Logo

Κέρκυρα - Βέροια 4-0 [βίντεο]



 
 

kerkyra veroia 24-1-2015Ένα  δυνατό ξεκίνημα στα πρώτα 22 λεπτά της αναμέτρησης έφτανε και περίσσευε για την Κέρκυρα να φτάσει σε μία εντυπωσιακή νίκη με 4-0 επί της Βέροιας και να πάρει μία τεράστια νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στη Super League. Οι "Φαίακες" προηγήθηκαν 3-0...

σε αυτό το διάστημα με τα δύο γκολ του Μαρκόβσκι και το αυτογκόλ του Βεργώνη και στη συνέχεια όχι μόνο άντεξαν στην πίεση που άσκησε η Βέροια για να "επιστρέψει" στο ματς αλλά έβαλαν και το κερασάκι στην τούρτα, με το γκολ του Κόντου στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη της Κέρκυρας στα τελευταία 15 ματς ενώ στον αντίποδα η Βέροια παραμένει χωρίς εκτός έδρας νίκη μετά τη 2η αγωνιστική αλλά και χωρίς "τρίποντο" στην έδρα της Κέρκυρας σε πέντε συνολικά συναντήσεις.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης

Βοηθοί: Χασάν Κούλα, Δημήτριος Ζυγούρης

Τέταρτος: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Βενέτης, Σιόντης, Ντιμιντρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Ναγιάρ (62' Παρασκευαΐδης), Χαβίτο, Καρδόσο, Κοντός, Ζορμπάς (88' Χουμπούτια), Μαρκόβσκι (82' Καϊκούτ)

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Αραγονές, Όστοϊτς (46' Ντουμίτρου), Μπράβο, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Μπατιόν, Καλτσάς, Μπαργκάν, Μπεν (76' Κάμπορα), Παυλίδης (46' Μπαλάφας)

Γκολ: Μαρκόβσκι (5', 17'), Βεργώνης (22' αυτ.)

Κίτρινες κάρτες: Μαρκόβσκι (67') / Αμαραντίδης (64'), Κόντος (85')

Κόκκινες κάρτες:

Το ματς

Η Κέρκυρα όχι μόνο μπήκε καλύτερα και πιο "διαβασμένη" στο γήπεδο αλλα έπιασε από το... λαιμό τη Βέροια και πριν καλά-καλά το καταλάβουν οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να μαζεύουν τρεις φορές τη μπάλα από τα δίχτυα τους.

Ο Μαρκόβσκι έριξε προειδοποιητική βολή στο 3' όταν αστόχησε με πλασέ σε κενή εστία (ήταν σε θέση οφσάιντ και δεν υποδείχτηκε) και δύο λεπτά αργότερα έκανε το 1-0, με δυνατό σουτ εκτός περιοχής που έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο αριστερό δοκάρι και κατόπιν στο βάθος της εστίας του Καντιμοίρη.

Η Βέροια προσπάθησε στη συνέχεια να απειλήσει όμως ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δεν ευνοούσε το στιλ παιχνιδιού της (πολλές πάσες), σε αντίθεση με τους παίκτες της Κέρκυρας που "σήκωσαν τη μπάλα" αρκετές φορές ενώ "χτύπησαν" και τις αρκετές αδυναμίες της Βέροιας στην αμυντική γραμμή.

Ο Μαρκόβσκι ήταν πάντως σε καλή κατάσταση στο ματς και το απέδειξε ξανά στο 17': αρχικά είδε το πλασέ του να αποκρούεται από τον Όστοιτς λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή όμως ο φορ της Κέρκυρας πήγε ξανά στη μπάλα και την έσπρωξε ξανά στα δίχτυα για το 2-0.

Το εφιαλτικό ξεκίνημα για τη Βέροια ολοκληρώθηκε στο 22' όταν ο Βεργώνης έστειλε αθελά του τη μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ του Χαβίτο για να γίνει το 3-0 για τους Φαίακες!

Με τις καιρικές συνθήκες να γίνονται ολοένα και πιο αντίξοες κατά τη διάρκεια του αγώνα (πολλή βροχή και δυνατός αέρας) οι καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν δύσκολη υπόθεση, με την τελευταία μάλιστα για το πρώτο μέρος να ανήκει και πάλι στην Κέρκυρα.

Ο Ζορμπάς έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από λάθη στην άμυνα της Βέροιας, με το πλασέ του όμως να είναι άστοχο και το 3-0 να μένει ως αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Η Βέροια έκανε δύο αλλαγές με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (Ντουμίτρου και Μπαλάφας αντί Όστοϊτς και Παυλίδη) που τη βοήθησαν να γίνει πιο επιθετική, όμως παρά το γεγονός ότι βελτιώθηκε αισθητά και πίεσε για κάποιο γκολ αυτό δεν ήρθε ποτέ.

Το σουτ του Μπαλάφα στο 47' και το γυριστό του Μπεν μέσα από την περιοχή στο 55' δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 59' ο Σέτκους έκανε τρομερή επέμβαση σε κεφαλιά του Βεργώνη και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ελπίζουν ότι μπορούν να ξαναμπούν στο ματς.

Η Βέροια συνέχισε να έχει την Κέρκυρα στα καρέ της ωστόσο η πίεση αποδείχτηκε άκαρπη και σαν να μην έφτανε αυτό στο 84' οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν και τέταρτο γκολ με τον Κόντο να νικάει με δυνατό σουτ εκτός περιοχής τον Καντιμοίρη.

Ο Ντουμίτρου απέτυχε με πλασέ να πετύχει το γκολ της τιμής για τη Βέροια στο 90ο λεπτό και έτσι το 4-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με την Κέρκυρα να πανηγυρίζει τη δεύτερη μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη της στη Super League (μετά το 5-1 επί του Εργοτέλη τον Απρίλιο του 2007).

Η φάση του αγώνα

Η Βέροια άσκησε πίεση για να πετύχει ένα γκολ και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του αγώνα στο δεύτερο μέρος όμως αποχαιρέτησε ουσιαστικά τις τελευταίες ελπίδες της στο 60ο λεπτό. Τότε που ο Βεργώνης ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει τη μείωση του σκορ σε 3-1 με κεφαλιά αλλά ο Σέτκους πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Ο διαιτητής

Χωρίς δυσκολίες έβγαλε το παιχνίδι ο Κουκουλάκης, ο οποίος δεν είχε κάποια πολύ δύσκολη φάση για να διαχειριστεί.

Ο πολυτιμότερος παίκτης

Ο Μάρκο Μαρκόβσκι ο οποίος έβαλε από νωρίς σε θέση οδηγού την ομάδα του. Έκανε το 1-0 με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Καντιμοίρη ενώ λίγα λεπτά αργότερα έκανε και το 2-0 με διπλή προσπάθεια από το ύψος της μικρής περιοχής. Με τα γκολ του η Κέρκυρα είχε την άνεση στη συνέχεια να παίξει το παιχνίδι της υπομονής για να "κλειδώσει" τον αγώνα.

Μας άρεσε

Ο Αλέξανδρος Κόντος. Ο 28χρονος μέσος έδωσε την ασίστ στον Μαρκόβσκι στη φάση του δεύτερου γκολ της Κέρκυρας και διαμόρφωσε το τελικό 4-0 με ένα εντυπωσιακό μακρινό σουτ, ενώ ήταν γενικά από τους πιο δραστήριους παίκτες των γηπεδούχων στο ματς.

Δεν μας άρεσε

Η αμυντική συμπεριφορά των παικτών του Γκρανέρο. Βρέθηκαν να χάνουν με 3-0 στα πρώτα 22 λεπτά χωρίς όμως σε αυτό το διάστημα να έχουν δεχτεί κάποια ασφυκτική πίεση αλλά απλούστατα επειδή έδειξαν έλλειψη συγκέντρωσης και πειθαρχίας στο παιχνίδι τους.

Δείτε βίντεο της αναμέτρησης εδώ


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2015 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις