Logo

Κύπελλο: Απόλλων Σμύρνης - Χανιά 3-1 [βίντεο]



 
 

apollon 5-3-2015Έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Λαγό που μπορεί να μη σκόραρε αλλά ήταν αυτός από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του, ο Απόλλων Σμύρνης δεν είχε κανένα πρόβλημα προκειμένου να κάμψει με 3-1 την αντίσταση των Χανίων και να...

πάρει πανάξια την πρόκριση για τα ημιτελικά - η δεύτερη ομάδα της Football League μετά τον Ηρακλή- του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ανγκούλο άνοιξε το σκορ στο 39ο λεπτό, ωστόσο η απάντηση των Χανίων ήταν αμεσότατη με τον Κρητικό να φέρνει το ματς στα ίσα, πέντε λεπτά αργότερα.

Στο 59ο ο Παναγιώτης Λαγός εκτέλεσε το φάουλ, ο Φαρινόλα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της ομάδας της Κρήτης και έδωσε προβάδισμα στην "Ελαφρά Ταξιαρχία".

Στο 66' η πρόκριση του Απόλλωνα Σμύρνης μπήκε στην τελική ευθεία με γκολ του Δημήτρη Σουάνη, που ξεκίνησε πάλι από τα πόδια του Παναγιώτη Λαγού.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Ριζούπολη

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος

Βοηθοί: Παναγιώτης Σταθόπουλος, Ιωάννης Σίπκας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Βοσνιάδης): Πίτκας, Βασιλαντωνόπουλος, Γεωργίου, Κοτσώνης, Γκόλιας, Ηρακλής (53' Λαγός), Ψιάνος (85' Χατζής), Πινέιρο, Φαρινόλα (64' Σουάνης), Ανγκούλο, Τζιώρας

ΧΑΝΙΑ (Καβακάς): Μαρκαντωνάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Κοντέων, Γανωτής, Γκότοβος, Σιλιγαρδάκης, Νύκταρης (54' Σακελαρίου), Ρένια (69' Αλέκου ), Πάγκαλος (89' Εσόνο), Γκονσάλες, Κρητικός

Γκολ: 39' Ανγκούλο, 60' Φαρινόλα, 66' Σουάνης / 43' Κρητικός

Κάρτες: 30' Φαρινόλα, 45' Ψιάνος / 30' Σιλιγαρδάκης 33΄Ρένια, 53' (82' δεύτερη κίτρινη - κόκκινη) Παπουτσογιαννόπουλος, 58' Γκότοβος

Πίεση από την αρχή

 Η αναμέτρηση στη Ριζούπολη ξεκίνησε με πίεση - πολύ ψηλά - της φιλοξενούμενης ομάδας των Χανίων, που υποχρέωσε τον Απόλλωνα Σμύρνης να κάνει και λάθη και να μην μπορεί να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα.

Η πίεση άρχισε να αυξάνει προοδευτικά μετά το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου, αλλά ήταν τα Χανιά που έκαναν την πρώτη ευκαιρία του ματς, με την κεφαλιά του Κρητικού να περνά πάνω από δοκάρια του Πίκτα.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ανγκούλο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά το σουτ του Τζιώρα έστειλε την μπάλα σε πλάγιο. Στο 27ο λεπτό, το σουτ του Πινέιρο έβαλε δύσκολα στον Μαρκαντωνάκη αλλά ο τερματοφύλακας της κρητικής ομάδας, απομάκρυνε την μπάλα.

Δράση και (αντι)δραση

Οι γηπεδούχοι, όμως, πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αυτή η υπεροχή τους καρποφόρησε 39 λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και κόντρα πάνω στον Τζιώρα, ο Μαρκαντωνάκης ξεγελάστηκε και ο Ανγκούλο δεν είχε κανένα πρόβλημα να ανοίξει το σκορ.

Το γκολ δημιούργησε έναν τρόπω τινά εφησυχασμό στην "Ελαφρά Ταξιαρχία" με αποτέλεσμα να η άμυνά της να πιαστεί στον ύπνο στο 43ο λεπτό. Ο Κρητικός έφερε με σουτ το ματς στα ίσα και αφού πρώτα είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Ρένια, το οποίο όμως δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εκατέρωθεν λάθη, αλλά οι  προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ, οι οποίες στο σύνολο τους έμειναν ημιτελείς.

Λαγός σερβίρει, Φαρινόλα και Σουάνης εκτελούν

Ο Λαγός, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του, επιχείρησε μία σέντρα σουτ στο 54ο λεπτό, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Μαρκαντωνάκη.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αναμέτρησης, μετά την εκτέλεση φάουλ του Παναγιώτη Λαγού, ο Φαρινόλα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της φιλοξενούμενης ομάδας και με κεφαλιά έδωσε - εκ νέου - προβάδισμα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Με την άμυνα των Χανίων να πελαγοδρομεί, πλήρως αποδιοργανωμένη έξι λεπτά αργότερα - στο 66' - ήταν πάλι ο Παναγιώτης Λαγός που εκτέλεσε το φάουλ, εκ δεξιών.

Ο Φαρινόλα, λίγο νωρίτερα, είχε αποχωρήσει και τη θέση του είχε πάρει ο Σουάνης. Το σενάριο παρέμεινε το ίδιο, απλά οι πρωταγωνιστές άλλαξαν, με το δεύτερο από κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να διαμορφώνει το 3-1.

Ο Ψιάνος και ο Τζιώρας προσπάθησαν με σουτ στο 72' και στο 77' να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο δίχως επιτυχή κατάληξη.

Ήταν στραβό το κλίμα για τα Χανιά, το "έφαγε" και ο Παπουτσογιαννόπουλος στο 82ο λεπτό που αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, η οποία έφερε μαζί και την αποβολή.

Η πρόκριση του Απόλλωνα Σμύρνης είχε πάρε το δρόμο της, με τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης να είναι διαδικαστικά και την "Ελαφρά Ταξιαρχία" να γίνεται η δεύτερη ομάδα της Football League - μετά τον Ηρακλή - που προκρίνεται στα ημιτελικά της φετινής έκδοσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η φάση του αγώνα

Η φάση του γκολ του Πάολο Φαρινόλα. Ήταν αυτή, που ουσιαστικά έκρινε την οικονομία της αναμέτρησης, αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά. Σε κομβικό - χρονικά - σημείο, μετέβαλε πλήρως τη ψυχοσύνθεση και την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας από εκεί κι στο εξής.

Ο διαιτητής

Ο Μάριος Λαμπρόπουλος σωστά δεν υπέδειξε πέναλτι στη φάση που ο Φαρινόλα μαρκαρίστηκε από τον Παπουτσογιαννόπουλο, αλλά δεν αντιλήφθηκε το επιθετικό φάουλ του Ρένια, στη φάση από την οποία προήλθε το γκολ της ισοφάρισης των Χανίων. Σωστή η αποβολή του Παπουτσογιαννόπουλου.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Παναγιώτης Λαγός ήταν αυτός που με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ανέβασε την απόδοση του Απόλλωνα Σμύρνης. Στα πρώτα λεπτά προσπάθησε με σέντρα-σουτ να νικήσει τον Μαρκαντωνάκη, και λίγο αργότερα ήταν η εκτέλεση φάουλ από τα πόδια που έδωσε την ευκαιρία στον Φαρινόλα να σκοράρει και να δώσει το προβάδισμα, ξανά, στην "Ελαφρά Ταξιαρχία". Από τα πόδια του ξεκίνησε και το τρίτο γκολ της ομάδας του, το οποίο σημείωσε ο Σουάνης. Τι άλλο να κάνει;

Μας άρεσε

 Ο Πάολο Φαρινόλα έδωσε το προβάδισμα ξανά στον Απόλλωνα σε ένα κομβικό - χρονικά - σημείο και ήταν αυτός που "σφράγισε" πρώτα την υπεροχή  και μετέπειτα την πρόκριση της ομάδας του και τη μη παράταση της αναμέτρησης. Αεικίνητος, συνεχής μπελάς για τους αμυντικούς των Χανίων. Εξίσου εξαιρετική και η απόδοση του Δημήτρη Σουάνη, ο οποίος τον αντικατέστησε.

Δεν μας άρεσε

Η κακή προσέγγιση της αναμέτρησης από τον τεχνικό των Χανίων, Τίμο Καβακά, και των ποδοσφαιριστών του. Ουσιαστικά, από την αρχή μέχρι το τέλος, παραδόθηκαν στην επιβολή ρυθμού εκ μέρους των γηπεδούχων και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Το γκολ της ισοφάρισης προήλθε από επιθετικό φάουλ, αλλά ακόμη κι έτσι δεν το εκμεταλλεύτηκαν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-3-2015 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις