Logo

Θρήνος στο μπάσκετ: Πέθανε ο Κρίστιαν Βελπ



 
 

kristian velpΜια θρυλική μορφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ένας από τους "θεμέλιους λίθους" για την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1997 από τον Ολυμπιακό το 1997, ο Κρίστιαν Βελπ, "έφυγε" από την ζωή μόλις στα 51 του χρόνια. Ο Γερμανός, πρωταθλητής Ευρώπης...

με την εθνική ομάδα της χώρας του το 1993, υπέστη ανακοπή καρδιάς το βράδυ της Κυριακής και η είδηση του χαμού του σκόρπισε ανείπωτη θλίψη.

Ο Βελπ ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, με το οποίο συμμετείχε στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα από το 1983 έως το 1987. Εκείνη τη χρονιά έγινε draft από τους Φιλαδέλφεια 76ers, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Σαν Αντόνιο Σπέρς και Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Στην Ευρώπη, έπαιξε από το 1990 ως το 1996 στη Λεβερκούζεν, μετά για μια σεζόν στον Ολυμπιακό, όταν και η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε το τριπλ κράουν, εν συνεχεία πήγε στην Άλμπα Βερολίνου την αγωνιστική περίοδο 1997-98 και σταμάτησε την καριέρα του στη Ρέτζιο Καλάμπρια.

Από 'κει και πέρα, ο Βελπ ήταν βοηθός προπονητή στην εθνική ομάδα της πατρίδας του ως το 2006, ενώ μπήκε στο "Husky Hall of Fame" το 2001. Από το 1999, όταν και έβαλε "τίτλους τέλους" στην καριέρα του, έμενε μόνιμα στο Σιάτλ με την γυναίκα του και τα δυο του παιδιά.

H "κατάρα" δεν έχει σταματημό για το μπάσκετ μέσα στο 2015, καθώς μετά τους Ρόι Τάρπλεϊ, Ντιν Σμιθ, Τζερόμ Κέρσεϊ, Άντονι Μέισον, Τζέρι Ταρκάνιαν, Ερλ Λόιντ, αυτός ήταν ο έβδομος θάνατος πρώην παίκτη ή προπονητή του αθλήματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-3-2015 από directNEWS.gr πηγή:sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις