειληθούν στα πρώτα λεπτά, αλλά αντίθετα να φτάσουν δύο φορές κοντά στο 1-0. Στο 8' το σουτ του Λίλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Γλύκου, ενώ τρία λεπτά αργότερα, η δεύτερη επιθετική προσπάθεια του Αλβανού άσου των Γιαννιωτών σταμάτησε πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Ο "Δικέφαλος" απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Βελλίδη στο 17'. Ο Περέιρα πάτησε περιοχή, "έσπασε" την μπάλα στον Αθανασιάδη, εκείνος με ωραίο κίνηση απέφυγε τον αντίπαλό του, σούταρε, ο πορτιέρο του ΠΑΣ απέκρουσε, στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Σαλπιγγίδη από κοντά είχε κι αυτό την ίδια κατάληξη.

Τρίτη και φαρμακερή!

Ο ΠΑΣ έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και κατάφερε με τον Άντι Λίλα να πάρει το προβάδισμα. Στο 27' οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρο, τα μαρκαρίσματα δεν μοιράστηκαν σωστά και ο Λίλα με σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Γλύκο, ο οποίος δεν διάβασε καλά την φάση και δέχθηκε ένα εύκολο γκολ, αφού η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του.

Μάλιστα, ο διεθνής πορτιέρο του "Δικεφάλου" τραυματίστηκε στη λεκάνη στην προσπάθειά του να αποκρούσει το σουτ του Λίλα και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Σαρλ Ιτάνζ

Διαβασμένος ΠΑΣ, πρώτο φάουλ στο 36'!

Ο ΠΑΟΚ καλούνταν να συνέλθει όχι μόνο από το 1-0, αλλά κι από την απουσία του Παναγιώτη Γλύκου. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο Αναστασιάδης άλλαξε για ακόμη ένα ματς το σύστημα της ομάδας του από 4-3-3 σε 4-4-2. Στο 33' ο "Δικέφαλος" έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά για ακόμη μία φορά ο Βελλίδης σταμάτησε την προσπάθεια του Στέφανου Αθανασιάδη από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια θέση.

Ο ΠΑΣ σ' αυτό το διάστημα είχε διαβάσει άριστα  τον τρόπο ανάπτυξης του ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος"  στηρίχθηκε κυρίως στις πλαγιοκοπήσεις των παικτών του και δεν είχε ούτε ένα κόρνερ, ενώ πήρε το πρώτο του φάουλ στο 36'.

Ημίχρονο

Από το γκολ του ΠΑΣ κι έπειτα δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο στους Ζωσιμάδες. Πολλά λάθη από τον ΠΑΟΚ, οι γηπεδούχοι κλείστηκαν στα καρέ τους για να κρατήσουν ως την ανάπαυλα το υπέρ τους σκορ, κάτι που κατάφεραν σχετικά άνετα, αφού το τελευταίο σφύριγμα του Βοσκάκη για το πρώτο 45λεπτο τους βρήκε προηγούμενους με 1-0.

Μία από τα ίδια

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΣ παίζοντας 4-1-4-1 είχε το νου του περισσότερο στην άμυνά του, ενώ ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να σπάσει τα δύο τείχη που είχε τοποθετήσει μπροστά από την εστία του Βελλίδη, ο Γιάννης Πετράκης. Οι γηπεδούχοι ήταν, όμως, αυτοί που κατάφεραν να κάνουν ευκαιρία και πάλι με τον καλύτερο του γηπέδου ως εκείνο το λεπτό, τον Άντι Λίλα. Ο "κεραυνός" του μέσου του ΠΑΣ, ωστόσο, κατέληξε άουτ με τον Ιτάνζ να ελέγχει τη φάση.

Δεύτερη αλλαγή συστήματος

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ, αφού τα πάντα σταματούσαν στους αμυντικούς του ΠΑΣ. Ο "Δικέφαλος" έδειχνε να έχει... στερέψει από ιδέες και ο Αναστασιάδης έπρεπε να ανακατέψει την τράπουλα.

Έτσι, πέρασε στο 67' τον Παπαδόπουλο στην θέση του Κίτσιου κι άλλαξε για δεύτερη φορά το σύστημα της ομάδας του από 4-4-2 σε 3-5-2 με τον Σαλπιγγίδη και τον Τζανδάρη να έχουν τις δύο πτέρυγες και τρίτο στόπερ τον Σπυρόπουλο.

Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ έχασε με τον Περέιρα τη μεγαλύτερη ευκαιρία του να κάνει το 1-1. Οι παίκτες του Αναστασιάδη άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα, αλλά ο Αργεντίνος δεν κατάφερε από πολύ κοντά να βάλει το γκολ.

Ρίσκαρε και το πλήρωσε...

Η αλλαγή συστήματος δημιούργησε κενά στην άμυνα του ΠΑΟΚ, τα οποία εκμεταλλεύτηκε αμέσως ο ΠΑΣ. Στο 73' βγήκε στην κόντρα, ο Τσάβες πάσαρε στον Κοροβέση, ο Βίτορ διάβασε εντελώς λάθος την φάση και ο παίκτης του ΠΑΣ πλάσαρε τον ανήμπορο να αντιδράσει Ιτάνζ κάνοντας του 2-0.

Γκολ κι αποβολή...

Ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε και προσπάθησε να πετύχει έστω ένα γκολ, έχασε ευκαιρία με τον Παπαδόπουλο στο 80' και με τον Αθανασιάδη στο 88', αλλά δεν κατάφερε να πετύχει γκολ. Αντίθετα, ο ΠΑΣ ήταν αυτός που... έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της νίκης του με τον Μιχάλη Μανιά, που μόλις είχε μπει στο γήπεδο, στις καθυστερήσεις με σουτ μέσα από την περιοχή. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μανιάς αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες, μία γιατί έβγαλε την φανέλα του στον πανηγυρισμό και μία επειδή έσπασε το σημαιάκι του κόρνερ!

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ με τον Περέιρα στο 69'. Ο Αργεντινός έχασε μοναδική ευκαιρία τέσσερα λεπτά πριν το 2-0 του ΠΑΣ. Αν έβαζε το γκολ πιθανώς θα άλλαζε και την εικόνα του αγώνα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Άντι Λίλα, που πέτυχε το γκολ και ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης του ΠΑΣ, Δικαίωσε τον Πετράκη, που τον έβαλε δεξιά στην επίθεση.

O διαιτητής

Ο Μιχάλης Βοσκάκης άφησε με παράπονα τον ΠΑΟΚ για κάρτες που δόθηκαν και άλλες που δεν δόθηκαν, όπως και για ορισμένα ακόμη σφυρίγματα, αλλά δεν μπορεί κανείς να του χρεώσει την ήττα του "Δικεφάλου".

Μας άρεσε

Η τακτική του ΠΑΣ, που μπλόκαρε τα ατού του ΠΑΟΚ και δεν απειλήθηκε παρά σε ελάχιστες εξαιρέσεις και πήρε δίκαια τη νίκη. Το πιστώνεται ο Πετράκης.

Δεν μας άρεσε

Η κάκιστη εικόνα της επίθεσης του ΠΑΟΚ που αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι είναι το πρώτο φετινό ματς πρωταθλήματος που δεν σκόραρε ο "Δικέφαλος".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-12-2014 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις