Logo

Europa League: Ολυμπιακός - Ντνίπρο 2-2 [βίντεο]



 
 

osfp 27-2-2015

Οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού πριν τον επαναληπτικό με την Ντνίπρο, καθώς η ήττα με σκορ 2-0 στο "NSK Olimpyiskyi" έχριζε φαβορί τους φιλοξενούμενους. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 14' ο Μήτρογλου έβαλε μπροστά στο σκορ τους "ερυθρόλευκους"...

Όμως η απάντηση ήρθε γρήγορα από την Ντνίπρο, αφού 8 λεπτά αργότερα η άμυνα των Πειραιωτών συνελήφθη σε... ώρα ύπνου και ο Φεντέτσκι με διπλή προσπάθεια ισοφάρισε.

Η αποβολή του Μιλιβόγεβιτς στο 51', στέρησε ουσιαστικά στον Ολυμπιακό τις τελευταίες πιθανότητες να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Ο Ντομίνγκες με πέναλτι στο 89' σημείωσε το 2-1 και ο Κάλινιτς στις καθυστερήσεις έγραψε το τελικό 2-2.

Με συνολικό σκορ 4-2 από τις δύο αναμετρήσεις η Ντνίπρο πήρε την πρόκριση για την φάση των "16" του Europa League και οι "ερυθρόλευκοι" είδαν να ολοκληρώνεται η φετινή τους πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Danny Makkelie (NED)

Βοηθοί:  Patrick Langkamp (NED), Mario Diks (NED)

Βοηθοί περιοχών: Kevin Blom (NED), Kamphuis Jochem (NED)

Τέταρτος: Hessel Steegstra (NED)

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Ντουρμάζ (65' Ντοσεβί), Αφελάι (65' Φορτούνης), Ντομίνγκες, Μήτρογλου.

Ντνίπρο (Μαρκέβιτς): Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Εζίντιο, Φεντορτσούκ (84' Μπέζους), Κάνκαβα, Ροτάν, Ματέους (77' Γκάμα), Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια (62' Κάλινιτς).

Γκολ: 14' Μήτρογλου, 89' (πεν.) Ντομίνγκες / 22' Φεντέτσκι, 90+2' Κάλινιτς

Κάρτες: 33' Ντουρμάζ, 52' Αφελάι, 54' Ελαμπντελαουί / 43' Κάνκαβα, 50' Φεντορτσούκ, 55' Ματέους, 89' Φεντέτσκι

Κόκκινη: 51' Μιλιβόγεβιτς

"Πούλησε" τον εαυτό του

Ξεκάθαρο στόχο είχε ο Ολυμπιακός μπαίνοντας στον επαναληπτικό του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με την Ντνίπρο για τους "32" του Europa League. Η ήττα με σκορ 2-0 στο Κίεβο δεν άφηνε περιθώρια για άλλες ερμηνείες και οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ένα εξ ορισμού δύσκολο έργο στην προσπάθεια τους να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα.

Οι Ουκρανοί με πολυπρόσωπη μεσαία γραμμή είχαν στόχο να πιέσουν ψηλά από το ξεκίνημα και να χαλάσουν την προσπάθεια ανάπτυξης των Πειραιωτών, κλείνοντας όλους τους χώρους προς την περιοχή του Μπόικο. Με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων μόλις στο 10' να κάνει μια ανεπανάληπτη επέμβαση σε προβολή του Μήτρογλου από το 1 μέτρο, μετά από πάρε-βάλε γύρισμα του Ντομίνγκες!

Ο Ολυμπιακός είχε μπει αποφασισμένος στον αγωνιστικό χώρο και 4 λεπτά αργότερα ο Μιλιβόγεβιτς με ονειρική κάθετη πάσα έβγαλε φάτσα με τον Μπόικο τον Μήτρογλου. Αυτή την φορά ο Έλληνας διεθνής στράικερ δεν λάθεψε και με σίγουρο πλασέ πήρε το αίμα του πίσω για το 1-0!

Ο Φεντέτσκι ήρθε να παγώσει το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στο 22', όταν από εκτέλεση φάουλ πήδηξε ολομόναχος για κεφαλιά, ο Ρομπέρτο απέκρουσε εντυπωσιακά, αλλά ο αμυντικός της Ντνίπρο πήρε το ριμπάουντ και από κοντά ισοφάρισε για τους Ουκρανούς.

Πλήγμα στην ψυχολογία του Ολυμπιακού το τέρμα των φιλοξενούμενων, με τους Πειραιώτες να χάνουν τον ρυθμό τους και τον Ρομπέρτο στο 34' να σώζει την εστία του σε προσπάθεια του Κονοπλιάνκα από ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή, σκηνικό που επαναλήφθηκε στο δίλεπτο 39'-40', με τον Ισπανό τερματοφύλακα να κρατάει ζωντανό τον Ολυμπιακό.

Με 10 από το 51'

Μια απερισκεψία του Μιλιβόγεβιτς άφησε με παίκτη λιγότερο τον Ολυμπιακό από το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν ο Σέρβος για να κόψει προϋποθέσεις αντεπίθεσης έκανε τάκλιν στα πόδια από πίσω.

Οι Ουκρανοί είχαν πλέον για τα καλά το πάνω χέρι στο ματς, έπαιζαν προσεκτικά και ροκάνιζαν τον χρόνο, την στιγμή που ο Ολυμπιακός με αριθμητικό μειονέκτημα δεν μπορούσε να βρει τρόπους να απειλήσει.

Η Ντνίπρο είχε επικίνδυνες επισκέψεις στην αντεπίθεση στα καρέ του Ρομπέρτο, ο Μήτρογλου αστόχησε για δεύτερη φορά στο ματς από άκρως ευνοϊκή θέση στο 84', ομοίως και ο Σιόβας στο 87' με κεφαλιά από τα 4 μέτρα.

Ο Ντομίνγκες στο 89' κέρδισε πέναλτι από τον Φεντέτσκι και ο ίδιος το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1. Με όλο τον Ολυμπιακό ψηλά για να ψάξει ένα ακόμη γκολ, ο Κάλινιτς στις καθυστερήσεις έφυγε στην κόντρα, πέρασε τον Ρομπέρτο και έγραψε το τελικό 2-2 στο 90λεπτο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Η φάση του αγώνα

Η αψυχολόγητη ενέργεια του Μιλιβόγεβιτς στο 51' άφησε με 10 παίκτες τον Ολυμπιακό, βάζοντας ταφόπλακα στις τελευταίες ελπίδες των Πειραιωτών να κυνηγήσουν το θαύμα της πρόκρισης κόντρα στην Ντνίπρο.

Ο διαιτητής

Ολόσωστη η κόκκινη κάρτα στον Μιλιβόγεβιτς και οι κίτρινες στους παίκτες του Ολυμπιακού. Χάρισε κάρτες στην Ντνίπρο. Δεν έπαιξε ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα η διαιτησία του Ολλανδού.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Φεντέτσκι έκανε την μισή δουλειά για τους Ουκρανούς και ακολούθησαν οι συμπαίκτες του. Ο δεξιός μπακ "ακύρωσε" το γκολ του Μήτρογλου, ενώ παράλληλα έκανε καλή δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι.

Μας άρεσε

Το μόνο θετικό που μπορεί να πάρει ο Ολυμπιακός από αυτό το ματς είναι το γεγονός πως πάλεψε ακόμη και όταν έμεινε με δέκα παίκτες στο γήπεδο. Παίκτες όπως ο Κασάμι, ο Ντομίνγκες, ο Ελαμπντελαουί έδωσαν τα πάντα έως το τέλος, άσχετα αν η προσπάθεια τους δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τους Πειραιώτες.

Δεν μας άρεσε

Η χαρακτηριστική αδράνεια την οποία παρουσίασε ο Ολυμπιακός στις στημένες φάσεις. Από μια τέτοια προήλθε η ισοφάριση των Ουκρανών, που σε 2-3 ακόμη περιπτώσεις θα μπορούσαν να σκοράρουν με αυτό τον τρόπο. Οι Πειραιώτες πέταξαν στα σκουπίδια το καλό τους ξεκίνημα και το 1-0 από το 14', επιτρέποντας στην Ντνίπρο να βρει ένα... εξωφρενικά εύκολο γκολ γι' αυτό το επίπεδο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-2-2015 από directNEWS.gr πηγή:sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις