Logo

Παναθηναϊκός - ΑΕΛ Καλλονής 1-0 [βίντεο]



 
 

panathinaikos ael 24-1-2015Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ ο οποίος έλυσε το "γόρδιο δεσμό" και πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Καλλονής με 1-0 και συνέχισε το νικηφόρο σερί του στην Λεωφόρο. Το τριφύλλι ήταν καλό σε όλη την διάρκεια του...

αγώνα, ανέβασε και άλλο την απόδοση του στο δεύτερο μέρος αλλά δεν μπορούσε να βρει καθαρές φάσεις κόντρα σε μια ομάδα που παρατάχθηκε με ένα πούλμαν μπροστά από την εστία της και έπαιξε αντι-ποδόσφαιρο με σκοπό να κρατήσει το μηδέν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν ως κορυφαίο τον γκολκίπερ τους ενώ δεν είχαν παρά μόνο μια τελική σε όλη την διάρκεια του ματς.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με επτά αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη εκτός έδρας με τον Γιάννη Αναστασίου να επαναφέρει τους Στιλ, Χουχούμη, Μπούρμπο, Πράνιτς, Λαγό, Πέτριτς και Μπεργκ στο αρχικό σχήμα των πράσινων.

Από την πλευρά της η ομάδα της Καλλονής και αυτή με την σειρά της προέβη σε κάποιες αλλαγές με τον Βαγγέλη Βλάχο να μην έχει στην διάθεση του τους Γιορέντε και Κεϊτά που είχαν αποβληθεί στο ματς με τον Εργοτέλη.

Οι πράσινοι προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να πάρουν τα ηνία του αγώνα και τα κατάφεραν έχοντας την υπεροχή της μπάλας και προσπαθώντας να βρουν διαδρόμους. Ο Βαγγέλης Βλάχος όμως είχε παρατάξει την ομάδα του με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς καθώς σε αρκετά σημεία και οι έντεκα φιλοξενούμενοι βρίσκονταν πίσω από την σέντρα.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος φάνηκε εγκλωβισμένος και από τη στιγμή που δεν έβγαιναν οι πάσες από τον άξονα αναγκάστηκε να παίξει από τα πλάγια χωρίς όμως να μπορέσει να γίνει απειλητικός με τις σέντρες από τους Χουχούμη και Μπούρμπο να κόβονται.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε την προσπάθεια του μπήκε εξίσου δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησε να ανοίξει την άμυνα της Καλλονής. Έψαξε με υπομονή το γκολ και αυτό ήρθε στο 78' από τον συνήθη ύποπτο Μάρκους Μπεργκ.

Μάλιστα μετά το 1-0 που διαμορφώθηκε στο 78' οι πράσινοι βρήκαν και άλλους χώρους και θα μπορούσαν να είχαν βάλει άλλα δυο γκολ αλλά ο Χογκ είπε όχι.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Π. Κωστάρας (Αιτ/νιας), Κ. Ποντίκης (Πρέβεζας)

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος (73' Ατζαγκούν), Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Χουχούμης, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς (52' Ντίνας), Κλωναρίδης (52΄Καρέλης), Πέτριτς, Μπεργκ

ΑΕΛ Καλλονής (Βλάχος): Χογκ, Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Πιπίνης, Μίνγκας, Λεοζίνιο, Καλτσάς (81' Αγρίτης), Άλβες (85' Στεφάνοβιτς), Καμαρά (62΄Ναβάρο), Μανούσος

Γκολ: 78' Μπεργκ

Κάρτες: 67' Χουχούμης, 72' Λαγός, 90' Ταυλαρίδης, 90' Πέτριτς/45' Χογκ, 75' Άλβες, 81' Μανούσος

"Υπέγραψε" τη νίκη ο Μπεργκ

Ο Παναθηναϊκός ο οποίος ήταν κυρίαρχος του αγώνα από τα πρώτα λεπτά και προσπάθησε να βρει διαδρόμους για την εστία του Χογκ χωρίς αποτέλεσμα αρχικά με το τριφύλλι να διαμαρτύρεται για μια φάση πέναλτι στο 12' και σε κόρνερ από τα δεξιά όταν ο Τσαμπούρης τράβηξε τον Μπεργκ από τη φανέλα.

Το πρώτο απειλητικό σουτ ήρθε στο 19' με τον Πράνιτς να ζυγίζει το πόδι του και να πιάνει ένα αριστερό σουτ με τον Χογκ να απομακρύνει.

Η πίεση από πλευράς τριφυλλιού συνεχίστηκε και στο 25' είχαμε μια φάση διαρκείας με συνεχή σουτ από τους επιθετικούς των πράσινων με τελευταίο τον Μπούρμπο να πιάνει ένα κεραυνό που έφυγε έξω. Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός βγήκε με τέσσερις παίκτες στην επίθεση απέναντι σε δυο αμυντικούς της Καλλονής αλλά η μπαλιά του Πράνιτς προς τον Κλωναρίδη ήταν πιο δυνατή απ' ότι έπρεπε.

Πρώτη τελική για Καλλονή στο 29΄

Η Καλλονή σε όλο το πρώτο μέρος δεν απείλησε σχεδόν ποτέ την εστία του Στιλ με το πρώτο σουτ από πλευράς φιλοξενούμενων να έρχεται στο 29' με τον Καμαρά και την μπάλα να φεύγει έξω.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε με κάθε τρόπο να φτάσει στο γκολ και στο 34' ο Μπούρμπος έκανε τη σέντρα ο Μπεργκ δεν περίμενε να περάσει η μπάλα και για αυτό η κεφαλιά που έπιασε από το ύψος της μικρής περιοχής απομάκρυνε την μπάλα και δεν την έστειλε προς τα δίχτυα.

Η μεγαλύτερη φάση του τριφυλλιού στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 45' όταν ο Πράνιτς έκανε την σέντρα η μπάλα βρήκε σε έναν ώμο και έφτασε στον Σίλντενφελντ ο οποίος από πολύ πλάγια στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Δυο γκολ οφσάιντ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να σκοράρει δυο φορές με τον Μπεργκ αλλά πολύ σωστά και τις δυο ο Γιάχος ακύρωσε τα γκολ δίνοντας οφσάιντ τον Σουηδό. Η πρώτη φάση στο 46' ήταν όμως λίγο περίεργη με τον πρώτο επόπτη κ. Κωστάλα αρχικά να τρέχει προς την σέντρα και εν συνεχεία να παίρνει πίσω την απόφαση του. Στο 48' η φάση ήταν πιο δύσκολη αλλά η υπόδειξη σωστή.

Δεν έγινε το ίδιο όμως όταν στο 59' ο Τσαμπούρης σε σέντρα από τα αριστερά κράτησε τον Μπεργκ αλλά ο Γιάχος δεν είδε το καθαρό πέναλτι και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Ο Γιάννης Αναστασίου πέρασε στο παιχνίδι τους Ντίνα και Καρέλη θέλοντας να αλλάξει την ροή του αγώνα και στο 62' είχαμε την φάση του ματς. Ο Χουχούμης έκανε την σέντρα ο Μπεργκ έπιασε το πρώτο σουτ πάνω στον Χογκ και επιχείρησε και δεύτερο από πλάγια με τον Χογκ να διώχνει με το πόδι ενώ η μπάλα έφτασε εν συνεχεία στον Καρέλη στο δεύτερο δοκάρι που από κοντά δεν μπόρεσε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Γιάχος έκλεισε τα μάτια σε δεύτερο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού όταν και πάλι σε σέντρα από τα αριστερά ο Πιπίνης τον κρατάει με το χέρι και δεν τον αφήνει να διεκδικήσει την μπαλιά από πλεονεκτική θέση.

Έλυσε το γόρδιο δεσμό

Στο 78' ο Σουηδός φορ όμως έλυσε τον γόρδιο δεσμό και έδειξε πόσο σημαντική ήταν η απουσία του στα πρώτα ματς της σεζόν. Ο Χουχούμης από τα αριστερά έδωσε στον Καρέλη ο οποίος μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα, ο Πιπίνης έκανε το τάκλιν και την έκοψε πάνω στον Χογκ και ο Σουηδός την τσίμπησε για να την σπρώξει απλά στα δίχτυα και να κάνει το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός που δεν απειλήθηκε σε κανένα διάστημα του αγώνα από τον αντίπαλο του που ήρθε με άμυνα-πούλμαν να πάρει την ισοπαλία θα μπορούσε να κάνει το 2-0 στο 84' όταν ο από τα πλάγια μπήκε στην περιοχή και έκανε την σέντρα σουτ με την μπάλα να πηγαίνει προς τα δίχτυα αλλά τον Χογκ να λέει όχι.

Ο γκολκίπερ της Καλλονής κράτησε το 1-0 και στο 90' όταν ο Καρέλης βγήκε τετ α τετ με τον Χογκ και πλάσαρε αλλά με το πόδι έδιωξε την μπάλα και έσωσε την ομάδα του.

Η φάση του αγώνα

Η απόκρουση του Χογκ στο 62'. Ο γκολκίπερ της Καλλονής έκανε μια διπλή φανταστική επέμβαση κρατώντας το μηδέν στην εστία του. Μια εκπληκτική φάση.

Ο διαιτητής

Ο Αθανάσιος Γιάχος. Πολλά τα λάθη από τον Γιάχο που δεν είδε δυο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού ενώ θα μπορούσε να είναι πιο σκληρός και με τις κάρτες που χάρισε στους παίκτες της Καλλονής.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Χογκ. Ο γκολκίπερ της Καλλονής έπαιζε μόνος του τον Παναθηναϊκό και ότι πήγαινε μέσα το έβγαζε. Εμφάνιση για μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα από τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Μας άρεσε

Η αναγνώριση των αντιπάλων. Μετά το τέλος του ματς ο Αναστασιάδης ζήτησε την φανέλα του Μπεργκ και οι Στιλ-Χογκ αντάλλαξαν τις φανέλες τους δείχνοντας ότι είναι αντίπαλοι για 90' και πως μετά το τέλος αναγνωρίζει ο ένας τον άλλο και την ικανότητα του.

Δεν μας άρεσε

Το πούλμαν της Καλλονής. Ο Βαγγέλης Βλάχος παρέταξε την ομάδα του με μια ενδεκάδα πίσω από την σέντρα και πραγματικά ήταν κρίμα που η ομάδα του δεν έπαιξε ποδόσφαιρο.

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση εδώ  


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2015 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις