Logo

Formula 1 - Μ. Βρετανία Race: Sir Lewis Hamilton [βίντεο]



 
 

hamilton 5-7-2015Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα της Βρετανίας, που ολοκληρώθηκε σε βρεγμένο οδόστρωμα. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Rosberg και Vettel. Ακολούθησαν οι Massa, Bottas, Kvyat, Hulkenberg, Raikkonen, Perez και Alonso...

Οι οδηγοί παρατάχθηκαν στην εκκίνηση. Όλοι φορούσαν τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli, με εξαίρεση τον Max Verstappen ο οποίος χρησιμοποίησε τη σκληρή.

Τα φανάρια έσβησαν και ο Massa έκανε μία εκπληκτική εκκίνηση που τον έφερε στην πρώτη θέση. Πίσω του βρέθηκε ο team mate του, αλλά για λίγο καθώς ο Lewis Hamilton πίεσε και ξαναπήρε τη δεύτερη θέση.

Ο Button βρέθηκε εκτός πίστας την ώρα που ο Grosjean έλεγε πως μία Red Bull τον χτύπησε. Το safety car μπήκε στην πίστα και οι δυο τους εγκατέλειψαν. Επίσης ο Fernando Alonso μπήκε στα pits για να αλλάξει το εμπρός ρύγχος του.

Ο Pastor Maldonado σταμάτησε στην ευθεία των pits όταν η ομάδα του είπε να σβήσει το μονοθέσιο. Και οι 2 Lotus εκτός αγώνα.

Στα replay είδαμε σύγκρουση μεταξύ Lotus και Red Bull. Η πρώτη σύγκρουση δημιούργησε το ατύχημα μεταξύ των Lotus. Οι McLaren ακολουθούσαν. Domino στην πίστα του Σίλβερστοουν. Παρόλα αυτά δεν έγινε αντιληπτό το πώς ενεπλάκη ο Jenson Button στη σύγκρουση. Οι αγωνοδίκες θα εξετάσουν το συμβάν μετά το τέλος του αγώνα.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας, έφυγε από την πίστα στον 4ο γύρο. Ο Hamilton επιτέθηκε αλλά έχασε τη θέση του από τον Bottas, μετά από μπλοκάρισμα. Ο πρωταθλητής ανέφερε στην ομάδα ότι η πρόσφυση δεν είναι καθόλου καλή.

Στον πέμπτο γύρο τελείωσε ο αγώνας του Verstappen, ενώ δυο γύρους μετά ο Raikkonen έβαλε τις φωνές στη Ferrari ότι αδυνατεί να μείνει κοντά στους αντιπάλους του καθώς δεν μπορούσε να κρατήσει χαμηλή θερμοκρασία στα φρένα του.

Στους επόμενους γύρους ακούσαμε πολλές συζητήσεις μεταξύ των οδηγών και των pit crew της Williams. Το μήνυμα ξεκάθαρο: «κρατήστε το fair play, κάντε καθαρές κινήσεις μεταξύ σας. Κατά τα άλλα αγωνιστείτε ελεύθερα».

Στο 12ο γύρο μπήκε στα pits ο Daniel Ricciardo. Λίγο μετά ο Kimi Raikkonen που επέστρεψε δέκατος. Στη συνέχεια οι Vettel, Alonso και Kvyat. Αμέσως μετά ήταν η σειρά του Lewis Hamilton. Η τακτική βοήθησε και ο πρωταθλητής επέστρεψε στην πίστα πρώτος.

Η Mercedes ενημέρωσε τον Lewis Hamilton πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα βροχής εντός μισαώρου. Αν κάτι τέτοιο συμβεί θα συμβεί εντός του αγώνα. Όσο οι γύροι περνούσαν ο ουρανός σκοτείνιαζε. Η βροχή αναμενόταν και όλες οι ομάδες ενημέρωναν τους οδηγούς τους.

Ο Nico Rosberg βρισκόταν στην τέταρτη θέση και ο Lewis Hamilton στην πρώτη. Η ομάδα του είπε «να τα δώσει όλα». Αν ο Γερμανός παρέμενε σε αυτή τη θέση, το πρωτάθλημα θα δυσκόλευε και πάλι πολύ γι αυτόν. Με τη βροχή να αναμένεται, η ομάδα προσπάθησε να τον πείσει να κερδίσει ότι μπορεί με την πίστα στεγνή.

Στον 33ο γύρο οι κίτρινες σημαίες βγήκαν και πάλι. Ο Carlos Sainz βγήκε εκτός πίστας, εγκατέλειψε και μπήκαμε σε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. Το σημείο ήταν δύσκολο και επικίνδυνο.

Στον 35ο γύρο το vsc αποσύρθηκε και έκανε την εμφάνισή της «πολύ απαλή βροχή», όπως είπαν στον ασύρματο οι Kvyat και Bottas. Ο οδηγός της Williams μάλιστα, ζήτησε να βάλει ενδιάμεσα ελαστικά. Η Ferrari είπε στους οδηγούς της πως είναι νωρίς για pit stop και όλοι περιμέναμε να δούμε ποιος και εάν θα σταματήσει πρώτος.

Στον 38ο γύρο και μπαίνοντας στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού, ο Nico Rosberg δεν μπόρεσε να κρατήσει το μονοθέσιο του στην πίστα. Ευτυχώς η έξοδός του, δεν είχε ιδιαίτερη σημασία ή διάρκεια.

Σταμάτησαν για ελαστικά οι Merhi, Stevens, Alonso, Ericsson και Raikkonen. Όλοι τους έβαλαν τα ενδιάμεσα.

Λίγο μετά ο Nico Rosberg κατάφερε και πέρασε μπροστά από τον Valtteri Bottas, ολοκληρώνοντας μία προσπάθεια που κρατούσε πολλούς γύρους. Στον 41ο γύρο προσπέρασε και τον Felipe Massa. Οι Mercedes βρέθηκαν στο 1-2 και απέμεναν μόλις 11 γύροι για το τέλος του αγώνα. Ο Γερμανός έγραφε ταχύτερους χρόνους από τον ομόσταβλό του, που κατά περιπτώσεις έφταναν ακόμα και το 1,5 δευτερόλεπτο.

Οι βροχή είχε σταματήσει και τα team radios σε σχέση με την επιστροφή της άρχισαν να πληθαίνουν.

Ο πρωταθλητής μπήκε ξανά στα pits για ενδιάμεσα ελαστικά και βγήκε τρίτος. Το ίδιο έκαναν οι Vettel και Ericsson. Ο άτυχος οδηγός της Sauber έκανε 2 pitstop σε δύο γύρους, καθώς πήρε το ρίσκο να αλλάξει σε σλικ και αναγκάστηκε να ξαναμπει όταν η βροχή ξεκίνησε ξανά.

Μετά τον πυρετό των pitstop, την πιο σωστή χρονικά επιλογή για το πότε θα τα βάλουν φάνηκε να έχουν κάνει οι Hamilton και Vettel στον γύρο 43.

Ο Kimi Raikkonen επέστρεψε στο γκαράζ της Ferrari για ένα φρέσκο σετ ενδιάμεσων ελαστικών, την ώρα που η πίστα είχε αρχίσει να στεγνώνει.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Lewis Hamilton να κερδίζει και πάλι έδαφος έναντι του team mate του στην κούρσα του πρωταθλήματος. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Nico Rosberg και Sebastian Vettel. Ακολούθησαν οι Felipe Massa, Valtteri Bottas, Daniil Kvyat, Nico Hulkenberg, Kimi Raikkonen, Sergio Perez και Fernando Alonso.

ΘΕΣΗ

ΟΔΗΓΟΣ

ΟΜΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ

1

Lewis Hamilton

Mercedes

1:31:27.729

2

Nico Rosberg

Mercedes

+10.956

3

Sebastian Vettel

Ferrari

+25.443

4

Felipe Massa

Williams

+36.839

5

Valtteri Bottas

Williams

+1.03.194

6

Daniil Kvyat

Red Bull

+1:03.955

7

Nico Hulkenberg

Force India

+1:18.744

8

Kimi Raikkonen

Ferrari

+1 ΓΥΡΟΣ

9

Sergio Perez

Force India

+1 ΓΥΡΟΣ

10

Fernando Alonso

McLaren

+1 ΓΥΡΟΣ

11

Marcus Ericsson

Sauber

+1 ΓΥΡΟΣ

12

Roberto Merhi

Marussia

+3 ΓΥΡΟΙ

13

Will Stevens

Marussia

+3  ΓΥΡΟΙ

14

Carlos Sainz

Toro Rosso

Εγκατέλειψε

15

Daniel Ricciardo

Red Bull

Εγκατέλειψε

16

Max Verstappen

Toro Rosso

Εγκατέλειψε

17

Pastor Maldonado

Lotus

Εγκατέλειψε

18

Romain Grosjean

Lotus

Εγκατέλειψε

19

Felipe Nasr

Sauber

Εγκατέλειψε

20

Jenson Button

McLaren

Εγκατέλειψε

 

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος Formula 1, είναι εκείνος της Ουγγαρίας που πραγματοποιείται το τριήμερο 24-26 Ιουλίου

ΑNΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-7-2015 από directNEWS.gr πηγή: msfree.gr

σχετικά θέματα:

Formula 1 - Μ. Βρετανία QP: Εντός έδρας pole για Hamilton [βίντεο]

Formula 1 - Αυστρία Race: Νικητής ο Rosberg [βίντεο]

Formula 1 - Αυστρία QP: Ο Hamilton στην pole, ακόμα και σταματημένος! [βίντεο]

Formula 1 - Καναδάς Race: Το καρέ του Hamilton [βίντεο+φωτο]

Formula 1 - Καναδάς QP: Άλλη μια pole για Hamilton [βίντεο]

Formula 1 - Monaco: Πρίγκιπας και φέτος ο Rosberg [βίντεο]

Formula 1 - Monaco QP: Hamilton και πάλι [βίντεο]

Formula 1 - Ισπανία: Ρόσμπεργκ ο Ισπανός! [βίντεο]

Formula 1 - Ισπανία: Έσπασε το... κατεστημένο ο Rosberg [βίντεο]

Formula 1 - Μπαχρέιν: Ασταμάτητος ο Χάμιλτον και στο Μπαχρέιν [βίντεο]

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 05/07/15 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις