Logo

Πόλο: Στον τελικό της Euroleague o Ολυμπιακός!



 
 

polo 24-4-2015Ένας Ολυμπιακός να τον πιεις στο ποτήρι. Μια Μπιανκόνι από άλλη διάσταση και η ομαδάρα του Χάρη Παυλίδη βρίσκεται στον τελικό του Final-4 της Euroleague του πόλο γυναικών. Σε ένα κατάμεστο Παπαστράτειο Κολυμβητήριο, οι "γοργόνες" του Πειραιά επιβλήθηκαν με 10-8 της...

πολύπειρης Κίνεφ Κίρισι, με την Ιταλίδα να... χορεύει στην πισίνα, να πετυχαίνει έξι γκολ και να σμπαραλιάζει κάθε αμυντικό τρικ του αντίπαλου προπονητή.

Πλέον, περιμένουν την αντίπαλό τους που θα είναι μια εκ των Σαμπαντέλ και Ουίπεστ, οι οποίες αναμετρώνται στον έτερο ημιτελικό της διοργάνωσης. Όποια και αν βρεθεί πάντως στο διάβα των Πειραιωτών, είναι σίγουρο ότι θα συναντήσουν μια ομάδα ορκισμένη να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο και να σηκώσει ευρωπαϊκή Κούπα για δεύτερη σερί χρονιά (πέρυσι ήταν το LEN Trophy με την Φιρέντσε).

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, οδήγησε το σκορ και με την Μπιανκόνι να σκοράρει με κάθε τρόπο, κατάφερε να φτάσει δίκαια στη νίκη. Εξαιρετική και η Χρυσή Διαμαντοπούλου, που έκανε φοβερές επεμβάσεις, κρατώντας όρθια την ομάδα της σε κρίσιμα σημεία του ημιτελικού.

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν μοιρασμένο, καμία από τις δυο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ και ολοκληρώθηκε με σκορ 3-3. Οι Μανωλιουδάκη, Μπιανκόνι και Τετζαλίδου πέτυχαν τα γκολ για τις "ερυθρόλευκες", ενώ στην δεύτερη περίοδο τα τέρματα πέτυχαν οι Μπιανκόνι (2) και Ασημάκη. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόταν την παίκτρια παραπάνω και έκλεισε το ημίχρονο με το υπέρ του 6-5.

Η Μπιανκόνι έκανε το 7-5 στην τρίτη περίοδο, για να απαντήσει η Κίνεφ και με το 7-7 οδηγήθηκαν οι δυο ομάδες στην τελευταία περίοδο. Η Σάουθερν και η Μπιανκόνι έκαναν το 9-7, μείωσαν οι Ρωσίδες στο γκολ, ανέλαβε δράση και η Διαμαντοπούλου για να διατηρηθεί το προβάδισμα, με την Ιταλίδα να σκοράρει 12'' πριν το τέλος με σουτ από την περιφέρεια και να διαμορφώνει το τελικό 10-8 για την ομάδα της που είχε εκπληκτική συμπαράσταση από τον κόσμο.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-2, 1-2, 3-1

Ολυμπιακός: Μπιανκόνι 6, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου, Ασημάκη, Σάουθερν.

Κίνεφ Κίρισι: Σιμάνοβιτς, Κοκριάκοβα, Προκοφίεβα 2, Ζούμπκοβα 3, Ινάνοβα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-4-2015 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις