Logo

Κύπελλο: Βέροια - Πανιώνιος 1-1 [βίντεο]



 
 

paniwnios veroiaΤο "ταξίδι" του Πανιωνίου στο Κύπελλο Ελλάδας συνεχίζεται για τον Πανιώνιο. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήθελε να μη χάσει στην πρωτεύουσα της Ημαθίας από τη Βέροια και τα κατάφερε, αφού το 1-1 ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση στα προημιτελικά...

Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας ως παρακαταθήκη το 2-1 του πρώτου αγώνα στη Νέα Σμύρνη, προηγήθηκαν με τον Μασούρα στο 80', για να έρθει η ισοφάριση στο 85' με τον Καλτσά.

Οι παίκτες του Χοσέ Γκρανέρο πάλεψαν στα εναπομείναντα λεπτά για να στείλουν το ματς σε παράταση, αλλά δεν τα κατάφεραν και αποκλείστηκαν από την συνέχεια του θεσμού, ρίχνοντας πλέον όλο το βάρος τους στο πρωτάθλημα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Βοηθοί: Βασίλειος Καραβασίλης, Ιωάννης Τουμπακάρης

ΒΕΡΟΙΑ (Γκρανέρο): Τζινάρ, Μαλόν, Βέρτζος, Όσοϊτς, Αμαραντίδης, Μπαλάφας, Βεργώνης (57' Βάθκεθ), Γεωργιάδης (70' Παυλίδης), Εσπάρθα (57' Καλτσάς), Ντουμίτρου, Κάμπορα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Πάνος, Χατζηισαΐας, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Γκέζος, Σιώπης, Καθάριος (67' Μπουμάλ), Μπούζας (89' Γκίνη), Φούντας (67' Κολοβός), Μασούρας.

Γκολ: 85' Καλτσάς \ 80' Μασούρας

Κάρτες: 42' Φούντας

Ανασκόπηση αγώνα

Ουδείς θα θυμάται ό,τι συνέβη στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Βέροιας με τον Πανιώνιο. Κακό θέαμα, αργός ρυθμός, ελάχιστες τελικές προσπάθειες και φάσεις με το σταγονόμετρο, χωρίς κάποια να είναι αξιοσημείωτη. Η Βέροια είχε φλύαρη υπεροχή και δεν κατάφερε να απειλήσει τα καρέ του Παπαδόπουλου, ενώ οι παίκτες του Πανιωνίου προσπαθούσαν κυρίως μέσω αντεπιθέσεων να φανούν απειλητικοί.

Στο πρώτο 20λεπτο, οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια τους, αλλά δεν ήξεραν τι να την κάνουν. Μια κεφαλιά του Κάμπορα (18') βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ του Πανιωνίου, ενώ το ίδιο συνέβη και με την προσπάθεια του Βεργώνη λίγα λεπτά μετά (26'). Οι "κυανέρυθροι" προσπάθησαν να βγουν από το καβούκι τους και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ, με το σουτ του Μπούζα στο 41' να αναγκάζει σε επέμβαση τον Χινάρ, ο οποίος ήταν θεατής μέχρι τότε.

Το δεύτερο μέρος δεν κινήθηκε σε πολύ διαφορετικά επίπεδα όσον αφορά το ρυθμό και το θέαμα, κάτι βέβαια που βόλευε τον Πανιώνιο, ο οποίος είχε στην "φαρέτρα" του και το 2-1 του πρώτου αγώνα. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να φτιάξουν αξιόλογες φάσεις, ενώ οι "κυανέρυθροι" κοιτούσαν πρώτα και κύρια το μηδέν πίσω.

Στο 80', μια άριστα εκτελεσμένη κομπίνα σε φάουλ, έφερε τον Μπουμάλ να σεντράρει από δεξιά και τον Μασούρα να πλασάρει στην κίνηση και να γράφει το 0-1. Η Βέροια προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα, ισοφάρισε με κοντινό σουτ του Καλτσά πέντε λεπτά μετά, στη συνέχεια πίεσε για να πετύχει και δεύτερο τέρμα, στέλνοντας το ματς σε παράταση, αλλά δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου και το 1-1 έστειλε την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη στην επόμενη φάση.

Η φάση του αγώνα

Η κομπίνα στην φάση του γκολ του Πανιωνίου. Τρεις παίκτες πάνω από την μπάλα, ξαφνικά ο Μπουμάλ κάνει σπριντ από τα δεξιά, δέχεται πάσα, σεντράρει χαμηλά και πάνω στην κίνηση ο Μασούρας πλασάρει και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Μια φάση που ήταν ξεκάθαρα δουλεμένη στην προπόνηση.

Ο διαιτητής

Ο Σταύρος Μάνταλος κατάφερε να περάσει απαρατήρητος και να έχει μια καλή διαιτησία. Κοντά στις φάσεις, άφησε το παιχνίδι να παιχτεί και προσπάθησε να κόψει το καρπούζι στη μέση.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μασούρας ήταν πολύ καλός για λογαριασμό του Πανιωνίου. Δεν ήταν μόνο το γκολ που έβαλε, εκμεταλλευόμενος την σέντρα του Μπουμάλ, αλλά είχε και τις καλύτερες στιγμές της ομάδας του. Δραστήριος, μαχητικός, έβαλε την "σφραγίδα" του στην "κυανέρυθρη" πρόκριση.

Μας άρεσε

Ο Πανιώνιος μπήκε ξεκάθαρα για να διαφυλάξει τα μετόπισθέν του, έκλεισε καλά τους διαδρόμους για την εστία του Παπαδόπουλου και οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη έμειναν πιστοί στο πλάνο του προπονητή τους. Κράτησαν το "μηδέν", χτύπησαν την κατάλληλη στιγμή και παρά την ισοφάριση, πήραν αυτό που ήθελαν.

Δεν μας άρεσε

Με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο, που μπήκαν τα γκολ και υπήρχε ρυθμός και αγωνία, το ματς ήταν κακό και γρήγορα θα ξεχαστεί. Λίγες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες, θα περιμέναμε καλύτερο θέαμα, ειδικά από τους γηπεδούχους που άργησαν να ξυπνήσουν και μοιραία το πλήρωσαν με τον αποκλεισμό τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-1-2015 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις