Logo

Κύπελλο: Ξάνθη - ΟΦΗ 3-0 [βίντεο]



 
 

xanthi 5-3-2015Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η ρεβάνς της Ξάνθης με τον ΟΦΗ στα Πηγάδια. Οι ακρίτες ήταν καλύτεροι, είχαν περισσότερες λύσεις και δίχως να ανεβάσουν στροφές έφτασαν στο 3-0, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να...

προβάλει αντίσταση και μοιραία υποτάχθηκε σε μια πιο ποιοτική ομάδα. Τα πράγματα, βέβαια, ίσως να είχαν διαφορετική κατάληξη, αν ο διαιτητής Παππάς καταλόγιζε πέναλτι στην ανατροπή στον Κουτσιανικούλη, στο 78' της αναμέτρησης.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Skoda ΞΑΝΘΗ ARENA

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών)

SKODA ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Γούτας, Καρυπίδης, Ομπόντο (62' Φλίσκας), Βασιλακάκης (71' Παπαστεριανός), Σολτάνι, Λουσέρο, Κλέιτον, Καπετάνος

ΟΦΗ (Ν. Αναστόπουλος): Αγριμάκης, Δαμιανάκης Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης, Μπολάκης, Μαραθιανός, Φαζός, Μακρής

Γκολ: Σολτάνι (18', 85'), Κλέιτον (26')

Κάρτες: Λουσέρο (21') 0 Μαραθιανός (25'), Κουτσιανικούλης (86')

Ανασκόπηση αγώνα

Μεταξύ συγγενών και φίλων η ρεβάνς της Ξάνθης με τον ΟΦΗ, με τον Δαμιανάκη στο 9' να απωθεί εντός περιοχής τον Καπετάνο και να παραχωρεί κόρνερ. Η πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή στο 11' με τον Λαμπρόπουλο να κλέβει τη μπάλα από τον Καρυπίδη, να σουτάρει και τη μπάλα να σταματά πάνω στον Γούτα. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 17', ότνα το σουτ του Σολτάνι υποχρέωσε τον Αγριμάκη σε δύσκολη επέμβαση. Στο επόμενο λεπτό, ωστόσο, σημειώθηκε το 1-0. Ο Λουσέρο εκτέλεσε κόρνερ, ο Σολτάνι έπιασε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ. Στο 25' ο Παππάς ορθώς υπέδειξε πέναλτι για χέρι του Μαραθιανού, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 2-0. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα και λίγο έλειψαν να φτάσουν και σε τρίτο τέρμα, αλλά το σουτ του Ομπόντο κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο δεύτερο μισό οι ακρίτες έριξαν ρυθμούς, έχοντας ως μαξιλαράκι ασφαλείας το 2-0. Αυτό την ίδια ώρα που ο ΟΦΗ έμοιαζε αδύνατο να απειλήσει, ελλείψει και λύσεων από τον πάγκο. Στο 78', πάντως, ο Κουτσιανικούλης ανατράπηκε και δεν καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών. Στο 83' ο Αγριμάκης μπλόκαρε το σουτ του Κλέιτον, αλλά στο 85' το φοβερόσκαφτό σουτ του MVP Σολτάνι νίκησε τον γκολκίπερ του ΟΦΗ για το τελικό 3-0.

Η φάση του αγώνα

Θα σταθούμε στον μη του καταλογισμό του πέναλτι στον Κουτσιανικούλη. Ασφαλώς και δεν ξέρουμε αν έμπαινε γκολ, αλλά τα δεδομένα δεν αποκλείεται να κυλούσαν με διαφορετικό τρόπο.

Ο διαιτητής

''Εκλεισε'' τα μάτια στην ανατροπή στον Κουτσιανικούλη από τους Φλίσκα και Σολτάνι, ενώ το σκορ ήταν 2-0. Αυτή ήταν η πιο τρανταχτή φάση στην οποία έκανε λάθος ο Παππάς. Κατά τα άλλα δεν είχε δύσκολο έργο, σε ένα ήρεμο παιχνίδι.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Καρίμ Σολτάνι. Το ματς είχε τη δική του υπογραφή. Ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, ανοίγοντας το σκορ και γράφοντας και το τελικό 3-0. Ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής που γενικά φέτος είναι από τους κορυφαίους της Ξάνθης.

Μας άρεσε

Αν εξαιρέσει κανείς το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, κατά το οποίο ο ΟΦΗ έχασε με κάτω τα χέρια, σε όλα τα υπόλοιπα από τότε που ξεκίνησαν τα σοβαρά προβλήματα, η ομάδα του Ηρακλείου έχει σταθεί στο ύψος της. Πάντα με λειψό ρόστερ και χωρίς λύσεις, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου δεν παραδίνεται εύκολα και οι πιτσιρικάδες τιμούν τη φανέλα. Η προσπάθειά τους αξίζει πολλά μπράβο.

Δεν μας άρεσε

Δεν ενθουσιαστήκαμε με το θέαμα που παρακολουθήσαμε. Πολύ μέτριο ματς, άσχετα αν μπήκαν τρία γκολ. Όπως τα περισσότερα παιχνίδια στην Ελλάδα, έτσι και αυτό ήταν μέτριο. Αιτία για αυτό και το γεγονός ότι η Ξάνθη έριξε ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-3-2015 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις