Logo

Βέροια - Ολυμπιακός 0-2 [βίντεο]



 
 

osfp 1-2-2015Στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά πλέον με +5 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς οι Πειραιώτες πέρασαν νικηφόρα από το Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, επικρατώντας με σκορ 2-0 της τοπικής ομάδας για την 21η αγωνιστική της Super League...

Συνολικά σε 14 προηγούμενες αναμετρήσεις απέναντι στην Βέροια, ο Ολυμπιακός έχει 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες, παράδοση που μόνο ευνοϊκή δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Με τις καιρικές συνθήκες να είναι ιδιαίτερα δύσκολες στο...

Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, οι δύο ομάδες είχαν εκ προοιμίου δυσχερές έργο σε έναν αγωνιστικό χώρο που δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Τα πράγματα για την Βέροια έγιναν πιο ζόρικα μετά την αποβολή του Μπαλάφα στο 12ο λεπτό. Ωστόσο μέχρι το 71' παρέμενε το 0-0, όμως σε εκείνο το λεπτό ο Μήτρογλου σκόραρε για το 0-1. Ο Μπατιόν αποβλήθηκε στο 76' και ο Ντοσεβί στο 87' έκανε το τελικό 0-2.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (ΕΠΣ Αργολίδας)

Βοηθοί: Εμμανουήλ Βλάσσης (ΕΠΣ Λασιθίου), Νικόλαος Γεωργαράκος (ΕΠΣ Αθηνών)

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Μπράβο (68' λ.τ. Γεωργιάδης), Μαλόν, Όστοϊτς, Βεργώνης (75' Ναζλίδης), Μπατιόν, Ντουμίτρου (68' Βάθκεθ), Μπαργκάν, Καλτσάς, Μπαλάφας.

Ολυμπιακός (Περέιρα): Μέγκιερι, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού (62' Χάρα), Μανιάτης, Κασάμι, Αφελάι (62' Ντομίνγκες), Ντοσεβί, Φορτούνης (73' Ντουρμάζ), Μήτρογλου.

Γκολ: - / 71' Μήτρογλου

Κάρτες: 11' (κίτρινη), 12' (κόκκινη) Μπαλάφας, 21' Ντουμίτρου, 53' (κίτρινη), 76' (κόκκινη) Μπατιόν, 90' Μπαργκάν / 72' Μήτρογλου, 83' Σιόβας, 88' Κασάμι

Ανασκόπηση

Ο Περέιρα αποφάσισε να ξεκινήσει με τον Φορτούνη αντί του Ντομίνγκες στο ματς, μια επιλογή που προκάλεσε έκπληξη, ενώ ο Ντοσεβί διατήρησε την θέση του στο αρχικό σχήμα, με τον Ντουρμάζ να μένει στον πάγκο.

Ο Γκρανέρο, εν μέσω πίεσης και σεναρίων αποχώρησης του, προτίμησε τους Μπαργκάν, Καλτσά και Ντουμίτρου στην επιθετική τριάδα, θέλοντας να πιέσει σωστά αλλά και να χτυπήσει στην κόντρα με την ταχύτητα των επιθετικών του. Μοιραία ο Κάμπορα έμεινε στον πάγκο.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ματς κλείνοντας πολύ σωστά τους χώρους μπροστά από την εστία του Καντιμοίρη, που πολλές φορές διάβασε σωστά τις προθέσεις των παικτών του Ολυμπιακού και έγκαιρα "καθάρισε" φάσεις που μύριζαν κίνδυνο.

Παρά το γεγονός πως η Βέροια έμεινε γρήγορα με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Μπαλάφα στο 12', κατάφερε να διατηρήσει υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης στον αγωνιστικό χώρο και κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι.

Η ομάδα της Ημαθίας είχε και 3-4 καλές περιπτώσεις να φύγει στην κόντρα αλλά και την κορυφαία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, όταν στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπατιόν με το κεφάλι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μέγκιερι.

Παρά τις δύο καλές στιγμές με Μήτρογλου και Φορτούνη, χωρίς φαντασία, κίνηση και κάθετο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα και το αρχικό 45λεπτο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα.

Στο ίδιο μοτίβο και η επανάληψη, μόνο που σιγά σιγά η κούραση των παικτών της Βέροιας άρχιζε να κάνει την εμφάνιση της, με φυσικό επακόλουθο οι γηπεδούχοι να χάνουν συνεχώς μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Στην πρώτη πραγματικά αξιόλογη απόπειρα κάθετου παιχνιδιού, ο Φορτούνης βρήκε τον Μήτρογλου σε θέση τετ-α-τετ και ο Έλληνας διεθνής στράικερ κατάφερε να πλασάρει επιτυχώς τον Καντιμοίρη για το 0-1 στο 71ο λεπτό.

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στο 76', όταν ο Μπατιόν είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς και η Βέροια έμεινε με 9 παίκτες στο γήπεδο, την στιγμή που βρισκόταν πίσω στο σκορ. Ο Ελαμπντελαουί στο 87' σέρβιρε στον Ντοσεβί για το 0-2.

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Μπατιόν θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα. Αν εκεί η Βέροια έπαιρνε το προβάδισμα, θα δυσκόλευε πολύ τα πράγματα για τους Πειραιώτες στην συνέχεια.

Ο διαιτητής

Αν δεν δούμε τι θα γραφτεί στο φύλλο αγώνα, δεν μπορούσε να ξέρουμε αν απέβαλε σωστά τον Μπαλάφα ο διαιτητής ή ήταν υπερβολικός. Έπρεπε να δώσει πέναλτι στην ανατροπή του Ομάρ από τον Μπαργκάν, σωστή η δεύτερη κίτρινη στον Μπατιόν, θα έπρεπε να αποβάλει στο 91' τον Μήτρογλου που συνέχισε την φάση, ενώ είχε σφυριχτεί οφσάιντ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ραούλ Μπράβο έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Έκοψε πολλές φορές τον Ντοσεβί, είχε τρεξίματα, έδωσε μάχες και θύμισε τον παίκτη που έκανε σημαντική καριέρα, έστω και αν βρίσκεται στα τελειώματά του.

Μας άρεσε

Ο Φορτούνης ήταν εκείνος που έφτιαξε το γκολ του Μήτρογλου, ήταν ο μόνος που προσπάθησε να παίξει κάθετα και να δημιουργήσει σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Αντικαταστάθηκε από τον Ντουρμάζ, αλλά είχε κάνει την δουλειά του.

Δεν μας άρεσε

Ο Αφελάι ήταν εκτός κλίματος αγώνα από το πρώτο λεπτό και δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του. Δεν θυμόμαστε καμία καλή ενέργειά του σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-2-2015 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις