Logo

Ολυμπιακός - ΑΕΛ Καλλονής 5-0 [βίντεο]



 
 

osfp 3-5-2015Πριν την φιέστα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός είχε να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΛ Καλλονής στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", προκειμένου να αποζημιώσει και τους φίλους του που έδωσαν μαζικά το παρών στο Φαληρικό γήπεδο...

Αδιάφορο βαθμολογικά το ματς για τους "ερυθρόλευκους", στο... περίπου για τους φιλοξενούμενους που θεωρητικά κινδύνευαν μόνο με "τρελές" ισοβαθμίες στο τέλος του πρωταθλήματος. Μαθηματικά η Καλλονή έψαχνε ένα βαθμό στο Φάληρο, τον οποίο όμως θα υποχρεωθεί να κυνηγήσει στο τελευταίο της παιχνίδι στην Μυτιλήνη απέναντι στον Ατρόμητο.

Και αυτό γιατί ο Ολυμπιακός έχοντας ιδιαίτερα κεφάτους τους Μπενίτες και Μιλιβόγεβιτς έφτασε σε μια σχετικά εύκολη επικράτηση. Ο Παραγουανός άνοιξε το σκορ στο 13' με ένα εξαιρετικό συνολικά τέρμα, ενώ ο Σέρβος σέρβιρε στον Φορτούνη για το 2-0 στο 39'. Με προσωπική ενέργεια ο Ντομίνγκες σημείωσε το 3-0 στο 56', με τον Μήτρογλου να σκοράρει δις (80', 86') για το τελικό 5-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (ΕΠΣ Δράμας)

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δ. Αττικής), Εμμανουήλ Βλάσσης (ΕΠΣ Λασιθίου)

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (34' λ.τ. Φορτούνης), Αυλωνίτης, Σιόβας, Σαλίνο, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί (62' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (69' Φουστέρ), Μπενίτες, Μήτρογλου.

ΑΕΛ Καλλονής (Βλάχος): Άλεξιτς, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Γιορέντε, Τσαμπούρης, Άλβες, Στεβάνοβιτς, Κεϊτά (60' Λεοζίνιο), Μίνγκας (69' Αράς), Μανούσος, Πετρόπουλος (53' Χουάνμα).

Γκολ: 13' Μπενίτες, 39' Φορτούνης, 56' Ντομίνγκες, 80' & 86' Μήτρογλου / -

Κάρτες: - / 12' Στεβάνοβιτς, 72' Άλβες

"Κέρασε" θέαμα πριν την φιέστα

Ορεξάτος μπήκε ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να επιβάλλει τον ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά. Αποστολή όχι και τόσο εύκολη, καθώς η Καλλονή είχε σκοπό να κλείσει τους χώρους στον άξονα, να στείλει τους γηπεδούχους στο πλάι και να ψάξει ένα γκολ στην κόντρα με τους ταχύς εξτρέμ της, Μίνγκα και Μανούσο.

Ωστόσο μια εξαιρετική ενέργεια του Μπενίτες μόλις στο 13' χάλασε τα σχέδια των φιλοξενούμενων. Από πάσα του Σαλίνο ο Παραγουανός φορ κατέβασε την μπάλα με το στήθος και γυρισμένος με πλάτη στο τέρμα, έπιασε μονοκόμματο σκαστό σουτ με το δεξί στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα με την Καλλονή να ισορροπεί σταδιακά μετά το 25', όταν πήρε μέτρα στο γήπεδο, έφτασε απειλητικά σε 2-3 περιπτώσεις στην περιοχή του Ρομπέρτο αλλά δεν κατάφερε επί της ουσίας να ανησυχήσει τον Ισπανό γκολκίπερ.

Από το 34' και μετά, όταν και ο Φορτούνης πέρασε στην θέση του τραυματία Ελαμπντελαουί, ο Περέιρα έδωσε εντολή στον Ντοσεβί να περάσει σε θέση δεξιού μπακ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός "χτύπησε" ξανά από τον άξονα, όταν με εξαιρετική κάθετη μεταβίβαση ο Μιλιβόγεβιτς βρήκε την κίνηση του Φορτούνη και ο τελευταίος πλάσαρε ψύχραιμα για το 2-0. Σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος στην αναμέτρηση του Φαλήρου.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Περέιρα προχώρησε σε νέες δοκιμές. Μιλιβόγεβιτς - Αυλωνίτης στόπερ, Σαλίνο δεξί μπακ (ο Ντοσεβί πήγε ξανά στο δεξί φτερό της επίθεσης) και Σιόβας αριστερό. Αντίθετα ο Βαγγέλης Βλάχος δεν προχώρησε σε αλλαγές προσώπων ή διάταξης.

Ο ρυθμός δεν ήταν εξίσου καλός με το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ο Ντομίνγκες φρόντισε να ξεσηκώσει τους φίλους του Ολυμπιακού στο 56', όταν με κούρσα 30 μέτρων και αριστερό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Άλεξιτς για το 3-0.

Ακολούθησε ένα 20λεπτο με λίγες καλές φάσεις στο ματς, ώσπου ήρθε το τέταρτο γκολ των Πειραιωτών στο ματς. Ο Μπενίτες... όρμηξε στον Αναστασιάδη και τον ανάγκασε σε λάθος, το οποίο επωφελήθηκε ο Μήτρογλου που πέφτοντας σημείωσε το 4-0 στο 80ο λεπτό.

Ο Έλληνας στράικερ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ντουρμάζ από τον Τσαμπούρη και ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 5-0 στο 86', που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο Φάληρο.

Η φάση του αγώνα

Το σόλο του Αλεχάντρο Ντομίνγκες στο 56ο λεπτό. Με κούρσα 30 μέτρων και παίκτη κολλημένο πίσω του για αρκετά μέτρα, ο Αργεντίνος έμεινε όρθιος, προχώρησε και "εκτέλεσε" εκτός περιοχής τον Άλεξιτς.

Ο διαιτητής

Χωρίς προβλήματα έβγαλε ο Κύζας ένα σχετικά εύκολα διαχειρίσιμο ματς.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Χόρχε Ντανιέλ Μπενίτες ήταν μια αστείρευτη πηγή ενέργειας για τον Ολυμπιακό. Πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, ουσιαστικά "ευθύνεται" για αυτό του Μητρογλου, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, ενώ βοήθησε και στην κυκλοφορία της μπάλας. Γεμάτη παρουσία από τον Παραγουανό φορ, που κλέβει τις εντυπώσεις στο φινάλε της σεζόν.

Μας άρεσε

Πολύ καλό ματς μετά από καιρό για τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όταν είχε ρόλο κεντρικού μέσου (αποτελεσματικός ανασταλτικά και δημιουργικά), όσο και στην επανάληψη όταν κάλυψε με απόλυτη επιτυχία την θέση του στόπερ.

Δεν μας άρεσε

Θα ήταν άδικο να κριθεί υπερβολικά κάποιος ποδοσφαιριστής της Καλλονής για την βαριά σε έκταση ήττα στο Φάληρο, απέναντι σε μια σαφώς ποιοτικότερη ομάδα που ήθελε να ευχαριστήσει τον κόσμο της στο τελευταίο φετινό παιχνίδι πρωταθλήματος στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση εδώ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-5-2015 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις