Logo

Πλατανιάς - Εργοτέλης 1-2 [βίντεο]



 
 

platanias 26-1-2015Mια σπουδαία νίκη με 2-1 μετά από ανατροπή στο σκορ πήρε ο Εργοτέλης το βράδυ της Δευτέρας επί του Πλατανιά στο ματς που ολοκλήρωσε την 20η αγωνιστική. Οι παίκτες των φιλοξενούμενων όπως και την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαν πίσω στο σκορ αλλά αυτή τη...

φορά η αντεπίθεση τους ήταν ολοκληρωτική και έφτασαν στην επικράτηση χάρη σε δυο γκολ μέσα σε εννιά λεπτά.

Μάλιστα η νίκη αυτή μετά από καιρό τους έφερε στην 16η θέση και με δυο ομάδες από κάτω ενώ έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο κόντρα στον Πανιώνιο το οποίο αν το πάρουν θα αυξήσουν κατά πολύ τις ελπίδες τους για παραμονή.

Από την άλλη η ομάδα του Πλατανιά που προηγήθηκε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο αλλά οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου ήταν επιπόλαιοι. Έτσι η ομάδα των Χανίων έμεινε στην 12η θέση με 22 βαθμούς.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος παρέταξε την ομάδα του με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα χρησιμοποιώντας στο αρχικό σχήμα και τους Μπανανά, Μιλούνοβιτς παρά το γεγονός ότι είχαν κάνει μόλις μια προπόνηση με την ομάδα των Χανίων. Μάλιστα οι παίκτες του μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πήραν το προβάδισμα στα 25'' ύστερα από ωραία ενέργεια και εναλλαγή με πάσες τριών ποδοσφαιριστών και τελικό αποδέκτη τον Γουνδουλάκη.

Από την πλευρά του ο προπονητής του Εργοτέλη με αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς κόντρα στην Καλλόνη παρά το γρήγορο γκολ προσπάθησε να παίξει το ματς στα ίσια και να βγει στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι άλλωστε γνωρίζουν ότι στην κατάσταση που είναι θέλουν μόνο νίκες.

Το ματς στο πρώτο ημίχρονο είχε πολύ καλό ρυθμό με τις δυο ομάδες να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες από την πλευρά τους για γκολ αλλά τους αμυντικούς των δυο συλλόγων και τους γκολκίπερ να αποδεικνύονται σε ήρωες της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης έγινε ακόμα πιο επιθετικός και εκμεταλλευόμενος τα λάθη των γηπεδούχων κατάφερε και έφτασε στην ανατροπή με 2-1 χάρη στο πρώτο γκολ του Καλέ, έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα στο 77', αλλά και στου MVP της αναμέτρησης Γιουσούφ στο 86'.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Δημοτικό Γήπεδο Περιβολιών"

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Χ. Ακρίβος, Τ. Πετρόπουλος

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Μπανανά, Ιτούα, Δημήτρης, Τετέ, Αγκιλέρα, Τσουράκης, Γουνδουλάκης (67' Μπεριάν), Μιλούνοβιτς (81' Μενδρινός), Τόρες.

Εργοτέλης (Τσαουσιάνης): Σαράνοφ, Τζανακάκης, Λουβιόν, Φιντέλεφ, Λυκογιάννης, Καζναφέρης (74' Τζίλας), Κοζορώνης, Γκέντσογλου, Γιουσόφ, Παμλίδης (46' Ουλά), Χαντί (60' Καλέ)

Γκολ: 1' Γουνδουλάκης/77' Καλέ

Κάρτες: 30' Γουνδουλάκης/42' Καζναφέρης, 78' Φιντέλεφ, 90+Κοζορώνης, 90+ Τζανακάκης

Νίκη με ανατροπή για τον Εργοτέλη

Με την σέντρα στο ματς ο Πλατανιάς βγήκε στην επίθεση με τον Τσουράκη να περνάει ωραία την κάθετη στον Μιλούνοβιτς στα αριστερά αυτός μπήκε στην περιοχή και γύρισε την κατάλληλη στιγμή προς τον επερχόμενο Γουνδουλάκη ο οποίος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση ξεπερνώντας το αρχικό σοκ και στο 14' θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση μετά από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Γιουσούφ από τα αριστερά αλλά η κεφαλιά του Καζναφέρη από κοντά βρήκε στο σώμα του Δημήτρη και έφυγε σε κόρνερ.

Στην επόμενη επίθεση ο Πλατανιάς θα μπορούσε να φτάσει στο 2-0 όταν σε πολύ καλή σέντρα από τα δεξιά ο Μιλούνοβιτς στο δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει μόλις έξω.

Ο Εργοτέλης απείλησε και πάλι στο 19' όταν και πάλι ο Γιουσούφ γέμισε την μπάλα η οποία έφτασε στον Παμλίδη και αυτός με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα έξω.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Πλατανιά για το 2-0 χάθηκε στο 24'. Ο Αποστολόπουλος έκανε την κούρσα από τα δεξιά και την σέντρα με τον Μιλούνοβιτς να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και τον Σαράνοφ να αποκρούει, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε αλλά έφτασε στον Γουνδουλάκη ο οποίος επιχείρησε νέα κεφαλιά με την μπάλα να σταματάει στα σώματα.

Οι γηπεδούχοι είχαν δυο ακόμα καλές στιγμές μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου αλλά τα σουτ των Τόρες και Τετέ έξω από την περιοχή του Εργοτέλη στο 26' και στο 44' έφυγαν έξω από την εστία του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Πιο δυνατά οι φιλοξενούμενοι

Οι παίκτες του Εργοτέλη μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 56' ο αρχηγός των φιλοξενούμενων ο Κοζορώνης επιχείρησε ένα πολύ καλό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Ολιμπά. Στο 66' ο γκολκίπερ του Πλατανιά έδιωξε με υπερένταση την σέντρα του Λυκογιάννη πριν η μπάλα φτάσει στον Γιουσούφ.

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων ο οποίος είχε περάσει στο ματς και τους τρεις νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές που απέκτησε η ομάδα στην διάρκεια της εβδομάδας τους Ουλά, Καλέ και Τζίλα έκανε πιο επιθετική την ομάδα του στην προσπάθεια να γυρίσει το παιχνίδι.

Δυο γκολ σε εννιά λεπτά

Η ισοφάριση ήρθε στο 77' όταν ο Ουλά μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Καλέ ο οποίος από κοντά έπιασε το ψύχραιμο πλασέ για το 1-1.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος προσπάθησε και αυτός με τις αλλαγές που έκανε να πάρει το ματς αλλά στο 84' ο Μενδρινός παρότι βρέθηκε σε καλή θέση και έχοντας δίπλα του τον Τσουράκη έκανε ένα άψυχο σουτ με τον Σαράνοφ να αποκρούει.

Οι φιλοξενούμενοι προειδοποίησαν για το 2-1 στο 85' με τον Λυκογιάννη να πιάνει έναν αριστερό κεραυνό την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και τον Ολιμπά να δηλώνει παρών.

Ένα λεπτό αργότερα ο Γιουσούφ έκανε τρομερή ενέργεια από τα αριστερά πέρασε τον αντίπαλο του και γέμισε την μπάλα με τον Τζίλα να παίρνει την κεφαλιά και τον Ολιμπά να απομακρύνει εντυπωσιακά. Ο γκολκίπερ του Πλατανιά όμως εν συνεχεία προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα την ώρα που και ο Μπανανά έκανε προβολή για να διώξει αλλά ο Ολιμπά την βρήκε και δεν την απομάκρυνε με αποτέλεσμα αυτή να φτάσει στον Γιουσούφ ο οποίος από κοντά έκανε το 2-1 για την ομάδα του Εργοτέλη.

Η φάση του αγώνα

Η διπλή ευκαιρία του Πλατανιά στο 24'. Σε εκείνο το σημείο ένας εκ των καλύτερων των γηπεδούχων ο Μιλούνοβιτς αλλά και ο σκόρερ του αγώνα Γουνδουλάκης έχασαν δυο κλασικές ευκαιρίες για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα να κάνουν το 2-0 και να τελειώσουν το ματς. Αυτό δεν έγινε όμως και έτσι ο Εργοτέλης έμεινε μέσα στο ματς.

Ο διαιτητής

Ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος. Χωρίς λάθη ο ρέφερι της αναμέτρησης. Δεν είχε και κάποια δύσκολη φάση βέβαια για να πάρει κάποια απόφαση δύσκολη. Ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις ενώ και οι βοηθοί του απέφυγαν τα λάθη.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Γιουσούφ. Ο μεσοεπιθετικός του Εργοτέλη ήταν σε ακόμη ένα ματς πολύ καλός και έκανε ότι ήθελε καθώς πλην του γκολ που έβαλε έβγαλε πολλές καλές φάσεις για τους συμπαίκτες του οι οποίοι τις σπατάλησαν. Ο Γιουσούφ βοήθησε τα μέγιστα ώστε να φτάσει στην ανατροπή η ομάδα του Εργοτέλη.

Μας άρεσε

Οι τρεις αλλαγές του Εργοτέλη. Είναι σπάνιο φαινόμενο στο ντεμπούτο τους τρεις νεοαποκτηθέντες να βοηθούν και οι τρεις. Στην περίπτωση των φιλοξενούμενων όμως τόσο ο Ουλά όσο και ο Καλέ με τον Τζίλα βοήθησαν τα μέγιστα την ομάδα τους και ουσιαστικά άλλαξαν την εικόνα της αναμέτρησης υπέρ των φιλοξενούμενων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-1-2015 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις