Logo

Λεβαδειακός - Ξάνθη 1-2 [βίντεο]



 
 

xanthi 1-2-2015Aυτή στη Λιβαδειά ήταν μόλις η δεύτερη εκτός έδρας νίκη της Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα. Νίκη, ωστόσο, πέρα για πέρα σημαντική, μια και οι ακρίτες έφτασαν τους 31 βαθμούς και είναι πλέον κοντά στην πεντάδα. Ύστερα από τρεις σερί ισοπαλίες το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατέκτησε το...

τρίποντο και φιλοδοξεί να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Λεβαδειακός υπό το βλέμμα Πουλίδο κατέστη ανέφικτο να τσιμπήσει έστω τον βαθμό, μένοντας από το 39' με αριθμητικό μειονέκτημα, μετά την αποβολή του Ζίτο. Οι Βοιωτοί, με τους οποίους έκανε ντεμπούτο ο Γιάννης Στάθης, πάλεψαν για να πάρουν κάτι θετικό, ισοφάρισε με τον Βούκσεβιτς, αλλά ο Καπετάνος με εξαιρετικό πλασέ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Ξανθιώτες και εντέλει τη νίκη.

Ανασκόπηση αγώνα

Σε εξαιρετική κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο της Λιβαδειάς που επέτρεψε σε Λεβαδειακό και Ξάνθη να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο. Μόλις στο 3' το σουτ του Κλέιτον έφυγε άστοχα εκτός, όπως και εκείνο του Μιλοσάβλιεφ ένα λεπτό μετά. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 13' επιχείρησε σουτ έπειτα από ατομική ενέργεια, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 17' ο Βασιλακάκης σπατάλησε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν το σουτ που πραγματοποίησε χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ότι δεν κατάφερε ο Βασιλακάκης πέτυχε ο Γκομσί. Στο 29' ο Κλέιτον εκτέλεσε φάουλ και με εκείνος με κεφαλιά από κοντά έγραψε το 1-0. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Ζίτο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, καθώς πάτησε στον αστράγαλο τον Καπετάνο, αφήνοντας με δέκα παίκτες τον Λεβαδειακό.

Δεν τα έβαψαν μαύρα οι ''πράσινοι'', οι οποίοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μισό και ισοφάρισαν στο 49' με τέρμα του Μιλοσάβλιεφ. Λίγο έλειψαν οι γηπεδούχοι να πάρουν και το προβάδισμα, αλλά η κεφαλιά του Μπουσταμάντε δεν βρήκε στόχο. Στο 59' η Ξάνθη πήρε και πάλι το προβάδισμα. Στο 59' ο Βασιλακάκης έκανε επέλαση από δεξιά, έδωσε στον Καπετάνο ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ έγραψε το 1-2!  Τρία απανωτά σουτ του Μιλιάζες (61', 63', 65') δεν απείλησαν τον Κυριακίδη, ενώ στο 80' το το σουτ του Μπουσταμάντε βρήκε το κάθετο δοκάρι.

Δεν τα έβαψαν μαύρα οι ''πράσινοι'', οι οποίοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μισό και ισοφάρισαν στο 49' με τέρμα του Μιλοσάβλιεφ. Λίγο έλειψαν οι γηπεδούχοι να πάρουν και το προβάδισμα, αλλά η κεφαλιά του Μπουσταμάντε δεν βρήκε στόχο. Στο 59' η Ξάνθη πήρε και πάλι το προβάδισμα. Στο 59' ο Βασιλακάκης έκανε επέλαση από δεξιά, έδωσε στον Καπετάνο ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ έγραψε το 1-2!  Τρία απανωτά σουτ του Μιλιάζες (61', 63', 65') δεν απείλησαν τον Κυριακίδη, ενώ στο 80' το το σουτ του Μπουσταμάντε βρήκε το κάθετο δοκάρι. Μια καλή εκτέλεση φάουλ από τον Μιλιάζες στο 88' και ένα του... Σηφάκη στο 90'+3' δεν ήταν ικανά να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης, με αποτέλεσμα να μείνει το 1-2.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)

Βοηθοί: Μαγιάννης (Άρτας), Τάτσης (Ηπείρου)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σ. Παντελίδης): Σηφάκης, Στάθης, Κώτσιος, Τομάς, Μιλιάζες, Ζίτο, Πίντερ (56' Γκόμεζ), Βούκσεβιτς, Μπουσταμάντε, Μιλοσάβλιεφ (51' Γιακουμάκης), Σοτέλο (73' Κατίδης).

ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Κομεσίδης, Γκομσί, Φλίσκας (46' Παπαστεριανός), Βασιλακάκης, Φερνάντεθ (57' Λουσέρο), Κλέιτον, Μπέλιτς, Καπετάνος (70' Σολτάνι)

Γκολ: Βούκσεβιτς (49') - Γκομσί (29'), Καπετάνος (59')

Κάρτες: Πίντερ (22'), Μιλιάζες (74'), Τομάς (78') - Φερνάντεθ (14'), Κλέιτον (32'), Φλίσκας (43'), Λουσέρο (70'), Σολτάνι (72')

Κόκκινη: Ζίτο (39')

Η φάση του αγώνα

Αυτή του 33'. Ο Μιλοσάβλιεβ έκανε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε, πήγε στον Σοτέλο που έκανε προβολή, η μπάλα στο δοκάρι, ξανά σε πόδια, ξανά σουτ και τελικά απομακρύνθηκε!

Ο διαιτητής

Είχε πολλή δουλειά ο Σπάθας. Οι δυνατές μονομαχίες έδιναν και έπαιρναν και έβγαλε πολλές κάρτες από το τσεπάκι του. Αμφισβητούμενη η φάση του 87', όταν ο Γκομσί φέρεται να ανατρέπει τον Βούκσεβιτς, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Θόδωρος Βασιλακάκης. Με... φόρα από το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ο 26χρονος Θεσσαλονικιός χαφ της Ξάνθης. Μεστή παρουσία σε όλο το 90λεπτο. Ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Καπετάνου. Είχε και ένα δοκάρι.

Μας άρεσε

Σημειώθηκαν πολλές φάσεις στο γήπεδο της Λιβαδειάς. Οι δύο ομάδες δεν κλείστηκαν στα καρέ τους βγήκαν μπροστά και έως το φινάλε το ενδιαφέρον ήταν ζωηρό.

Δεν μας άρεσε

Πολλές οι διακοπές στο ματς. Ο Ηλίας Σπάθας έδειξε ένα σωρό κάρτες, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέφτει συνεχώς. Γενικά ένα ματς με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα.

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση εδώ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-2-2015 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις