Logo

Copa América 2015: Αργεντινή - Παραγουάη 6-1 [βίντεο]



 
 

argentina 1-7-2015Η Αργεντινή πήρε εντυπωσιακά την πρόκριση στον τελικό του Copa América 2015, καθώς νίκησε με 6-1 την Παραγουάη στον ημιτελικό της Κονσεπσιόν. Θα είναι λοιπόν η αντίπαλος της Χιλής στην πρωτεύουσα της χώρας (Σαντιάγο) στον τελικό που θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου μισή ώρα μετά μεσάνυχτα...

Κορυφαίος του ματς ήταν ο Χαβιέρ Παστόρε (γκολ, ασίστ, μεγάλη εμφάνιση), εξαιρετικός όμως ήταν και ο Άνχελ ντι Μαρία (ο μόνος με δύο γκολ και μία ασίστ), αλλά και ο Λιονέλ Μέσι (τρεις ασίστς και συμμετοχή σε όλα τα γκολ), ενώ η Παραγουάη είχε αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς, κατάφερε να μειώσει σε 2-1 λίγο πριν το ημίχρονο, αλλά γρήγορα έμεινε εκτός "μάχης".

Η Αργεντινή θα παίξει για 27η φορά στον τελικό της διοργάνωσης, έχει 14 τρόπαια και 12 χαμένους τελικούς, με τελευταία νίκη το 1993 και ήττα το 2007.

Μία φορά έχει αντιμετωπίσει την Χιλή και την έχει νικήσει στον τελικό του 1955, επίσης μέσα στην Χιλή!

 

Αργεντινή - Παραγουάη 6-1

Σκόρερς: 15' Ρόχο, 27' Παστόρε, 47' και 53' Ντι Μαρία, 80' Αγκουέρο, 84' Ιγκουαΐν / 43' Μπάριος

Γήπεδο: "Εστάδιο Εστέρ Ρόα", Κονσεπσιόν

Διαιτητής: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία)

Η Παραγουάη απείλησε πρώτη φορά στο 5' με το άστοχο σουτ του Ρόκε Σάντα Κρους και η Αργεντινή στο 11' με το γυριστό του Παστόρε να καταλήγει στην αγκαλιά του Βιγιάρ, ο οποίος όμως στο 15' δεν κατάφερε να αποτρέψει το γκολ για την "αλμπισελέστε".

Δεν φταίει βέβαια ο Βιγιάρ, αλλά οι αμυντικοί του, καθώς από εκτέλεση φάουλ από τον Μέσι ο Μάρκος Ρόχο βρέθηκε μόνος στο ύψος της περιοχής, κοντρόλαρε με αρκετή τύχη και εν συνεχεία χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς πλάσαρε και άνοιξε το σκορ για την Αργεντινή.

Ο Παστόρε έχασε ευκαιρία και στο 21', αλλά την τρίτη φορά δεν έκανε λάθος και με ένα εξαιρετικό γκολ έκανε το 2-0 για την Αργεντινή στο 27'. Κινήθηκε εξαιρετικά στον άξονα ο άσος της Παρί Σεν-Ζερμέν, έκανε άψογο κοντρόλ-προώθηση και σούταρε εν συνεχεία σκοράροντας με το δεξί διαγώνιο σουτ.

Όλα πήγαιναν στραβά για την Παραγουάη, καθώς λίγο πριν το 2-0 αποχώρησε τραυματίας ο Ντέρλις Γκονσάλες και αμέσως μετά το γκολ του Παστόρε αποχώρησε λόγω τραυματισμού και ο Ρόκε Σάντα Κρους, με τους Ραούλ Μπομπαντίγια και Λούκας Μπάριος να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, δύο παίκτες που αμφότεροι είναι Αργεντινοί και έχουν πάρει παραγουανική υπηκοότητα.

Ενώ όλα έδειχναν πως 2-0 θα ήταν το σκορ ημιχρόνου όπως στην μεταξύ τους αναμέτρηση στην πρεμιέρα, η Παραγουάη κατάφερε να μειώσει με τον Μπάριος στο 43' να κάνει το 2-1 με εξαιρετικό σουτ, έπειτα λάθος μπαλιά του Οταμέντι και καθυστέρηση του Ντεμιτσέλις να κλείσει τον χώρο στον Μπάριος.

Πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο η "μπιανκοσελέστε" πήρε ξανά διαφορά δύο τερμάτων, καθώς ο Παστόρε στο 47' έκανε τρομερή μπαλιά και ο Άνχελ ντι Μαρία με αριστερό διαγώνιο σουτ εντός περιοχής έκανε το 3-1.

Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκόραρε ξανά στο 53' για το 4-1 με κοντινό πλασέ σε κενό τέρμα, έπειτα από την προσπάθεια του Μέσι και την προβολή του Παστόρε να αποκρούει με το σώμα ο Βιγιάρ, έτσι ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσε η υπόθεση... πρόκριση στον τελικό.

Η Παραγουάη τα παράτησε, η Αργεντινή χαλάρωσε, αλλά υπήρχε μία φάση μαγείας στο 68' με ντρίμπλες του Μέσι, το "ένα-δύο" με τον Παστόρε που έβγαλε τρομερή πάσα, αλλά το πλασέ του άσου της Μπαρτσελόνα σταμάτησε ο Βιγιάρ.

Τελικά δεν είχε σταματήσει η Αργεντινή, στο 80' έκανε το 5-1 ο Σέρχιο Αγκουέρο και στο 84' διαμόρφωσε το τελικό 6-1 ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Οταμέντι, Ρόχο, Μαστσεράνο (77' Γκάγκο), Λούκας Μπίγλια, Παστόρε (73' Μπανέγα), Ντι Μαρία, Μέσι, Αγκουέρο (81' Ιγκουαΐν).

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Μπρούνο Βαλντές, Πάουλο ντα Σίλβα, Πάμπλο Αγκιλάρ, Πίρις, Βίκτορ Κάσερες, Ρίτσαρντ Ορτίς, Ντέρλις Γκονσάλες (27' Μπομπαντίγια), Έντγκαρ Μπενίτες, Νέλσον Αέδο Βαλντές (56' Όσκαρ Ρομέρο), Ρόκε Σάντα Κρους (30' Μπάριος).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-7-2015 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις