Logo

Ξάνθη - ΑΕΚ 0-0 [βίντεο]



 
 

aek 29-8-2015Όπως στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έτσι και στη 2η αγωνιστική της Super League η Ξάνθη "έφερε" το ίδιο αποτέλεσμα. Το 0-0, αυτή τη φορά με αντίπαλο την ΑΕΚ στην έδρα της, στα Πηγάδια. Ελάχιστες οι τελικές προσπάθειες από τις δύο ομάδες και η λευκή ισοπαλία μπορεί να κριθεί ως απολύτως δίκαιο αποτέλεσμα...

Η ΑΕΚ όσο εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και αν είχε, όση κατοχή κι αν είχε στα Πηγάδια, χωρίς καλή τελική προσπάθεια δεν θα μπορούσε να σκοράρει. Η Ξάνθη όσο συμπαγής και αν είναι η αμυντική της λειτουργία, όσο επικίνδυνη στα στημένα, χωρίς έλεγχο του ματς δεν θα μπορούσε να σκοράρει. Για αυτό και μάλλον φυσιολογικά οι δύο ομάδες έμειναν στην λευκή ισοπαλία. Παρόλο που η Ένωση στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού είχε την έλεγχο. Και παρόλο που η Ξάνθη έκανε τις ευκαιρίες της.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Πηγάδια

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (Δράμας)

Βοηθοί: Γεώργιος Γεωργιάδης, Ιωάννης Σίπκας

4ος Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος

ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Φλίσκας, Καρυπίδης, Γουάλας, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Σολτάνι, Ντιμιτρόφ (46' Παπαστεριανός), Ερέα (55' Μπαξεβανίδης), Καπετάνος (80' Ράνος).

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Σιμόες, Πλατέλλας, Βάργκας (69' Κρισάντους), Μπαμπόσα (79' Ανάκογλου), Αραβίδης (87' Μπουονανότε).

Γκολ: -

Κάρτες: Καπετάνος (11'), Βασιλακάκης (25'), Μπέρτος (81'), Μπαξεβανίδης (89') - Τζανετόπουλος (14'), Βάργκας (57'), Αραβίδης (81'), Σοϊλέδης (89')

Το φιλμ του αγώνα

Η κατοχή στην ΑΕΚ, η απειλή στην Ξάνθη

Το μοντέλο του μέχρις εξαντλήσεως του αντιπάλου και ανοίγματος της άμυνας, passing game, προσπάθησε να επιβάλει η ΑΕΚ από το ξεκίνημα του παιχνιδιού στα Πηγάδια. Με πολλές και γρήγορες εναλλαγές κυρίως στη μεσαία γραμμή και ανάπτυξη περισσότερο από τα δεξιά. Οι κιτρινόμαυροι είχαν από την αρχή μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου την κυριαρχία στην κατοχή της μπάλας. Χωρίς όμως επί της ουσίας να απειλήσουν. Κυρίως διότι οι παίκτες της ΑΕΚ, με τις εμπνεύσεις από τους Σιμόες και Βάργκας, τα έκαναν όλα τέλεια μέχρι να φτάσουν έξω από την περιοχή της Ξάνθης. Όμως στην τελική προσπάθεια τα χάλαγαν, με αποτέλεσμα να ξοδέψουν ένα ημίχρονο κυριαρχίας και καλής κυκλοφορίας της μπάλας, χωρίς κλασική ευκαιρία.

Χαμένο τέταρτο και αλλαγή συστημάτων

Η ΑΕΚ με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου προσπάθησε να κάνει ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στον Πλατανιά. Να φορτσάρει, να ανεβάσει στροφές για να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Το προσπάθησε, αλλά δεν το ολοκλήρωσε. Με καλό πρέσινγκ και καλή κυκλοφορία της μπάλας, πίεσε πολύ στο πρώτο τέταρτο του ματς. Όμως όταν βρήκε τρόπο να μπει στην περιοχή, ο Γκάλο γύρισε στο… πουθενά και όταν ο Σοϊλέδης έκανε καλό γύρισμα, ο Βάργκας δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου προσπάθησε να κάνει ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στον Πλατανιά. Να φορτσάρει, να ανεβάσει στροφές για να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Το προσπάθησε, αλλά δεν το ολοκλήρωσε. Με καλό πρέσινγκ και καλή κυκλοφορία της μπάλας, πίεσε πολύ στο πρώτο τέταρτο του ματς. Όμως όταν βρήκε τρόπο να μπει στην περιοχή, ο Γκάλο γύρισε στο… πουθενά και όταν ο Σοϊλέδης έκανε καλό γύρισμα, ο Βάργκας δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Δικέφαλος πέταξε το καλό πρώτο του τέταρτο, χωρίς να σκοράρει. Και μετά άρχισε να ξεμένει και από δυνάμεις. Την ίδια στιγμή ο Λουτσέσκου έκανε αλλαγές, γύρισε και το σχήμα σε 4-4-2. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι. Έβγαλαν την ΑΕΚ γύρω από την περιοχή τους και μετέφεραν το ματς στο… μισό του αντιπάλου. Πίεση δεν ένιωσε η Ξάνθη, ενώ προσπάθησε, χωρίς όμως επιτυχία, να απειλήσει κιόλας. Ο Δέλλας αντέδρασε αλλάζοντας πρώτα σέντερ φορ (Κρισάντους αντί Αραβίδη) και μετά σύστημα (το γύρισε σε 4-3-3). Ωστόσο η ΑΕΚ μέχρι και το τέλος, απειλητική δεν έγινε και έτσι έμεινε το 0-0 μέχρι το φινάλε.

Η φάση του αγώνα

Στο 84ο λεπτό ο Σοϊλέδης έκανε ιδανική σέντρα. Η μπάλα έφτασε συστημένη στο κεφάλι του Κρισάντους που ήταν μόνος, αφύλακτος και σε απόσταση δυο μέτρων από την αντίπαλη εστία. Όμως ο Νιγηριανός φορ δεν έβαλε δύναμη στην κεφαλιά του και πέταξε στα σκουπίδια την καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ.

Ο διαιτητής

Ο Κύζας βρέθηκε μπροστά σε πονηρές φάσεις ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Φάσεις που υπήρξαν εκατέρωθεν γκρίνιες για παραβάσεις μέσα στην περιοχή, από χέρι. Παρόλα αυτά τις χειρίστηκε σωστά όλες αυτές τις φάσεις. Εκεί που έκανε λάθος ο διαιτητής από την Δράμα ήταν στην φάση του 79ου λεπτού, όταν ο Ουάλας γκρέμισε τον Πλατέλλα έξω από την περιοχή αλλά χωρίς να δοθεί φάουλ. Επίσης γενικώς έκανε κατάχρηση της κάρτας.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Έκανε τα πάντα στο γήπεδο ο Αντρέ Σιμόες. Ήταν αυτός που έβαλε στα πόδια του τα περισσότερα κλεψίματα σε πάσες του αντιπάλου και τις περισσότερες φορές που κόπηκε επίθεση των γηπεδούχων. Ήταν πρώτος στις εμπνεύσεις για την ανάπτυξη του παιχνιδιού και γενικώς ήταν πανταχού παρών μέσα στο γήπεδο.

Μας άρεσε

Η Ξάνθη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι απέναντι σε μεγάλο αντίπαλο, έδειξε πως είναι μια ομάδα εξαιρετικά δουλεμένη και απόλυτα συμπαγής. Άλλωστε όπως και την προηγούμενη εβδομάδα στην Τούμπα, έτσι και απέναντι στην ΑΕΚ, δέχθηκε ελάχιστες φάσεις.

Δεν μας άρεσε

Η ΑΕΚ έκανε τα πάντα εξαιρετικά στα όρια του αψεγάδιαστου, μέχρι να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. Όταν όμως χρειαζόταν να κάνει την σωστή τελική πάσα προκειμένου να φτάσει στο γκολ, εκεί τα έκανε θάλασσα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-8-2015 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις