Logo

Euroleague: Γαλατάσαραϊ - Παναθηναϊκός 84-86 [βίντεο]



 
 

pao 27-3-2015

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε δύο φορές με διψήφια διαφορά (όπως το 70-81 στο 37'), αλλά δεν σταμάτησε να δίνει ευκαιρίες στη Γαλατάσαραϊ, η οποία παραλίγο να του κάνει τη ζημιά. Οι "πράσινοι", ωστόσο, κατάφεραν να αποδράσουν με τη νίκη χάρις στις βολές των Γκιστ-Διαμαντίδη και την αντίστοιχη αστοχία των...

Γιανγκ-Κάρτερ, δικαιώνοντας έτσι την επιλογή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς για να κάνει φάουλ.

Οι "πράσινοι" εξάλλου είχαν το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έστω κι αν κατά διαστήματα αντιμετώπισαν προβλήματα από την match-up άμυνα των Τούρκων, αλλά και την εξαιρετική παρουσία των Πάτρικ Γιανγκ (24 πόντοι) και Ζόραν Ερτσέγκ (19 πόντοι). Στο τέλος χάρις στα συνεχόμενα τρίποντα ξέφυγαν στο σκορ, αλλά είδαν ξανά τους εφτάψυχους Τούρκους να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της νίκης. Τα επιθετικά ριμπάουντ και οι άστοχες βολές των δύο Αμερικανών στο τέλος έκριναν την αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 7 νίκες και χρειάζεται νίκη απέναντι στην Άλμπα για να προκριθεί και μαθηματικά στους "8", έχοντας φυσικά ως στόχο και την κατάληψη της 3ης θέσης. Πρώτοι σκόρε για το "τριφύλλι" αναδείχτηκαν οι Γκιστ και Μπατίστα με 14 πόντους, ενώ ο Διαμαντίδης είχε 11 πόντους και 9 ασίστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι "πράσινοι" πέτυχαν 13 τρίποντα απέναντι στην παθητική άμυνα της Γαλατάσαραϊ, που είχε στην άκρη τον πάγκο τον Γιαγκιζέρ Ουλούγκ, τον ασίσταντ κόουτς, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Ερτζίν Αταμάν, που αποφάσισε σ' αυτο το παιχνίδι να του δώσει τη δυνατότητα να βιώσει την εμπειρία της καθοδήγησης της ομάδας ως "πρώτος".

Το μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχε ποντάρει στο περιορισμένο rotation της Γαλατάσαραϊ και έτσι φρόντισε από νωρίς να κάνει αλλαγές, μοιράζοντας το χρόνο συμμετοχής. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τον γρήγορο ρυθμό που επιβλήθηκε στο παιχνίδι επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να πάρει ένα μικρό προβάδισμα που διατήρησε σε όλη την πρώτη περίοδο (16-23).

Ο Τζέιμς Γκιστ κι ο Εστέμπαν Μπατίστα όρισαν τον τόνο από πλευράς Παναθηναϊκού, πετυχαίνοντας μαζί 12 γρήγορους πόντους, την ώρα που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να προφυλαχθούν από ενδεχόμενα φάουλ. Την ίδια στιγμή σούταραν χωρίς επιτυχία από μακριά (0/5) τρίποντα και είχαν χάσει την επαφή τους με το σκορ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο κι ενώ η διαφορά έφτασε τους 9 πόντους η Γαλατάσαραϊ κατάφερε όχι απλά να μπει ξανά στο παιχνίδι, αλλά να πάρει εκ νέου το προβάδισμα (27-25) χάρις στο δίδυμο Ερτσέγκ - Μίτσοφ. Ειδικά ο Σέρβος φόργουορντ δημιούργησε πολλά προβλήματα στους ψηλούς του Παναθηναϊκού, που πέρασαν συνολικά ένα δύσκολο βράδυ.

Οι "πράσινοι", ωστόσο, αντέδρασαν άμεσα και πήραν εκ νέου προβάδισμα από τη στιγμή μάλιστα που έδειχναν να εκμεταλλεύονται το βάθος του πάγκου και το γρήγορο τέμπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λουκάς Μαυροκεφαλόιδης άλλαξε την εικόνα του αγώνα, καθώς ταίριαξε περισσότερο στο αντίπαλο δίδυμο ψηλών (Γκονλούμ-Ερτσέγκ). Βέβαια σ' αυτό το διάστημα αντέδρασαν και οι γηπεδούχοι που έχοντας για πρωταγωνιστή τον Πάτρικ Γιανγκ μείωσαν σε 38-40 στο ημίχρονο.

Η ζώνη, η απάντηση και το θρίλερ

Στην επανάληψη οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς συνέχισαν τον στόχο τους, να τρέξουν δηλαδή το παιχνίδι και δικαιώθηκαν. Έφτασαν να προηγούνται με 43-53 με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να δίνει ενέργεια στην περιφέρεια και τους Γιάνκοβιτς-Μπατίστα να κάνουν τη διαφορά επιθετικά. Προσωρινά, όμως, καθώς οι ίδιοι οι "πράσινοι" έδωσαν το δικαίωμα στη Γαλατά να επιστρέψει. Όπως έγινε για παράδειγμα στα δύο άστοχα -αμαρκάριστα- λέι-απ του Ουρουγουανού σέντερ, τα οποία μετατράπηκαν σε καλάθια.

Ο Γιανγκ συνέχισε να κάνει τη ζημιά μες στη ρακέτα και μαζί με τον Ερτσέγκ οδήγησαν την ομάδα τους ξανά μπροστά στο σκορ (59-57), πριν κλείσει το δεκάλεπτο σε πλήρη ισορροπία (59-59).

Η κίνηση του Γιαγκιζέρ Ουλούγκ, που καθόταν όρθιος στη θέση του Ερτζίν Αταμάν, για match-up άμυνα 3-2, άλλαξε την εικόνα του αγώνα, παγώνοντας τον ρυθμό. Προσωρινά τουλάχιστον γιατί ο Παναθηναϊκός βρήκε τη λύση μέσω των σουτ τριών πόντων. Δύο σουτ του Γιάνκοβιτς και άλλα δύο του σπεσιαλίστα Γιάνις Μπλουμς και το "τριφύλλι" ξέφυγε με 11 πόντους (70-81) στο 37'.

Κι όμως! Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έχασαν και πάλι την ευκαιρία να καθαρίσουν το παιχνίδι, δίνοντας ξανά τη δυνατότητα στους Τούρκους να διεκδικήσουν τη νίκη. Οι συνεχόμενες άστοχες επιθέσεις εξαργυρώθηκαν από τους γηπεδούχους με πόντους (τρίποντο Κάρτερ, βολές Γιανγκ) για να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό με τη διαφορά στους 3 πόντους (81-84). Ακολούθησαν οι συνεχόμενες άστοχες επιθέσεις του Διαμαντίδη, τα διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ και εντέλει το φάουλ (επίτηδες) στον Μίτσοφ στα 15'' για το 83-85.

Ακολούθησε η διαδικασία των βολών με τον Διαμαντίδη να αστοχεί όμως στην πρώτη (83-85), υποχρεώνοντας τον κόουτς Ιβάνοβιτς να πάρει μια σημαντική απόφαση: να κάνει φάουλ ή να μην κάνει. Η επιλογή ήταν φάουλ στον Πάτρικ Γιανγκ, τον οποίο έστειλαν επίτηδες οι Τούρκοι στην επαναφορά καθώς είχε ως τότε 10/10 βολές. Ο Αμερικανός ωστόσο αστόχησε στη δεύτερη, ο Γκιστ πήρε το ριμπάουντ και στα 12'' έκανε το 83-85.

Ακολούθησε νέο φάουλ (στον Κάρτερ που είχε 0/2), το αμυντικό ριμπάουντ του Μπλουμς και το ροκάνισμα των τελευταίων 7'' για το τελικό 84-86.

AΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-3-2015 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27/03/15 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις