Logo

Europa League: ΑΪΚ Στοκχόλμης - Ατρόμητος 1-3 [βίντεο]



 
 

atromhtos 30-7-2015

Αγκαλιά με την πρώτη Ευρωπαϊκή του πρόκριση είναι ο Ατρόμητος μετά το νικηφόρο 3-1 επί της ΑΙΚ Στοκχόλμης το βράδυ της Πέμπτης στην Σουηδία. Η ομάδα του Περιστερίου κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι και έχοντας έναν εξαιρετικό Μαρσελίνιο "πετούσε φωτιές" και έκανε "σμπαράλια" την άμυνα των...

Σουηδών χτυπώντας συνέχεια στην κόντρα επίθεση.

Ο Ατρόμητος είναι το φαβορί πλέον για την πρόκριση στην επόμενη φάση με την ρεβάνς να γίνεται την επόμενη Πέμπτη (6/8) στο Περιστέρι και απλά πρέπει να δείξει λίγο προσοχή για να μην την πατήσει όπως με την Σαράγεβο πέρσι που αν και είχε κερδίσει 2-1 εκτός έδρας τελικά αποκλείστηκε.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου στο Ευρωπαϊκό του ντεμπούτο παρέταξε τον Ατρόμητο με ένα 4-3-3. Κάτω από τα γκολπόστ έβαλε τον Γκορμπούνοφ, στα δεξιά της άμυνας εμπιστεύτηκε τον νεαρό Κιβρακίδη και αριστερά έπαιξε ο νεοαποκτηθείς Μπιτόλο. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους έμπειρους Λαζαρίδη και Φυτανίδη...

Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκε ο Γοδόι ως καθαρός κόφτης και μπροστά του οι Ουσέρο και Πίτου Γκαρσία με τους δυο πρώτους όπως και ο Μπιτόλο να πραγματοποιούν το επίσημο ντεμπούτο τους με τον Ατρόμητο. Οι τρεις της επίθεσης ήταν ο Μαρσελίνιο στα αριστερά, ο Ουμπίντες στα δεξιά και Ναπολεόνι στην κορυφή της επίθεσης.

Εξαιρετική αμυντική λειτουργία

Οι παίκτες του Γρηγορίου είχαν εξαιρετική αμυντική λειτουργία σε όλο το πρώτο 45λεπτο, κλείνοντας όλους τους χώρους και περιορίζοντας τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων όπως ο Μπανγκουρά. Την ίδια ώρα ο Ατρόμητος ήταν πολύ καλός στο τρανζίσιον και όποτε έκλεβε την μπάλα έβγαινε γρήγορα στην αντεπίθεση με τους ταχύτατους Μαρσελίνιο, Ούμπιντες και Ναπολεόνι.΄Έτσι βρήκε και τα δυο πρώτα γκολ από τον "Νάπο" στο 3' και τον Βραζιλιάνο στο 15'.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους προσπαθούσαν να επιτεθούν από τα πλάγια αλλά οι ακραίοι μπακ του Ατρόμητου με πολύ καλά τρεξίματα δεν τους άφησαν να πάρουν ανάσα. Η ΑΙΚ απειλούσε μόνο με στημένες φάσεις σε όλη την διάρκεια του ματς.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο με τον Μαρσελίνιο να είναι τρομερός και τον Ναπολεόμι μέσα στις φάσεις ενώ το ακατάπαυστο τρέξιμο των Γοδόι, Ουσέρο και Πίτου Γκαρσία έδωσε πολλές μπάλες στον Ατρόμητο και έξτρα επιθέσεις ενώ παράλληλα περιόρισε και τους αντιπάλους επιθετικούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος αν και έδινε μόλις το πρώτο του επίσημο ματς κόντρα σε μια ομάδα που είχε περισσότερα από δεκαπέντε παιχνίδια στα πόδια της δεν έμεινε από δυνάμεις, έκλεισε καλά τους διαδρόμους, εξαφάνισε τα επιθετικά ατού της ΑΙΚ και χτυπούσε συνέχεια στην κόντρα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν μόνο από στημένες φάσεις, μπήκαν στο ματς με την μείωση του σκορ στο πέναλτι αλλά και πάλι ο Ατρόμητος ήταν επικίνδυνος επιθετικά και βρήκε και ένα τρίτο γκολ μετά από ωραία ενέργεια του Μαρσελίνιο που κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ούμπιντες.

Δεν υστέρησε κανείς

Οι περισσότεροι παίκτες του Ατρόμητου βρέθηκαν σε πάρα πολύ καλή μέρα, το κέντρο της άμυνας της ομάδας του Περιστερίου περιόρισε τους αντίπαλους επιθετικούς, οι τρεις επιθετικοί βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα ενώ και οι τρεις της μεσαίας γραμμής βοήθησαν σε άμυνα και επίθεση. Ακόμα και οι αλλαγές που έκανε ο Γρηγορίου με πρώτο και καλύτερο τον Εμπόου που αγωνίστηκε περισσότερο βοήθησε πάρα πολύ. Εκπληκτικός ήταν φυσικά και ο Γκορμπούνοφ ο οποίος πέρα από το πέναλτι είχε και τρεις-τέσσερις ακόμα σωτήριες επεμβάσεις. 

Στα θετικά για την ομάδα του Περιστερίου πως όλοι οι νεοαποκτηθέντες έδειξαν σαν να είναι καιρό στην ομάδα και ότι έχουν δέσει με το υπόλοιπο σύνολο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Friends Arena"

Διαιτητής: Κριστιάν Ντίνγκερτ (Γερμανία)

Βοηθοί: Μ. Πίκελ (Γερμανία), Κ. Γκίτελμαν (Γερμανία)

ΑΪΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ (ΑΛΜ): Κάλγκρεν, Γιόχανσον, Περέιρα, Σάντμπεργκ, Πάβεϊ, Ισιζάκι, Ετούχου, Μπλόμπεργκ (57' Ελίασον), Οφόρι, Μπανγκουρά, Μπρούσταντ (57' Γκοϊτόμ).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ): Γκορμπούνοφ, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Πίτου Γκαρσία (74' Εμπόου), Γοδόι, Ουσέρο, Μαρσελίνιο (85' Μπρίτο), Ουμπίντες, Ναπολεόνι (90' Μπάλας).

Γκολ: 3' Ναπολεόνι, 15' Μαρσελίνιο/70' Γκοϊτόμ

Κίτρινες: 26' Γοδόι, 47' Φυτανίδης, Γκαρσία, 71' Μπιτόλο/45' Ετούχου, 60' Οφόρι, 90' Πέιβι

Κόκκινες: 78' Σάντμπεργκ

Γκολ με το καλημέρα για τον Ατρόμητο

3' Εκπληκτική κούρσα του Μαρσελίνιο από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή θα γυρίσει στον Ναπολεόνι ο οποίος με κεφαλιά ψαράκι θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Ατρόμητου.

10' Συμπληρώσαμε το πρώτο δεκάλεπτο με τον Ατρόμητο να διατηρεί το προβάδισμα και να μην απειλείται μέχρι στιγμής από την ΑΙΚ.

15' Ο Ατρόμητος θα κάνει δυο τα τέρματα του στο 15' με τον Μαρσελίνιο να κλέβει την μπάλα κάνει νέα καταπληκτική ενέργεια από τα αριστερά, να περνάει σαν σταματημένο τον προσωπικό του αντίπαλο και να σουτάρει πανέμορφα στην απέναντι γωνία.

27' Σπουδαία επέμβαση του Γκορμπούνοφ σε κεφαλιά του Περέιρα ύστερα από κόρνερ από τα δεξιά.

35' Καλή επίθεση από την ΑΙΚ και σουτ με καλές προϋποθέσεις από τον Οφόρι έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Γκορμπούνοφ.

48' Πέναλτι για την ΑΙΚ δίνει ο Γερμανός διαιτητής της αναμέτρησης σε μια φάση όπου φαίνεται να μην υπάρχει τίποτα. Κίτρινη και στον Φυτανίδη.

49' Ο Γκορμπούνοβ έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Πέιβι κρατώντας το μηδέν στην άμυνα του Ατρόμητου.

52' Πολύ καλό σουτ του Γοδόι έξω από την περιοχή της ΑΙΚ αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων με εντυπωσιακή επέμβαση θα διώξει σε κόρνερ.

69' Νέο πέναλτι για την ΑΙΚ μετά από χέρι του Κιβρακίδη που βλέπει και την κίτρινη κάρτα. Σωστή αυτή η υπόδειξη.

70' Ο Γκοϊτόμ ανέλαβε την εκτέλεση του και νίκησε τον Γκορμπούνοφ καθώς έστειλε την μπάλα συρτά στο κέντρο και ο γκολκίπερ του Ατρόμητου έπεσε στα αριστερά.

72' Τρομερή επέμβαση του Γκορμπούνοφ σε κεφαλιά του Γιοχάνσον από το ύψος του πέναλτι με τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου με το αριστερό χέρι να διώχνει την μπάλα. 

76' Σπουδαία ευκαιρία για τον Ατρόμητο να κάνει το 3-1 με τον Μαρσελίνιο να βγαίνει στην αντεπίθεση από τα αριστερά και να προσπαθεί να κρεμάσει τον γκολκίπερ της ΑΙΚ αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

78' Τρομερή ενέργεια από τον Μαρσελίνιο  που απέφυγε δυο παίκτες μέσα στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Σάντμπεργκ που βλέπει και την κόκκινη.

80' Ο Ούμπιντες εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 3-1 για τον Ατρόμητο δίνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-7-2015 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις