Logo

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-1 [βίντεο]



 
 

panaitolikos 26-1-2015Όσο και αν ακούγεται κλισέ, αποτελεί πραγματικότητα "το γκολ από τα αποδυτήρια". Όταν έχουν περάσει μόλις 11'' από την σέντρα του αγώνα και η μπάλα επανέρχεται στο ίδιο σημείο επειδή προηγήθηκε γκολ, τότε δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι διαφορετικό...

Τόσο χρόνο χρειάστηκε ο Ατρόμητος για να σκοράρει στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό με πλασέ του Ουμπίδες, όμως δεν έφτανε για να έρθει ένα υπερπολύτιμο τρίποντο για τους φιλοξενούμενους, αφού στα... χασομέρια του αγώνα ήρθε η ισοφάριση με τον Μπεχαράνο και αποδόθηκε εν πολλοίς δικαιοσύνη.

Οι γηπεδούχοι μπορούν να τα βάζουν με την ατυχία τους και με την διαιτησία, αφού είδαν τα σουτ των Φωτάκη (9') και Γοδόι (90') να καταλήγουν στο δοκάρι, ενώ στο 27' δεν μέτρησε γκολ του Άλβες, αφού η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη την γραμμή του τέρματος προτού μπλοκάρει ο Γκορμπούνοφ.

Καλύτερος ο Παναιτωλικός, είχε την πρωτοβουλία και τις ευκαιρίες στο ματς που διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή και μετά το σημερινό 1-1 έφτασε τους 32 βαθμούς (5η θέση), ενώ ο Ατρόμητος έχει 30, πιάνοντας την Βέροια στην έκτη θέση του πίνακα μετά και το πέρας της 20ης αγωνιστικής της Super League.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γήπεδο Παναιτωλικού

Διαιτητής: Γεώργιος Δασκαλόπουλος

Βοηθοί: Παναγιώτης Σταθόπουλος, Νικόλαος Φαντόπουλος

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Στεφανάκος, Κούσας, Μπεχεράνο, Άλβες, Κάπελ, Γοδόι, Σκαραμοτσίνο (61' Κέβιν), Βιγιαφάνες (65' Λάζαρ), Μαρτίνες, Ετζεγκέλε, Φωτάκης (74' Βασιλείου).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης, Κούρος, Αγκουαζί (46' Λαζαρίδης), Φυτανίδης, Μπρίτο (46' Παπάζογλου), Ναπολεόνι, Κιβρακίδης, Δημούτσος, Ουμπίδες, Πίτου Γκαρσία (77' Μπάλλας).

Γκολ: 91' Μπεχαράνο / 1' Ούμπιδες

Κάρτες: 17' Σκαραμοτσίνο, 27' Βιγιαφάνες, 47' Κιβρακίδης, 85' Βασιλείου

Ανασκόπηση αγώνα

Η φράση "γκολ από τα... αποδυτήρια" βρήκε την πιο πιστή εφαρμογή του στο Αγρίνιο. Προτού καλά-καλά πατήσουν χορτάρι οι παίκτες του Παναιτωλικού και του Ατρομήτου, η ομάδα του Μάκη Χάβου βρέθηκε στη... σέντρα. Ο Ουμπίδες πήρε πάσα "πάρτο, βάλτο" και εκείνος με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1 μόλις στα 11 δευτερόλεπτα από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Πιο ιδανικό ξεκίνημα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι Περιστεριώτες, ενώ με το... καλημέρα βρέθηκαν στο καναβάτσο οι γηπεδούχοι.

Ο Παναιτωλικός ανασυντάχθηκε γρήγορα, πήρε μέτρα στο χορτάρι και στο 9' βρέθηκε μια ανάσα από την ισοφάριση, όμως το σουτ του Φωτάκη βρήκε το αριστερό δοκάρι του τυχερού Γκορμπούνοφ, για να ακολουθήσει η μεγάλη ευκαιρία του Κάπελ δυο λεπτά μετά. Ο γκολκίπερ του Ατρομήτου χρειάστηκε να επέμβει στα σουτ των Μαρτίνες και Βιγιαφάνες.

Η φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 27', όταν η κεφαλιά του Άλβες κατέληξε εντός τέρματος, ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε... αργοπορημένα, αλλά βοηθός και διαιτητής έπειτα από μπάχαλο αρκετών λεπτών αποφάνθηκαν ότι το ματς έπρεπε να συνεχιστεί, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες, το τεχνικό τιμ και τον κόσμο του Παναιτωλικού. Το 1-1 δεν ήρθε ποτέ, αν και η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη.

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Ατρόμητο, αφού οι Λαζαρίδης και Παπάζογλου πήραν τις θέσεις των Αγκουαζί και Μπρίτο. Ο Λαζαρίδης πήγε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Φυτανίδη, με τον Κατσουράνη να πηγαίνει στη μεσαία γραμμή. Οι γηπεδούχοι πάντως μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο μέρος, θέλοντας να φέρουν νωρίς το ματς στα ίσια. Οι Σκαραμοτσίνο (49') και Καπέλ (54' και 60') δεν κατάφεραν να "πληγώσουν" τα δίχτυα του Γκορμπούνοφ

Οι Αγρινιώτες συνέχισαν να έχουν την μπάλα στα πόδια τους και να έχουν... εγκατασταθεί από το κέντρο και προς την περιοχή του Ατρομήτου, που κρατούσε το τρίποντο με νύχια και με δόντια. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε το σουτ του Καπέλ στο 81', ενώ στο επόμενο λεπτό η μπάλα... κόλλησε στο χορτάρι και δεν κατευθύνθηκε στα δίχτυα σε σουτ του Μαρτίνες. Στο 88', ο Μπεχαράνο πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κιβρακίδης απέκρουσε πάνω στη γραμμή, κρατώντας το 0-1.

Αφού ο Γοδόι είδε το δεξί του σουτ να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και άπαντες στον Παναιτωλικό να μην πιστεύουν αυτό που συμβαίνει, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λαζαρίδης δεν κατάφερε να διώξει, ο Ετζεγκέλε έστρωσε στον Μπεχαράνο και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ χάρισε τον ένα βαθμό στην ομάδα του, που ήταν το μίνιμουμ που άξιζε απ' αυτό το παιχνίδι.

Η φάση του αγώνα

Στο 27', ο Άλβες έπιασε την κεφαλιά, ο Γκουρμπούνοφ μπλόκαρε την μπάλα, αλλά φαίνεται πως έχει περάσει ολόκληρη την γραμμή του τέρματος, δίχως όμως ο βοηθός να τρέχει προς την σέντρα και τον διαιτητή να συμμερίζεται την άποψή του, αν και επικράτησε ένα μπάχαλο για αρκετά λεπτά. Μετά, ο Δασκαλόπουλος απέβαλε δυο ανθρώπους του Παναιτωλικού από τον πάγκο.

Ο διαιτητής

Τα βρήκε σκούρα ο ρέφερι του αγώνα, Γιώργος Δασκαλόπουλος, ο οποίος είχε μια πολύ δύσκολη φάση του πρώτου μέρους, στην οποία έκανε λάθος μαζί με το βοηθό του. Η μπάλα στην κεφαλιά του Άλβες φαίνεται πως πέρασε την γραμμή, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, ενώ για κάποια λεπτά είχε χάσει τον έλεγχο. Στην ανάπαυλα τα "άκουσε" για τα καλά από την εξέδρα. Οι γηπεδούχοι είχαν παράπονα από την διαιτησία του.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μπεχαράνο πάλεψε, μόχθησε, είχε στιγμές για να σκοράρει πριν φτάσει ο αγώνας στο "αμήν" και κατάφερε να λυτρώσει τον Παναιτωλικό στις καθυστερήσεις του ματς. Έκανε γεμάτη εμφάνιση ο 23χρονος Βολιβιανός άσος και έβαλε την... σφραγίδα του.

Μας άρεσε

Οι παίκτες του Παναιτωλικού δεν πτοήθηκαν από το γρήγορο γκολ, πάλεψαν το ματς και τουλάχιστον δεν το έχασαν, ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις. Αν και δεν τους μέτρησε ένα γκολ, αν και είδαν δυο φορές την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι και την τύχη να τους γυρνάει την πλάτη, πήραν έναν πόντο και διατηρήθηκαν στο +2 από τους Περιστεριώτες.

Δεν μας άρεσε

Η έλλειψη σύγκεντρωση των γηπεδούχων στο ξεκίνημα του αγώνα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν. Στην πρώτη επίθεση του αγώνα και αφού πέρασαν μόλις 11'' οι παίκτες του Μάκη Χάβου δέχτηκαν γκολ και βρέθηκαν με το... καλημέρα με την πλάτη στον τοίχο, κυνηγώντας στο σκορ. Μέσα στην έδρα του και τόσο γρήγορα απαγορεύεται να δέχεσαι τέρμα και μάλιστα με κοντινό πλασέ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-1-2015 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις