Logo

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-3 [βίντεο]



 
 

osfp 24-1-2015Νικηφόρα πέρασε ο Ολυμπιακός από το "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης", καθώς επικράτησε με σκορ 3-0 του ΟΦΗ στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League. Οι γηπεδούχοι με τα γνωστά διοικητικά/οικονομικά προβλήματα των τελευταίων ημερών, που επηρεάζουν άμεσα το αγωνιστικό κομμάτι, έδωσαν τον...

καλύτερο τους εαυτό σε όλο το 90λεπτο αλλά ειδικά από την στιγμή που τους εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους, έμοιαζε αδύνατο να πάρουν κάτι από το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες, όμως μέχρι το 30' ο ΟΦΗ αντιστεκόταν σθεναρά. Σε εκείνο το λεπτό ο Ντομίνγκες ευστόχησε από την άσπρη βούλα, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους "ερυθρόλευκους".

Για όσο διάστημα άντεξε στην επανάληψη, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου ανησύχησε τον Ολυμπιακό, όμως η επιλογή του Περέιρα να ρίξει στο ματς τον Φορτούνη αποδείχθηκε καταλυτική. Στην πρώτη του επαφή του με την μπάλα, ο Έλληνας διεθνής μέσος έγραψε το 2-0 και κάπου εκεί τελείωσαν τα πάντα.

Κάποιες φωτοβολίδες που έκαψαν τα δίχτυα του Μέγκιερι έφεραν δεκάλεπτη διακοπή στο "Θ. Βαρδινογιάννης", ωστόσο το παιχνίδι ολοκληρώθηκε δίχως παρατράγουδα. Ο Μήτρογλου έγραψε το τελικό 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού στο 88'.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θ. Βαρδινογιάννης"

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (ΕΠΣ Αθηνών), Κυριακός Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Μπολάκης, Δαμιανάκης, Φαζός, Μονιάκης (90+8' Μανιδάκης), Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος (90+3' Μαραθιανός), Ροβίθης (70' Μακρής), Κουτσιανικούλης, Γκιόργκι, Τζορτζ.

Ολυμπιακός (Περέιρα): Μέγκιερι, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι (90+4' Μιλιβόγεβιτς), Ντοσεβί (84' Ντουρμάζ), Αφελάι, Ντομίνγκες (74' Φορτούνης), Μήτρογλου.

Γκολ: - / 30' (πεν.) Ντομίνγκες, 74' Φορτούνης, 88' Μήτρογλου

Κάρτες: 8' Ροβίθης, 29' Κάλαϊτζιτς, 45+1' Μερεμπιασβίλι, 90+9' Τζορτζ / 12' Αυλωνίτης, 41' Μαζουακού

Ο Τσόρι και η... αλλαγή του

Με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, απόρροια των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει, υποδέχθηκε ο ΟΦΗ τον Ολυμπιακό στο "Θ. Βαρδινογιάννης". Οι γηπεδούχοι είχαν και το χάντικαπ της κούρασης, καθώς προέρχονταν από το εκτός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανθρακικό την Πέμπτη (22/1), στο οποίο ωστόσο είχαν θριαμβεύσει με 4-0!

Νίκη για τον ίδιο θεσμό πέτυχε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Τύρναβο αλλά μια ημέρα πριν, με τους τραυματίες Μποτία, Ρομπέρτο και τον ανέτοιμο Φουστέρ να μην ταξιδεύουν στο Ηράκλειο. Με δεδομένη την διαφορά ποιότητας αλλά και τις επί μέρους "λεπτομέρειες" εναντίον του, ο ΟΦΗ είχε εξ ορισμού δύσκολη αποστολή απέναντι στους "ερυθρόλευκους".

Οι δύο ζώνες άμυνας που επέλεξε ο Νίκος Αναστόπουλος έμοιαζαν μονόδρομος για τους γηπεδούχους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό όσο πιο αποτελεσματικά γινόταν. Μοιραία η μπάλα ήταν σε "ερυθρόλευκα" πόδια την συντριπτικά περισσότερη ώρα της αναμέτρησης (έφτασε και στο 76% για να κλείσει το ημίχρονο με 37% - 63%), με τον ΟΦΗ να αμύνεται καλύτερα στο "1 εναντίον 1" και όχι στον χώρο, έχοντας την ελπίδα να βρει ένα γκολ στην κόντρα.

Σιόβας (9'), Αφελάι (14') και δύο φορές ο Ντομίνγκες (15', 21') απώλεσαν σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρουν, πριν ο Κάλαϊτζιτς αψυχολόγητα προτάξει τον αγκώνα του σε εκτέλεση φάουλ του Αργεντίνου, με αποτέλεσμα ο Τριτσώνης να στήσει (ορθώς) την μπάλα στα 11 βήματα.

Ο Ντομίνγκες δεν αστόχησε, για το 0-1 ακριβώς με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Στο 44', ο Μέγκιερι αντέδρασε σωστά σε ένα γύρισμα του Κουτσιανικούλη και με με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά. Τίποτα δεν άλλαξε έως την λήξη του πρώτου 45λέπτου.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης (51') οι γηπεδούχοι έφτασαν... εκατοστά πριν την ισοφάριση, όταν σε βαθιά μπαλιά από την μεσαία γραμμή, ο Τζορτζ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, τσίμπησε την μπάλα προ του Μέγκιερι και λίγο πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα ο Σιόβας πρόλαβε να την απομακρύνει.

Το ματς κυλούσε στο ίδιο μοτίβο με το πρώτο μέρος. Για λίγα λεπτά ο ΟΦΗ κέρδισε λίγα μέτρα στο γήπεδο, την στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε χάσει τον ρυθμό του κυρίως εξαιτίας της κόπωσης που έβγαλε ο Ντομίνγκες. Ο Αργεντίνος πέρασε εκτός παιχνιδιού στο 74' και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Φορτούνης που είχε μπει στην θέση του, σκόραρε για το 2-0!

Με τους Μερεμπιασβίλι και Τζορτζ οι Κρητικοί είχαν δύο καλές στιγμές να ξαναμπούν στο ματς, ωστόσο οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που πανηγύρισαν για τρίτη φορά στην αναμέτρηση, με τον Μήτρογλου να πλασάρει ψύχραιμα στο 88' για το 0-3 και την 11η σερί νίκη του Ολυμπιακού. Σκορ που έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τριτσώνη στο παιχνίδι.

Η φάση του αγώνα

Αναμφίβολα αυτή του 51ου λεπτού. Εκεί όπου ο Σιόβας λειτούργησε σωτήρια και στέρησε το γκολ από τον Τζορτζ, βγάζοντας τον Ολυμπιακό από ενδεχόμενους μπελάδες που θα του δημιουργούσε το 1-1.

Ο διαιτητής

Κατάφερε έστω και δύσκολα να κρατήσει το ματς σε κάποιες στιγμές έντασης και σκληρών μαρκαρισμάτων, ενώ είναι σωστή η υπόδειξη πέναλτι στην... αχρείαστη επιλογή του Κάλαϊτζιτς να πηδήξει με παρατεταμένο τον αγκώνα του στην εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκες. Τα όποια λάθη του δεν είχαν κανένα απολύτως αντίκρισμα στην έκβαση της αναμέτρησης.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Παϊτίμ Κασάμι ήταν ο πιο σταθερός/ουσιαστικός παίκτης του Ολυμπιακού στο 90λεπτο του "Θ. Βαρδινογιάννης". Κράτησε πολύ σωστά την θέση του, έδωσε δύναμη σε χόρτο και αέρα στην μεσαία γραμμή, ενώ από δική του προσπάθεια ήρθε το τρίτο τέρμα του Ολυμπιακού στο ματς δια ποδός Μήτρογλου.

Μας άρεσε

Ο Μπολάκης των γηπεδούχων. Ο νεαρός μπακ προέρχεται από την Κ-20 της ομάδας του ΟΦΗ και στο παιχνίδι είχε να αντιμετωπίσει τον Ιμπραχίμ Αφελάι. Για περισσότερο από 70 λεπτά και όσο είχε δυνάμεις, ο Μπολάκης πήγε πολύ καλά απέναντι στον φημισμένο Ολλανδό, τον οποίο σε 3-4 περιπτώσεις σταμάτησε στο "1 εναντίον 1". Ο Μπολάκης έδειξε πολύ καλά στοιχεία και μια μονάδα που αξίζει να προσεχθεί από τους ανθρώπους του ΟΦΗ.

Δεν μας άρεσε

Πήρε πρωτοβουλίες, δεν κρύφτηκε, αλλά του έλειψε η ουσία. Ο Ντοσεβί δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στις τελευταίες καλές του εμφανίσεις και οι περισσότερες προσπάθειες του έμειναν ημιτελείς. Δεν πήρε καλές θέσεις στην περιοχή, ενώ και δημιουργικά υστέρησε χαρακτηριστικά.

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση εδώ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2015 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις