Logo

Πανθρακικός - Βέροια 1-1 [βίντεο]



 
 

veroia 20-12-2014Mε ένα αγωνιστικό χώρο που δυσκόλευε τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και έθετε σε κίνδυνο την υγεία τους, η Βέροια δεν...

άφησε τον Πανθρακικό να φύγει με τη νίκη, με τον Καλτσά να ισοφαρίζει το γκολ του Τζάνη και τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1, στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο της Κομοτηνής.

Σε ένα παιχνίδι δίχως ποιότητας εξαιτίας του κάκιστου αγωνιστικού χώρου της Κομοτηνής, το πρώτο ημίχρονο ανήκε και στις δύο ομάδες.

Το πρώτο μισό στους γηπεδούχους που είδαν την υπεροχή τους να καρποφορεί χάρη στο γκολ του Τζάνη που ολοκλήρωσε ιδανικά την εκπληκτική ατομική προσπάθεια του Κάσες.

Η Βέροια δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες της και στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα εξαιτίας, σε μεγάλο βαθμό, του κάκιστου αγωνιστικού χώρου του γηπέδου της Κομοτηνής.

Η Ντιγκινί έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι σημαδεύοντας το δοκάρι, ο Μπράβο αποβλήθηκε, αλλά η Βέροια με τον Κάλτσα στο 89' βρήκε το δρόμο προς την ισοφάριση.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Κομοτηνής

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης

Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς, Νικόλαος Φαντόπουλος

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Εμπό, Τσουμάνης, Λαδάκης (92' Αράμπα), Μεχία, Ποτουρίδης, Μπαϊκαρά, Κάσες (40' Μορένο), Τζάνης (46' Χρήστου), Ντιγκινί

ΒΕΡΟΙΑ (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μπράβο, Καλί, Όστοϊτς, Μαλόν (68' Μαντζέκ), Βεργώνης, Παυλίδης (60' Παυλίδης), Μπατιόν, Καλτσάς, Ντουμίτρου (79' Κάμπορα) , Μπεν

Γκολ: 10' Τζάνης / 89' Καλτσάς

Κίτρινες Κάρτες: 81' Χρήστου, 93' Παπαγεωργίου / 31' Καλί, 53' Καλτσάς

Κόκκινες Κάρτες: 80' Μπράβο

Ανασκόπηση αγώνα

Στην Κομοτηνή, ο γηπεδούχος Πανθρακικός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο έχοντας την πρωτοβουλία από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Μπεν για τη Βέροια στο 5' και Ντιγκινί για τον Πανθρακικό στο 10', θα βρεθούν μία ανάσα πριν να ανοίξουν το σκορ, αλλά Εμπό και Μπατιόν, τους πήραν την μπουκιά από το στόμα.

 
Με τη συμπλήρωση ενός δεκαλέπτου στην αναμέτρηση, ο Κάσες έκανε ο,τι ήθελε τη δεξιά αμυντική πτέρυγα της Βέροιας και έδωσε έτοιμο γκολ στον Τζάνη, ο οποίος δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Ντιγκινί στο 14' και Τσουμάνης στο 20' προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον αποσυντονισμό των φιλοξενούμενων μετά το γκολ του Τζάνης, ωστόσο οι προσπάθειές των είχαν ανεπιτυχή κατάληξη, όπως και η απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Τζάνη στο 32ο λεπτό.

 
Πέρασαν 34 λεπτά παιχνιδιού μέχρι η Βέροια να φτάσει στην πρώτη της καλή ευκαιρία στην αναμέτρηση, όταν ο Βεργώνης δεν μπόρεσε με πλασέ να νικήσει τον Αθανασιάδη.

Το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ανήκε εξ' ολοκλήρου σχεδόν στη Βέροια, που πότε με τον Καλτσά και πότε με τον Μπεν προσπάθησε να φθάσει στην ισοφάριση, χωρίς όμως να το καταφέρει.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο με τη Βέροια να έχει την πρωτοβουλία και να απειλεί για πρώτη φορά με τον Βεργώνη, στο 49'.

 
Ο κακός αγωνιστικός χώρος είχε σαν αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και να ξεμείνουν από δυνάμεις καθώς τα πόδια τους βάρυναν αισθητά, αλλά πολύ περισσότερο να φοβούνται να μπουν δυνατά στις φάσεις. Αυτές, νομοτελειακά, μειώθηκαν κατ' ελάχιστο.

Η επόμενη ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία ανήκε στον Ντιγκινί που αφού εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Βέροιας και πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με τον Πέρεθ να μην μπορεί να τη στείλει στα δίχτυα, στο ριμπάουντ.

Ο Μπράβο απεβλήθη στο 80' και οι ελπίδες της Βέροιας έμοιαζαν να μειώνονται όλο και πιο πολύ. Ωστόσο η ομάδα της Ημαθίας βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Καλτσά να πιάνει την κεφαλιά στο 89' ύστερα από εκπληκτική ατομική προσπάθεια του Μπεν, αλλά και λάθος μαρκάρισμα του Παπαγεωργίου που έχασε τον αντίπαλό του. Έτσι, το τελικό 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Πανθρακικού, όχι γιατί δεν έχουμε ξαναδεί κάποιο ίδιο, αλλά κυρίως γιατί ήταν προϊόν ορθολογικής ομαδικής επιθετικής προσπάθειας εκ μέρους των γηπεδούχων. Η μπάλα από τα χαφ στα πλάγια, ο Κάσες θα εκμεταλλευτεί την τεχνική του, ο Τζάνης θα κάνει τη ενδεδειγμένη κίνηση του επιθετικού, θα βρεθεί στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή και η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα.

Ο διαιτητής

Στο πρώτο κομμάτι του πειθαρχικού ελέγχου που αφορά στις κάρτες, αντέδρασε ώριμα. Με γνώμονα τον κακό για ακόμη μία φορά την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στην Κομοτηνή, προτίμησε να μη φορτώσει με κάρτες από νωρίς τους ποδοσφαιριστές. Στο δεύτερο κομμάτι , αυτό των αποφάσεων, ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης δεν έδωσε πέναλτι στη φάση του 20ού λεπτού που το ζήτησε ο Τζάνης, αλλά έτσι κι αλλιώς η φάση δεν ήταν ξεκάθαρη ακόμη και από το ριπλέι. Δεν υπήρχε κόκκινη στον Ραούλ Μπράβο στο 80ό λεπτό.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Νίκος Καλτσάς, όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε αλλά και για τη γενικότερη παρουσία του, στο παιχνίδι. Ήταν παρών, προσπαθούσε συνέχεια, και στο πρώτο ημίχρονο είχε την ευκαιρία του. Από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν με την παρουσία τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Μας άρεσε

Το γεγονός ότι η Βέροια δεν τα παράτησε μετά την αποβολή του Μπράβο. Το παιχνίδι δεν εξελισσόταν σύμφωνα με την επιθυμία του Γκρανέρο, που ρίσκαρε και γέμισε την ομάδα του με επιθετικούς. Ο Καλτσάς και ο Μπεν έπιασαν στον ύπνο την άμυνα του Πανθρακικού που βιαζόταν να τελειώσει το παιχνίδι με τον πρώτο να σκοράρει και διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Δεν μας άρεσε

Το γήπεδο της Κομοτηνής. Ο αγωνιστικός χώρος επιεικώς απαράδεκτος όχι μόνο για παιχνίδια Super League, αλλά και ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Η βροχή δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Πέρα από το θέαμα, σε πρώτη μοίρα βρίσκεται η υγεία των ποδοσφαιριστών που κινδυνεύουν άμεσα με τραυματισμό. Ο Κάσες αποχώρησε στο 40ό λεπτό, από τύχη δεν τον ακολούθησαν κι άλλοι. Απογοητευτική η εικόνα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-12-2014 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις