Logo

Άρης - ΠΑΟΚ 62-57



 
 

aris 1-2-2015Το εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της ΣΚΡΑΤΣ Basket League ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ κατέληξε στον πρώτο (62-57). Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +10 (58-48) στο 35ο λεπτό, αλλά στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έφτασε σε απόσταση ενός σουτ (60-57 στο 39'), αλλά το...

τρίποντο του Κάρτερ δεν βρήκε στόχο.

Ο αγώνας

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, προηγούμενοι με 5-0 μόλις στο δεύτερο λεπτό. Από την πλευρά του, ο Άρης προσπαθούσε να σκοράρει, αλλά έπρεπε να περάσουν τρία λεπτά μέχρι να πετύχει το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι του -δια χειρός Βεζένκοφ.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν αυτή που έλεγχε τον ρυθμό στην πρώτη περίοδο, την ώρα που είχε 6/6 δίποντα, αλλά χρειάστηκε ένα τρίποντο του Μαργαρίτη για να παραμείνει μπροστά στο σκορ -στο φινάλε του δεκαλέπτου. Πριν από αυτό, ο Άρης πέτυχε οκτώ αναπάντητους πόντους, επιστρέφοντας από το -6 (από 11-17 σε 19-17).

Η δεύτερη περίοδος δεν έμοιαζε σε τίποτα με την πρώτη. Κυρίως γιατί έπεσε αισθητά ο ρυθμός και οι ομάδες επιδόθηκαν σε σωρεία λαθών και άστοχων σουτ. Εν τω μεταξύ, το προβάδισμα άλλαζε διαρκώς κάτοχο, με τους γηπεδούχους πάντως να είναι αυτοί που οδηγούσαν την κούρσα.

Γι αυτό προηγήθηκαν με πέντε πόντους (29-24) στο 17ο λεπτό, με τον Λάνγκφορντ να ρίχνει τη διαφορά στο σουτ (29-27) στην ανάπαυλα, την ώρα που οι γηπεδούχοι σούταραν με 9% (1/11) από την περιφέρεια. Όχι ότι τα ποσοστά του ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερα (23% - 3/13), αλλά του επέτρεπαν να παραμείνει σε επαφή με το σκορ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ρυθμός ανέβηκε σημαντικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το προβάδισμα άλλαξε χέρια. Αντίθετα, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη παρέμενε μπροστά στο σκορ, έχοντας παράλληλα σε εξαιρετική κατάσταση τον Αντεγκμπόγιε.

Ο Βρετανός πόιντ γκαρντ ήταν ο παίκτης που κράτησε τον Άρη σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση, είτε σκοράροντας, είτε δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του. Κάπως έτσι, η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους στο +3 (48-45). Διαφορά που όμως μεγάλωσε μέχρι το 35ο λεπτό της αναμέτρησης. Τότε που έγινε το 58-48 στο παιχνίδι, με καλάθι του Ριντ.

Έκτοτε όμως, όλα έγιναν πολύ πιο δύσκολα. Ο Άρης δεν μπορούσε να σκοράρει (πέτυχε μόλις ένα καλάθι εντός παιδιάς), με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει τον τρόπο να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης. Ποτέ όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο, πέραν του να μειώσει στους τρεις (60-57 στο 39').

Ο Κάρτερ μάλιστα είχε τη δυνατότητα να φέρει το παιχνίδι στο "Χ", αλλά το σουτ τριών πόντων που έκανε βρήκε σίδερο (στα 12'' για το τέλος), με τον Μούρτο να ευστοχεί αμέσως μετά σε δύο βολές και να "τελειώνει" το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 29-27, 48-45, 62-57.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-2-2015 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις