Logo

WRC: Tρομακτικό ατύχημα για Neuville - Gilsoul στο shakedown της Φινλανδίας [βίντεο]



 
 

Neville 30-7-2015Άγιο είχαν ο Thierry Neuville και ο συνοδηγός του Nicolas Gilsoul την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια του shakedown του Ράλι Φινλανδίας. Κατά το πρώτο του πέρασμα από την μήκους 4.62km ειδική Ruuhimäki, ο Βέλγος έχασε τον έλεγχο του Hyundai i20 WRC, βγήκε εκτός δρόμου πέφτοντας με το...

πλάι πάνω σε δέντρα.

Παρά τη σφοδρότητα του ατυχήματος κανείς δεν τραυματίστηκε. Το αυτοκίνητο από την άλλη υπέστη εκτεταμένες ζημιές ιδιαίτερα στο πίσω μέρος του. Χρειάστηκε βοηθητικό όχημα για να απομακρυνθεί από το σημείο και να μεταφερθεί στο service park για να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές.

Αυτό που προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν έχει υποστεί ζημιά το roll cage, γιατί σε αυτήν την περίπτωση το όχημα θα χαρακτηριστεί ακατάλληλο και δεν θα επιτραπεί στο πλήρωμα να λάβει μέρος στον 8ο αγώνα του Πρωταθλήματος.

«Ήταν ένα αρκετά μεγάλο ατύχημα. Έφτασα στη στροφή με 160 χλμ/ώρα και η έξοδος ήταν με περίπου 80 χλμ/ώρα. Δεν υπήρχε περίπτωση να το αποφύγουμε γιατί τα δέντρα ήταν πολύ κοντά στο δρόμο», είπε ο 27χρονος οδηγός περιγράφοντας τη στιγμή του ατυχήματος και πρόσθεσε: «Το κράτημα ήταν μειωμένο σε σχέση με αυτό που περίμενα. Είδα τις γραμμές φρεναρίσματος των άλλων οδηγών και προσπάθησα να προσαρμοστώ. Ήμουν όμως τόσο εκτός γραμμής και η καμπύλη του δρόμου ήταν τέτοια που δεν μπόρεσα να φτάσω στην κορυφή της στροφής με αποτέλεσμα να φύγω ευθεία».

Το γεγονός ότι και πέρσι κατά το shakedown του Ράλι Γερμανίας είχε και πάλι σφοδρό ατύχημα, αλλά στη συνέχεια κατάφερε όχι μόνο να λάβει μέρος κανονικά στον αγώνα, αλλά και να πανηγυρίσει τη νίκη, κάνει τον Neuville να πιστεύει ότι αυτή ή έξοδος ίσως είναι ένας καλός οιωνός...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-7-2015 από directNEWS.gr πηγή: gazzetta.gr


Τελευταίες Ειδήσεις