Logo

Αρνούνται να εκδοθούν στις ΗΠΑ οι 7 συλληφθέντες για το σκάνδαλο FIFA



 
 

fifa 28-5-2015Αρνούνται να εκδοθούν στις ΗΠΑ, οι επτά συλληφθέντες για το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στους κόλπους της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA). Οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν...

ότι και οι επτά θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον της έκδοσής τους.

Ένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, είχε γνωστοποιήσει την Τετάρτη στις αρχές, ότι δεν θα προέβαλε αντιρρήσεις στη διαδικασία έκδοσής του. Στη συνέχεια, ωστόσο, άλλαξε γνώμη, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελβετίας, Ίνγκριντ Ρίζερ.

Μιλώντας στο συνέδριο της FIFA, την Πέμπτη, μια ημέρα μετά τις συλλήψεις, ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, καταδίκασε τις "μεμονωμένες ενέργειες" που έφεραν "ντροπή και ταπείνωση" στο ποδόσφαιρο, αλλά είπε ότι αν και πολλοί του αποδίδουν "την τελική ευθύνη" για το σκάνδαλο, δεν θα μπορούσε "να τους παρακολουθεί όλους όλη την ώρα".

Πολλοί - ανάμεσά τους ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου UEFA, Μισέλ Πλατινί - κάλεσαν τον Μπλάτερ να παραιτηθεί, αλλά ο ίδιος θα επιδιώξει την επανεκλογή του την Παρασκευή. Και θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα την πετύχει.

Ο μόνος του αντίπαλος στην αναμέτρηση της Παρασκευής, είναι ο Ιορδανός πρίγκιπας Αλί μπιν αλ-Χουσεΐν, τον οποίο θα στηρίξει η UEFA. Μάλιστα, ο Πλατινί, δήλωσε ότι αν ο Μπλάτερ επανεκλεγεί, η ευρωπαϊκη ομοσπονδία θα συγκαλέσει έκτακτη συνάντηση στο Βερολίνο, κατά τη διεξαγωγή του τελικού του Champions League final.

Όταν ρωτήθηκε, αν είναι πιθανή η απόσυρση από τις διοργανώσεις της FIFA, άφησε το ενδεχόμενο ανοικτό.

Παράλληλα, πολλοί από τους μεγάλους χορηγούς της FIFA, όπως οι Coca-Cola, Visa, Adidas, McDonald's, Hyundai Motor και Budweiser, έχουν εκφράσει ανησυχία για την υπόθεση και καλούν την διεθνή Ομοσπονδία να λάβει άμεσα μέτρα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του κοινού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-5-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ο Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ για την έρευνα στη FIFA


Τελευταίες Ειδήσεις